Horká dýňová smoothie bowl s kaštany (RECEPT)

Prožijte kouzlo podzimu na vlastní chuťové buňky. Nebojte se trochu experimentovat a vyzkoušejte výbornou dýňovou smoothie bowl s pečenými kaštany. Momentálně jsou v obchodech běžně k dostání a možná vás překvapí, jak chutným doplňkem vaší smoothie bowl mohou být. Přitom příprava je tak jednoduchá. 

Prožijte kouzlo podzimu na vlastní chuťové buňky. Nebojte se trochu experimentovat a vyzkoušejte výbornou dýňovou smoothie bowl s pečenými kaštany.

Momentálně jsou v obchodech běžně k dostání a možná vás překvapí, jak chutným doplňkem vaší smoothie bowl mohou být. Přitom příprava je tak jednoduchá. 

Dýňovo-banánová smoothie bowl s kaštany a javorovým sirupem

Na 1 misku si připravte:  Dýně, koriadr a javorový sirup

  • 1/2 dýně Hokaido
  • 1 banán
  • 1 broskev
  • několik jedlých kaštanů
  • javorový sirup
  • koriandr
  • sušené brusinky 
  • slunečnicová semínka
  • trocha vody na dolití
  • lžičku Blendea SUPERGREENS

Postup přípravy:

Dýni rozkrojte na polovinu, zbavte semínek, rozkrájejte na malé kousky a uvařte ve vodě do měkka. Dýni lze také péct při 180 C asi 25 minut. Bude měkká a vláčná.

Kaštany buďto uvařte také ve vodě nebo je upečte v troubě. Stačí cca 10 minut a budou krásně měkké. Poté je rozkrojte napůl a oloupejte. Pozor, abyste se nespálili. Banán oloupejte, broskev omyjte, vše nakrájejte a vložte do smoothie mixéru. Přidejte polovinu najemno nakrájených kaštanů a zalijte trochou vody.

Nezapomeňte do smoothie mixéru přidat i lžičku zelené směsi Blendea SUPERGREENS pro posílení účinků vaší smoothie bowl. Všechny ingredience pečlivě rozmixujte a nalijte do misky. Poté směs dozdobte druhou polovinou kaštanů nakrájených na plátky, sušenými brusinkami, banánem a semínky. Nakonec přidejte jako ozdobu koriandr a polijte misku javorovým sirupem.

Kaši můžete nechat vystydnout, ale teplá vám zachutná mnohem víc.

VÍTE, ŽE koriandr povzbuzuje žaludeční činnost a zlepšuje trávení, proto se nebojte trochu ho použít i přímo do své smoothie bowl. 

dýně, kaštany, banán a blendea supergreens

Jedlé kaštany vás jistě překvapí. Jsou lahodné a jejich příprava je tak jednoduchá, stačí je povařit 10 minut ve vodě a oloupat. V kombinaci s dýní vás zasytí na pěkných pár hodin.

 

Účinky použitých surovin:

  • Dýně Hokaido obsahuje spoustu beta-karotenu, vápníku a draslíku. Pomáhá prohřát organismus, váže na sebe toxiny a léčí žaludek
  • Banán zlepšuje výkon našeho mozku a bojuje proti únavě.
  • Broskev působí blahodárně na naše srdce, navíc snižuje stres a zlepšuje náladu.
  • Kaštany nám dodají energii, sílu a pohodu naší mysli. Navíc posilují funkci ledvin.
  • Směs superpotravin Blendea SUPERGREENS detoxikuje organismus a také dodává energii! Vyzkoušejte ji a sami uvidíte. 

Dejte si i naše smoothies!Avokado_bananova smoothie bowl

…anebo zkuste další smoothie bowl:

autor

Adriana Martinovičová

Jsem věčný optimista a většinou beru věci s nadhledem. Nerada ztrácím čas čímkoli neefektivním. A protože už léta čelím všemožným nejen potravinovým alergiím, přecitlivělé pokožce a poslední dobou i histaminové intoleranci, vím, jak důležité je dělat všechno promyšleně. Včetně přípravy jídla a péče o sebe sama. A přesně v tom vám ráda poradím ve svých článcích

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kdo hodně čte, hodně se dozví 🙂

Čtěte další užitečné články

Rozmarýnový olej: Na vlasy jako stvořený 👩🏼

21.03.2024

Výraz Rozmarýnový olej na vlasy hledá na českém internetu přes 6000 lidí měsíčně (!!). Jelikož rozmarýnový olej nově přidáváme do vlasového séra pod značkou Blendea, opět jsem si sedl nad odborné zdroje a hledal v nich důkazy jak rozmarýnový olej působí na růst a kvalitu vlasů a jakou roli hraje v prevenci před jejich vypadáváním. […]

Číst celý článek

Atopický ekzém jako důsledek mikrobiální dysbiózy. Jak souvisejí a co jíst? 🤔

12.03.2024

O příčinách vzniku atopického ekzému a metodách, jak jej zklidnit svépomocí jsem již obsáhlý článek psal nedávno. Na svět ale přicházejí pořád nové vědecké studie, které míru závažnosti a úlevu od atopického ekzému spojují se zdravím střev a tím, co přesně jíme. Důležité je zde zdraví střevní mikrobioty a optimální stav toho, co vědci nazývají […]

Číst celý článek

Vaginální mykóza: Příčiny a protikvasinková dieta, která vás zbaví infekce 🍄

22.02.2024

Vaginální mykóza je bezesporu nepříjemný a rizikový intimní problém způsobený vaginální kvasinkovou infekcí. Příznaky jsou vesměs nepříjemné a postiženou omezují v denních návycích i hygieně. Mykóza se projevuje pálením, podrážděním, zarudnutím a svěděním kůže kolem pochvy, zároveň může měnit vlastnosti poševního výtoku. Kromě toho, že postižená zažívá značně nepříjemné pocity a nemá jistotu v tom, […]

Číst celý článek

Detoxikace organismu pohledem nutričního speciality: Je detox vůbec správný?

01.02.2024

S příchodem nového roku přichází i různá novoroční předsevzetí. Jedním z nejčastějších je „očista“ a detoxikace organismu, abychom vcházeli do nového roku s tzv. „čistým štítem“. Je to ale skutečně zapotřebí? Potřebuje naše tělo skutečně detoxikační programy? Na to se podíváme v článku, který pro Vás napsala nutriční specialistka Mgr. Kristýna Kubíková. 

Číst celý článek

Steatóza jater (ztučnění) nesouvisí pouze s alkoholem. Co dělat, aby játra „zhubla“?

04.01.2024

Steatóza jater označuje nežádoucí a rizikový stav, kdy se v játrech nahromadí nadbytečné množství tuku (nad 5 % hmotnosti jater). Hlavním rizikovým faktorem ztučnění jater jsou různé metabolické stavy a tedy procesy proměny, které se v játrech odehrávají. Steatózu může vyvolat i nadměrné pití alkoholu a, co si budem, v Česku je alkohol velmi častou […]

Číst celý článek

Jak mít o svátcích v pohodě trávení?

30.11.2023

„Já si o svátcích jím co chci!“ řekl nejeden svátečník, kterého pak bolel žaludek a břicho se mu nafukovalo až do Tří králů. „Já o svátcích držím zásadně dietu!“ řekl si druhý a pak u sváteční tabule záviděl, jak si ostatní přidávají salátku, než se jim dosmaží třetí kapří podkovička a zatím si přicinkávali druhým […]

Číst celý článek

Reflux: Co dělat, když se obsah žaludku vrací přes jícen a proč se to děje?

25.11.2023

Reflux, v lékařském slovníku gastroezofageální reflux, v lidské řeči reflux jícnu nebo kyselý reflux označuje častou poruchu, kdy se natrávená potrava a žaludeční šťávy vracejí zpět do jícnu. Jícen je trubice spojující hltan s žaludkem. Reflux vyvolává nepříjemné pálení žáhy, krkání, pocity překyselení, tíhy, tlaku a bolesti na hrudi a někdy až zvracení. Mnozí lidé […]

Číst celý článek

Příběh vzniku značky Blendea: Jak to celé začalo?

06.11.2023

Znáte takové ty šťastné a obdivuhodné příběhy, kdy jeden člověk dostane skvělý nápad, zrealizuje ho, úspěšně proslaví a lidé se jdou utlouct, aby si mohli výrobek koupit taky? Příběhy, které končí někde na pláži na Bali, kde se pak onen šikovný člověk vyvaluje a postuje na sítě záviděníhodné fotky? Podobný, ne-li stejný je i příběh […]

Číst celý článek

Nutrikosmetika: Vaše nová kadeřnice a kosmetička ve stravě 😯

25.10.2023

Nutrikosmetika je přesně to, co jste si zřejmě mysleli 🙂 Nutri = výživa/potrava, kosmetika = péče o vnější vzhled pleti, vlasů a nehtů. Pojmenování zatím není příliš známé, ale z nutrikosmetiky se evidentně stává nový výživový trend a my jako Blendea na trendy vždy okamžitě (a velmi rádi) reagujeme. Pomocí kosmetiky se snažíme zlepšit stav […]

Číst celý článek

Koenzym Q10: Důležitá sloučenina, které máte v těle (pravděpodobně) dostatek

10.10.2023

Pojem koenzym Q10 jsem poprvé zachytil v televizních reklamách. Byl doslova všude a primárně jej obsahovala kosmetika pro zpomalení stárnutí. Mluvilo se hlavně o anti-age účincích a reklamy byly již tradičně zaměřené na ženy, které se předčasného stárnutí bojí a brání nejvíce. Ty jsou zároveň nejčastějšími zákaznicemi oněch výrobků. Podívám se proto, co o tomto […]

Číst celý článek