Superproteinový banánový chlebíček pro pohodové víkendové odpoledne :)

Znáte ten pocit? Víkendové odpoledne, na stole se paří z kávy a z trouby krásně voní domácí pečivo.

Dnes se naučíte recept na výborný a sytý banánový chlebíček, který vám pokaždé připomene bezstarostné víkendové odpoledne doma.

Díky Blendea SUPERPROTEIN navíc dodáte tělu bílkoviny pro pevnost svalů, kostí a šlach.

Je skutečně čas zapomenout na kupované balené, mražené a dopékané pečivo. Trendem je dnes domácí výroba, kdy máte jistotu v čerstvosti a kvalitě použitých surovin. Z doma upečeného pečiva na sebe navíc budete pyšní a o to více vám bude chutnat.

Ingredience:

  • 1 odměrka Blendea SUPERPROTEIN Kakao
  • 3 zralé banány
  • 2 hrnky mandlového mléka
  • 1 hrnek celozrnné špaldové mouky
  • 1/2 hrnku pohankové mouky
  • 1/3 hrnku sekané čokolády
  • 1/3 hrnku třtinového cukru
  • 1/3 hrnku rozpuštěného rostlinného másla
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva bez fosfátů
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky skořice
  • mandlové plátky na ozbobu
banánový chlebíček recept
Pouze zdravé a chutné suroviny. Žádné mražené a dopékané prefabrikáty z velkovýroben.

Postup přípravy:

  • Troubu rozehřejeme na 180°C. Formu na chlebíček vyložíme pečícím papírem.
  • 2 banány důkladně rozmačkáme vidličkou, promícháme s mandlovým mlékem i rozpuštěným rostlinným máslem.
  • Do banánové směsi vsypeme všechny suché ingredience a promícháme tak, aby v těstě nezůstala žádná suchá místa.
  • Těsto přemístíme do formy, povrch uhladíme, poklademe ho banánem rozkrojeným na polovinu, zasypeme sekanou čokoládou a mandlovými plátky.
  • Pečeme přibližně 30 minut, dokud dřevěná špejle zapíchnutá do chlebíčku nezůstává suchá.
  • Po upečení necháme vychladnout na mřížce a krájíme na plátky.
Veganský protein Blendea SUPERPROTEIN posilní vaše svaly, klouby a šlachy. Obsahuje i směs superpotravin, které mají na tělo další pozitivní benefity.
Podívejte se, jak přesně vám SUPERPROTEIN pomůže.

MUDr. Daniela Lilling

Vystudovala jsem 3. lékařskou fakultu Univerzity Karlovy v Praze. Již od studií se zajímám o rostlinnou stravu, zdravý pohyb a udržitelný životní styl. Pracuji na rehabilitační klinice Fakultní nemocnice v Motole, vedu lekce jógy v několika pražských studiích a soukromě se věnuji výživovému poradenství. Zaměřuji se výhradně na klienty se zájmem o veganskou stravu, kterým pomáhám se sestavením výváženého a pestrého jídelníčku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kdo hodně čte, hodně se dozví 🙂

Čtěte další užitečné články

Nízkokalorický banánový chlebíček ze špaldové mouky s borůvkami

19.01.2021

Že se nedá mlsat bez výčitek? Nesmysl! Mám pro vás jednoduchý recept na banánový chlebíček s borůvkami s pouhými 164 kcal na porci. Navíc obsahuje suroviny, které jsou pro tělo velice prospěšné. Chuť banánového chlebíčku je naprosto dokonalá. Díky přidanému tvarohu docílíte té nejvláčnější textury a borůvky uvnitř dodají lehkost na jazyku.

Číst celý článek

Extra výživné, kapustovo-ovocné smoothie s Blendea SUPERGREENS 🥬

02.12.2020

Ano, uznáváme, kadeřavá kapusta v Česku není příliš preferovanou zeleninou, ale to je věčná škoda. Proč? Protože je to jedna z nejvýživnějších, a tedy i nejzdravějších listových zelenin. A pokud jste si ji dodnes neoblíbili, krásně jí zamaskujete ovocem, semínky a arašídy. Pojďme na to.

Číst celý článek

Ovesné palačinky s mraženým ovocem – zdravější verze ověřené klasiky 👍

20.11.2020

Jistě máte oblíbený recept na palačinky, ale dnes se naučíte zdravé palačinky z rozmixovaných vloček. Hlavní výhodou je vysoký obsah vlákniny, která vás zasytí na delší dobu. Palačinky tak nahradí i oběd nebo večeři, a díky proteinové směsi Blendea SUPERPROTEIN prospějete i kloubům, svalům, vlasům a nehtům.

Číst celý článek

Pomazánka z pečené dýně s cuketou, cizrnou a rozmarýnem (hebká jako obláček 🎃☁️ )

18.11.2020

Dýně sem, dýně tam.. Právě teď jsou prostě všude, takže je potřebujeme rychle, a hlavně různorodě zpracovat. Pomazánka z pečené dýně je jemná, zdravá a díky dalším surovinám dokonale výživná. V lednici vydrží přes 3 dny, takže máte o zdravé a chutné sváče postaráno. Jak na to?

Číst celý článek

Dýňový cheesecake z BeBe sušenek (navodí pravou podzimní atmosféru 🥧 )

11.11.2020

Podzim s sebou přináší sezonní suroviny, které v ostatních ročních obdobích v kuchyni moc nepoužíváme. Byla by ale škoda neužít si gastronomicky tuto část roku na plné obrátky. Pojďme si udělat dýňový “čískejk”. Jeho chuť mile překvapí vás i každého, kdo ho ochutná. Věřte mi, já ho doma málem nestihla ani nafotit, jak rychle zmizel […]

Číst celý článek

Mini dortíky s řeckým jogurtem (pro malé i velké princezny 👸 )

28.10.2020

Jogurtové mini dortíky s ovocem potěší vaši štíhlou linii a při jejich zdobení se vyřádí i vaše malá princezna 🙂 Udělejte si hezké odpoledne a připravte si tuto nenáročnou, lehkou pochoutku.

Číst celý článek

Batátový krém s červenou čočkou a kokosovým mlékem (hřejivá podzimní exotika 🍠 )

22.10.2020

Batát je taková sladší, výživnější brambora. Skvěle se hodí do krémových polévek, které promění na hřejivou podzimní pochoutku. Červená čočka doplní vlákninu a minerály a chilli vás krásně prohřeje, až vám bude chladno. Jednoduše, polévka je grunt a tato poctivá batátovka zachutná celé rodince 🙂

Číst celý článek

Skořicové overnight oats s ovocem a SUPERGREENS (napumpujte se vitamíny 💚 )

09.10.2020

Večer naplníte zavařovačku samými dobrými surovinami a necháte přes noc uležet. Ráno na vás bude v lednici čekat sytá a sladká snídaně plná vitamínů do sychravého dne. Přesně tak jednoduchý je recept na overnight oats s ovocem, skořicí a Blendeou SUPERGREENS.

Číst celý článek

Švestkové knedlíky s tofu a pudingem z Blendea SUPERBEAUTY (přivítejte podzim 🍁)

21.09.2020

Švestkové knedlíky mohou být gastronomickým vrcholem švestkové sezony, která vrcholí právě koncem září. Abychom klasický recept našich babiček zmodernizovali a připravili jeho novou, zajímavější verzi, tvaroh vyměníme za tofu a knedlíky ozvláštníme pudinkovou omáčku se směsí Blendea SUPERBEAUTY.

Číst celý článek

Podzimní hummus z červené čočky jako sytá, zdravá imunitní svačinka do upršených dnů (zahřeje na srdíčku 💛 )

02.09.2020

Hummus z červené čočky je nutričně stejně bohatý, jako jeho cizrnový bráška. Do půl hodinky máte hotovo. Jásat bude návštěva, děti a vy také. Hummus je sytý, zdravý a velice chutný. Navíc díky směsi Blendea SUPERBOOST přirozeně podpoří imunitu na nadcházející podzim.

Číst celý článek