Nadýchané bezlepkové lívance s Blendeou

Už jste někdy jedli zelené lívance? Nebojte, sice vypadají trochu jedovatě, ale jejich chuť vás zajisté příjemně překvapí..:) Navíc se v nich nenachází žádný cukr, lepek ani laktóza. Ideální jsou v kombinaci s čerstvými jahodami nebo malinami.

Už jste někdy jedli zelené lívance? Nebojte, sice vypadají trochu jedovatě, ale jejich chuť vás zajisté příjemně překvapí..:) Navíc se v nich nenachází žádný cukr, lepek ani laktóza. Ideální jsou v kombinaci s čerstvými jahodami nebo malinami.

Potřebovat budete: bezlepkove_livance

  • 50g bezlepkové mouky
  • 2 lžičky Blendea SUPERGREENS
  • 1 vejce
  • 1 lžička bezlepkového kypřícího prášku
  • 3 lžičky kokosového nebo rostlinného oleje
  • 2 lžičky datlového sirupu (či jiné zdravé sladilo)
  • 20ml vody

 

Postup:

Nejprve si v míse smícháme všechny suché suroviny. Poté k nim postupně přidáváme mokré. Vše metličkou vyšleháme v hladké hustší těsto. To necháme chvíli odstát a mezitím si rozpálíme pánev. Pokud má nepřilnavý povrch, můžeme péct lívance i na sucho, ale je lepší na ní dát lžičku kokosového nebo rostlinného oleje a péct na něm.

Když je pánev rozpálená, vytváříme na ní lívance. Také můžete použít lívanečník. Pečeme je z obou stran do zlatova, většinou stačí maximálně 30 sekund. Poté lívance naskládáme na sebe, dochutíme a dozdobíme například ovocem či různými semínky. Dobrou chuť!

livance

Lívance skvěle doplní čerstvé ovoce nebo domácí marmeláda

Zdravotní benefity použitých surovin

  1. Bezlepkovou mouku zahrnují do svého jídelníčku především celiaci (lidé s intolerancí na lepek). Zajišťuje náhradu za běžnou bílou mouku. Dá se využívat na všechny způsoby a určitě není od věci ji jednou za čas za tu klasickou nahradit, i v tom případě, že intolerancí na lepek netrpíte. Je totiž přirozeně stravitelnější. Věřte, že vám vaše tělo poděkuje.
  2. Datlový sirup, jak už název napovídá, se vyrábí z čerstvých zralých datlí. Chuťově je to král mezi sirupy a je dost podobný medu. Obsahuje velké množství vlákniny a má vysokou sladivost. Zkuste ho zařadit do svého jídelníčku a nahradit jím bílý rafinovaný cukr.
  3. Blendea SUPERGREENS je směsí zeleného ječmene, mladé pšenice, chlorelly a spiruliny, ideálním pomocníkem při jarní únavě či očistě!

livance_nasich_babicek

Lívance se skvěle hodí jako víkendová snídaně až do postele. Potěšte se!

Inspirujte se i dalšími recepty s Blendeou!

Anebo vyzkoušejte naši čerstvou domácí ovocnou šťávu

 

autor

Anna Skoumalová

Tvořit recepty s něčím, co je zdraví prospěšné, je jedna radost. Mimo jiné studuji management, pracuji v marketingu, píšu, bloguji, sdílím střípky svého života na sociálních sítích, čímž se snažím inspirovat lidi, aby byli každý den tou nejlepší verzí sebe sama a snažím se žít každý den tady a teď.

0 komentářů: “Nadýchané bezlepkové lívance s Blendeou”

  1. Jste si jistá ze je to bez lepku když to obsahuje mladý jecmen a pšenici ? Jsem alergik a dcera celiak ..

    • Dobrý den, ano, lívance jsou zcela bez lepku. Přesně jak píšete – Blendea obsahuje MLADÝ JEČMEN a MLADOU PŠENICI. To nejsou klasické klasy, ale mladé zelené výhonky, ze kterých klasy teprve budou vyrůstat. Neobsahují žádný lepek, takže se nemusíte bát. Mladé výhonky jsou velice zdravé, obsahují kromě minerálů a vitamínů cenný chlorofyl, který podporuje tvorbu krve. Zelené superpotraviny jsou momentálně to nejzdravější, co lze do svých jídel přidávat. O chlorofylu si více přečtěte zde — https://www.blendea.cz/chlorofyl-klic-k-zivotu/ O lepku a o prospěšnosti zelených superpotravin se dočtete zde — https://www.blendea.cz/lepek/ Přeji hezký den.

Napsat komentář: Martina Zrušit odpověď na komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kdo hodně čte, hodně se dozví 🙂

Čtěte další užitečné články

Bestseller SUPERGREENS hlásí nové trendy příchutě: lesní směs, mango, hruška, višeň a švestka 🥰

17.04.2024

Co jste po nás chtěli, to jsme pro vás vyrobili! A pokud jste náhodou nechtěli nic, i tak budete příjemně překvapení. O co jde?

Číst celý článek

Rozmarýnový olej: Na vlasy jako stvořený 👩🏼

21.03.2024

Výraz Rozmarýnový olej na vlasy hledá na českém internetu přes 6000 lidí měsíčně (!!). Jelikož rozmarýnový olej nově přidáváme do vlasového séra pod značkou Blendea, opět jsem si sedl nad odborné zdroje a hledal v nich důkazy jak rozmarýnový olej působí na růst a kvalitu vlasů a jakou roli hraje v prevenci před jejich vypadáváním. […]

Číst celý článek

Atopický ekzém jako důsledek mikrobiální dysbiózy. Jak souvisejí a co jíst? 🤔

12.03.2024

O příčinách vzniku atopického ekzému a metodách, jak jej zklidnit svépomocí jsem již obsáhlý článek psal nedávno. Na svět ale přicházejí pořád nové vědecké studie, které míru závažnosti a úlevu od atopického ekzému spojují se zdravím střev a tím, co přesně jíme. Důležité je zde zdraví střevní mikrobioty a optimální stav toho, co vědci nazývají […]

Číst celý článek

Vaginální mykóza: Příčiny a protikvasinková dieta, která vás zbaví infekce 🍄

22.02.2024

Vaginální mykóza je bezesporu nepříjemný a rizikový intimní problém způsobený vaginální kvasinkovou infekcí. Příznaky jsou vesměs nepříjemné a postiženou omezují v denních návycích i hygieně. Mykóza se projevuje pálením, podrážděním, zarudnutím a svěděním kůže kolem pochvy, zároveň může měnit vlastnosti poševního výtoku. Kromě toho, že postižená zažívá značně nepříjemné pocity a nemá jistotu v tom, […]

Číst celý článek

Detoxikace organismu pohledem nutričního speciality: Je detox vůbec správný?

01.02.2024

S příchodem nového roku přichází i různá novoroční předsevzetí. Jedním z nejčastějších je „očista“ a detoxikace organismu, abychom vcházeli do nového roku s tzv. „čistým štítem“. Je to ale skutečně zapotřebí? Potřebuje naše tělo skutečně detoxikační programy? Na to se podíváme v článku, který pro Vás napsala nutriční specialistka Mgr. Kristýna Kubíková. 

Číst celý článek

Steatóza jater (ztučnění) nesouvisí pouze s alkoholem. Co dělat, aby játra „zhubla“?

04.01.2024

Steatóza jater označuje nežádoucí a rizikový stav, kdy se v játrech nahromadí nadbytečné množství tuku (nad 5 % hmotnosti jater). Hlavním rizikovým faktorem ztučnění jater jsou různé metabolické stavy a tedy procesy proměny, které se v játrech odehrávají. Steatózu může vyvolat i nadměrné pití alkoholu a, co si budem, v Česku je alkohol velmi častou […]

Číst celý článek

Jak mít o svátcích v pohodě trávení?

30.11.2023

„Já si o svátcích jím co chci!“ řekl nejeden svátečník, kterého pak bolel žaludek a břicho se mu nafukovalo až do Tří králů. „Já o svátcích držím zásadně dietu!“ řekl si druhý a pak u sváteční tabule záviděl, jak si ostatní přidávají salátku, než se jim dosmaží třetí kapří podkovička a zatím si přicinkávali druhým […]

Číst celý článek

Reflux: Co dělat, když se obsah žaludku vrací přes jícen a proč se to děje?

25.11.2023

Reflux, v lékařském slovníku gastroezofageální reflux, v lidské řeči reflux jícnu nebo kyselý reflux označuje častou poruchu, kdy se natrávená potrava a žaludeční šťávy vracejí zpět do jícnu. Jícen je trubice spojující hltan s žaludkem. Reflux vyvolává nepříjemné pálení žáhy, krkání, pocity překyselení, tíhy, tlaku a bolesti na hrudi a někdy až zvracení. Mnozí lidé […]

Číst celý článek

Příběh vzniku značky Blendea: Jak to celé začalo?

06.11.2023

Znáte takové ty šťastné a obdivuhodné příběhy, kdy jeden člověk dostane skvělý nápad, zrealizuje ho, úspěšně proslaví a lidé se jdou utlouct, aby si mohli výrobek koupit taky? Příběhy, které končí někde na pláži na Bali, kde se pak onen šikovný člověk vyvaluje a postuje na sítě záviděníhodné fotky? Podobný, ne-li stejný je i příběh […]

Číst celý článek

Nutrikosmetika: Vaše nová kadeřnice a kosmetička ve stravě 😯

25.10.2023

Nutrikosmetika je přesně to, co jste si zřejmě mysleli 🙂 Nutri = výživa/potrava, kosmetika = péče o vnější vzhled pleti, vlasů a nehtů. Pojmenování zatím není příliš známé, ale z nutrikosmetiky se evidentně stává nový výživový trend a my jako Blendea na trendy vždy okamžitě (a velmi rádi) reagujeme. Pomocí kosmetiky se snažíme zlepšit stav […]

Číst celý článek