Chlorella odlehčí od těžkých kovů. Chcete vědět jak?

Ať chceme nebo ne, žijeme v závislosti na okolním prostředí, které se vyznačuje určitou mírou znečištění. Přes různé názory a dohady odborníků není pochyb o tom, že jsme prostřednictvím znečištěného životního prostředí vystavováni toxickým látkám. Mezi těmito toxiny bohužel nechybí ani těžké kovy, které jsou nebezpečné pro všechny živé organismy, člověka nevyjímaje.

Ať chceme nebo ne, žijeme v závislosti na okolním prostředí, které se vyznačuje určitou mírou znečištění. Přes různé názory a dohady odborníků není pochyb o tom, že jsme prostřednictvím znečištěného životního prostředí vystavováni toxickým látkám. Mezi těmito toxiny bohužel nechybí ani těžké kovy, které jsou nebezpečné pro všechny živé organismy, člověka nevyjímaje.

Vnitřní prostředí člověka odráží prostředí vnější. Přesto máme zdraví ve svých rukou. Své vnitřní prostředí můžeme ovlivnit prostřednictvím zdravé stravy a zdravé životosprávy. Dokonce máme k dispozici i prostředky, které můžou odlehčit od těžkých kovů. Jedním z těch nejvýznamnějších je sladkovodní řasa chlorella.

VIDEO: Chlorella a její bohaté účinky. 

BIO chlorella jako superpotravina

BIO chlorella je vyzdvihována pro své cenné složení a detoxikační účinky, dokonce má schopnost detoxikace od těžkých kovů. Je to právě mimořádné složení chlorelly, které ji dává její zajímavé účinky na lidské zdraví. Právě kvůli svému složení je chlorella označována také jako superpotravina. Nejde o jednu účinnou látku, jde hned o celé spektrum užitečných látek se zdraví prospěšnými vlastnostmi, které navíc v lidském těle působí synergickým efektem.

chlorella nežádoucí účinkyPokud půjde o detoxikaci od těžkých kovů, chlorella je v první řadě prospěšná zejména pro obsah minerálních látek jako je vápník, hořčík, draslík, jód, také zinek, železo nebo měď. Jde o látky, které jsou nezbytné pro správné fungování lidského organismu.

Zajímavé je, že zinek, železo nebo měď jsou kovy, dokonce se někdy označují jako těžké kovy. Je to proto, že v nadměrně velkých dávkách mohou být pro organismus nebezpečné. To však nic nemění na tom, že se bez nich žádný lidský organismus neobejde, pochopitelně v malém množství, vhodné formě a optimálním poměru.

Co jsou to vlastně těžké kovy?

Těžké kovy (nebo polokovy) spojuje zásadní vlastnost – jsou prokazatelně ohrožením pro životní prostředí. Poškozují struktury živých organismů. Jsou rizikové pro zdraví člověka.

Jejich nebezpečí spočívá v tom, že se hromadí v živých tkáních, jejich negativní působení se násobí. Jsou přitom smrtelné i v nízkých koncentracích. Těžké kovy jsou všude kolem nás a mají jen velmi pomalý rozpad, to znamená, že z vnějšího prostředí jen tak nezmizí.

Mezi ty nejtoxičtější a nejnebezpečnější těžké kovy v současné době řadíme olovo, rtuť, arsen nebo kadmium. To jsou také ty, kterým je lidský organismus vystavován nejčastěji.

Vzpomeňme například tolik diskutované amalgámové plomby s obsahem rtuti. Těžké kovy však najdeme také v dalších předmětech všude kolem nás. I v běžné domácnosti mohou být skryty v úklidových a čisticích prostředcích, dokonce také nádobí nebo bižuterii.

Pesticidy, detoxikace od těžkých kovů přijde vhodK nejvýznamnějším zdrojům znečištění však nadále patří zpracování kovů a jejich průmyslové využití. Je to těžba a metalurgie, také automobilový průmysl, výroba barviv nebo plastů. Těžké kovy se však v přírodě vyskytují také jako produkty farmaceutického průmyslu.

Svoji roli hraje samozřejmě také zemědělství a nebezpečná hnojiva. Z kontaminované půdy se přitom těžké kovy dostávají i do vody a ovzduší. Ve svých pletivech je ukládají rostliny pěstované ve znečištěné půdě. Rostlinnou potravou se dostávají do orgánů živočichů a člověka, který je na konci potravinového řetězce.

Rtuť, olovo nebo kadmium se na talíř mohou dostat i z mořských ryb, které osídlují znečištěné mořské vody. Na to upozorňuje i RNDr. Anna Strunecká, DrSc. ve své publikaci Doba jedová. Právě velké mořské ryby jako je oblíbený tuňák, mečoun či žralok mají být největším zdrojem příjmu rtuti potravou.

Těžkými kovy se zabývají také vědci z ČZU v Praze, podívejte se na video:

V čem spočívá nebezpečí těžkých kovů?

Jak taková ryba s obsahem těžkých kovů může škodit? Jak nebezpečné vlastně těžké kovy jsou? Jak konkrétně ohrožují lidské zdraví?

  • Těžké kovy poškozují především nervový systém a cévní soustavu.
  • Hromadí se ve tkáních a orgánech, zejména v játrech a ledvinách a snižují jejich funkci.
  • Údajně stojí za mnohými chronickými zdravotními potížemi se zdánlivě nejasným původem.
  • Představují jeden z faktorů, který způsobuje chronické záněty.
  • Narušují jednotlivé složky imunitního systému.
  • Jsou jim připisovány i karcinogenní účinky.

Těžké kovy - riziko pro zdraví

Usazování těžkých kovů ve tkáních je přitom postupné, jejich účinky se tak neprojeví hned. Jejich působení nemusí být přímo patrné, je nenápadné, o to ničivější. To je také jedním z důvodů, proč jsou těžké kovy tak málo spojovány se jmenovanými zdravotními obtížemi a proč detoxikace od těžkých kovů stojí v pozadí za běžnými léčebnými metodami.

  • Těžké kovy fungují jako oxidativní stres.
  • Poškozují strukturu buněčných membrán.
  • Působí jako enzymatické jedy.

Molekulárně se přímo vážou do látek, které jsou základem živých organismů (enzymy, bílkoviny, nukleové kyseliny). Ve tkáních obsazují místa, která patří esenciálním minerálním látkám. Těžké kovy obsazují volné vazby. Například:

  • olovo nahrazuje vápník v kostech
  • kadmium nahrazuje zinek
  • arsen nahrazuje fosfor
  • nikl nahrazuje hořčík nebo měď

Předpokladem hromadění těžkých kovů ve tkáních je tedy nedostatek minerálů.

Již bylo řečeno, že významným zdrojem celé řady cenných minerálů je BIO chlorella. Právě to z ní dělá detoxikační prostředek. Ale nejde jenom o samotný obsah minerálů.

Jak BIO chlorella pomáhá detoxikaci od těžkých kovů?

  • Dodává tělu potřebné minerály. Znesnadňuje tak vazbu těžkých kovů.
  • Působí zásaditě. Právě kyselé prostředí jde ruku v ruce s hromaděním toxinů ve tkáních.
  • Je nejenom zdrojem minerálů, ale také cenných vitamínů. Řada z nich funguje jako antioxidanty. Antioxidanty jsou prospěšné při detoxikačních a regeneračních procesech v organismu.
  • Díky obsahu vlákniny podporuje vylučování škodlivin prostřednictvím zažívacího traktu.
  • BIO chlorella je užitečná také pro obsah proteinů a aminokyselin.
  • Mimo to je také významným zdrojem chlorofylu, kterému jsou i samostatně připisovány detoxikační účinky. Chlorofyl funguje také jako zdroj hořčíku. Podporuje trávení a metabolismus. Protože detoxikace může probudit skryté záněty (a tím umožní jejich vyléčení), hodí se i protizánětlivé vlastnosti chlorofylu. Více o chlorofylu.

BIO chlorella nabízí komplexní složení, kdy jedna složka synergicky podporuje druhou. Jednotlivé složky jsou přitom v poměru, který je pro lidský organismus optimální.

Makro i mikroživiny jsou vždy užitečnější ve své přirozené podobě, v takové, v jaké se vyskytují v přírodě.

Přirozená podoba – právě to je výhodou BIO chlorelly.

Stejnou výhodou se pyšní i BIO spirulina, BIO zelený ječmen nebo BIO mladá pšenice, které jsou součástí směsi Blendea SUPERGREENS.

Další články, které by vás mohly zajímat:

autor

    Radka X Křivánková

    Popsala jsem stohy papírů. Zaplnila jsem nespočet webových stránek články o zdravé výživě a životním stylu. A přece je pro mě toto téma nadále nevyčerpatelnou studnicí. Jíst zdravě je jednoduché. Klíčem je spokojenost. Cílem je cítit se dobře. A přece se mnoho z nás trápí s tím, co jíst, kdy jíst, jak jíst. A přece jsou tu věčné diety založené na omezování a nespokojenosti se sebou samým. Tak jsem stvořila PARADOX dietu, dietu zaměřenou na spokojenost.

    Napsat komentář

    Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Kdo hodně čte, hodně se dozví 🙂

    Čtěte další užitečné články

    Moringa olejodárná – studiemi podepřené pozitivní účinky na zdraví a krásu pleti, vlasů a nehtů

    27.05.2020

    Moringa olejodárná (Moringa oleifera) je nenápadný stromek s řadou pozitivních účinků na lidské zdraví, ale také krásu a vitalitu pleti, vlasů a nehtů. Vysvětlím, jak lze moringu konzumovat a jak ji přesně používat pro vytěžení maxima prospěšných vlastností.

    Číst celej článek

    Antioxidanty a jejich pozitivní vliv na kvalitu a kondici pleti

    20.05.2020

    Antioxidanty jsou nevyhnutné pro správné fungování celého organismu. Mají mnohé ochranné funkce. Jejich nedostatek vede k nadbytku volných radikálů a projeví se i na kvalitě a kráse pleti. Zjistíte, jak přirozeně udržovat prospěšnou (a tedy dostatečnou a ne nadlimitní) hladinu antioxidantů, jakou stravu konzumovat a jak vám ke zkvalitnění pleti dopomůže směs zelených superpotravin Blendea […]

    Číst celej článek

    Kokosový cukr – zastavme konečně paniku a zjistěme, zda je bezpečný

    29.04.2020

    Kokosový cukr se aktuálně řadí mezi zdravé potraviny. Přisuzují se mu prospěšnější vlastnosti, než jiným druhům cukru. Proto se podívám na jeho výživové hodnoty, posoudím, zda je vhodný a bezpečný pro diabetiky, kolik má kalorií a nutričních hodnot, zda se po něm tloustne a jak jej vhodně používat.

    Číst celej článek

    Káva robusta – pozitivní účinky na vaše zdraví, nutriční hodnoty a doporučená dávka

    15.04.2020

    Jen málokterý keř si zaslouží takové pocty jako kávovník. Z jeho sušených a pražených zrn si již dlouhá staletí den co den člověk, tvor vybíravý, připravuje lahodný a voňavý nápoj jménem káva, o jehož kladném i záporném vlivu na lidské zdraví se vedou vášnivé a nikdy nekončící diskuse. Málokdo přitom ví, že ze stovek známých […]

    Číst celej článek

    Káva arabica – pozitivní účinky na vaše zdraví, nutriční hodnoty a doporučená dávka

    01.04.2020

    Kávovník je keř, z něhož sušením a pražením získáváme ony úžasné tmavě hnědé až černé “fazolky” určené pro přípravu lahodného a povzbuzujícího nápoje. Z více než stovky odrůd kávovníku rostoucích po celém světě jsou nejpoužívanější dvě z nich – arabica a robusta. V tomto článku se zaměříme hlavně na arabicu a její účinky na lidské […]

    Číst celej článek

    Na tento recept byl použit produkt - Blendea SUPERCOFFEE

    Pravá cejlonská skořice – zdravé koření s významnými benefity pro tělo

    18.03.2020

    Voňavá a sladká skořice se používá zejména v pekárenství při výrobě různých cukrovinek, cereálií a dalších spíše sladkých potravin. Populární je zejména v období Vánoc, ale lidé si skořici přidávají například do domácího jablečného štrůdlu či teplých nápojů. Díky jejím účinkům na zdraví je skořice součástí celé řady potravin a produktů v oblasti zdravé výživy.  […]

    Číst celej článek

    Na tento recept byl použit produkt - Blendea SUPERCOFFEE

    Oxidační stres oslabí tělo na buněčné úrovni. Jak vzniká a jak se bránit?

    11.03.2020

    V souvislosti se zdravým životním stylem a zdravím jako takovým se poměrně často hovoří o oxidačním či oxidativním stresu. Oxidační stres je vnímán jako něco velmi škodlivého, co ohrožuje zdraví a vyvolává celou řadu nemocí. Víte však, co to ten obávaný oxidační stres je, a co jej způsobuje?

    Číst celej článek

    Na tento recept byl použit produkt - Blendea SUPERGREENS

    Medicinální houby – druhy, zdravotní benefity a účinky, užívání

    04.03.2020

    Každý, kdo alespoň z části dbá o své zdraví a zaobírá se zdravým životním stylem nebo přírodními doplňky stravy, už jistě slyšel o medicinálních houbách. Tedy o takových houbách, které mají blahodárné účinky na zdraví člověka. Podívejte se, které houby mají tyto účinky. Představíme i náš produkt Blendea SUPERCOFFE, do kterého přidáváme 3 mleté medicinální houby […]

    Číst celej článek

    Na tento recept byl použit produkt - Blendea SUPERCOFFEE

    Inulín – dostupné zdroje, správné dávkování a významné účinky na vaše zdraví

    26.02.2020

    Rozpustnou vlákninu inulin najdeme v kořenech a hlízách vybraných rostlin. O správnou denní dávku se v ideální případě postará pestrý a vyvážený jídelníček obsahující běžné dostupné rostlinné zdroje inulinu. V případě nedostatku lze zakoupit také doplněk stravy určený pro lepší trávení, podporu hubnutí a kontrolu hladiny cukru v krvi.

    Číst celej článek

    Chaga (Čaga sibiřská, Rezavec šikmý) – účinky na zdraví, dávkování a kompletní nutriční profil

    19.02.2020

    V podrobném profilu superpotraviny chaga sibiřská neboli Inonotus obliquus zjistíte: Jak přesně vám chaga sibiřská může zlepšit zdravotní stav a kondici. Jaký je vliv čagy na hubnutí, krásu a vitalitu. Jaký je kompletní výživový profil rezavce šikmého. Všechny nežádoucí účinky a kdo by chagu užívat neměl.

    Číst celej článek