Proteinové cizrnové sušenky s hořkou čokoládou

cizrnové sušenky

O stravování a zdravé vaření jsem se však začala zajímat ve svých 15 letech, kdy jsem se stala vegankou. Sdílím své nápady na veganská jídla a snažím se tak inspirovat ostatní k rostlinnému stravování.

Blíží se nám podzimní prázdniny a pokud plánujete vyrazit někam na výlet, jistě se vám bude hodit následující recept. Cizrnové sušenky neobsahují žádnou mouku a jsou tak přirozeně bez lepku, díky kombinaci proteinu a cizrny také obsahují velké množství bílkovin a arašídové máslo s pastou tahini jim dodává dávku zdravých tuků a energii potřebnou právě pro podzimní výlety. Tak pojďme na to.

 

Cizrnové proteinové sušenky s hořkou čokoládou

domácí cizrnové sušenky

Ingredience na cca 15 sušenek:

domácí cizrnové cookies

Recept je nenáročný a suroviny běžné. Nezapomeňte na SUPERPROTEIN, aby byly sušenky vláčné a ještě zdravější.

 

Postup:

Předehřejeme si troubu na 180°C. Do mixéru dáme cizrnu a mixujeme do té doby, než z ní bude sypká směs. Pak do mixéru přidáme zbytek ingrediencí (kromě čokolády) a mixujeme, dokud se vše nespojí.

Těsto dáme do misky, rukama promačkáme, a přidáme na kousky nasekanou hořkou čokoládu. Pak na plech tvarujeme sušenky a pečeme do zlatova (asi 10-12 minut). Na jednu sušenku vychází cca 1 polévková lžíce těsta. Po vydání z trouby necháme chvíli vychladnout, a hned je můžeme servírovat. Dobrou chuť!

 

Zdravotní účinky použitých surovin:

blendea superprotein

Vyzkoušejte i ostatní zdravé recepty…

datlové žvýkací kuličky

 

Proteinové cizrnové sušenky s hořkou čokoládou
Ohodnoťte článek

Přidejte komentář

XHTML: Můžete použít tyto značky: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>