Červená čočka je pro lidské tělo velice přínosná. Obsahuje spoustu železa i bílkovin, proto je vhodná pro vegetariány nebo vegany. Navíc v tomto zeleninovém krému je její chuť téměř neodolatelná.
Suroviny na 4 poctivé porce:
- 250g suché červené čočky
- 1 cibule
- 2 menší mrkve
- 2 stroužky česneku
- 1l zeleninového vývaru (poslouží i bujón)
- Šťáva z jednoho citronu
- 2 lžíce rostlinného oleje
- sůl a pepř – dle chuti
- 1 lžíce imunitní směsi Blendea SUPERBOOST
Na posypání můžete také použít koriandr, dýňová nebo slunečnicová semínka, ale ve fantazii se meze nekladou 🙂
Co je to imunitní směs Blendea SUPERBOOST?
Směs sušeného ovoce, listů a koření, která přirozeně posílí imunitu a zmírní tělesné záněty.
BIO kvalita a veganské složení, výborná exotická chuť a prospěšné účinky.
Klikněte na tlačítko níže a přidejte si SUPERBOOST do košíku. Případnou objednávku vám doručíme do 2 pracovních dnů.
-
Produkt na prodejSUPERBOOST 100 gOd Original price was: 439 Kč.307 KčCurrent price is: 307 Kč.
Postup přípravy
- Červenou čočku propláchněte studenou vodou a namočte ji na pár minut do vody.
- Zeleninu nakrájejte na podobně velké kousky a na středním ohni s trochou oleje duste cca 3-4 minuty. Poté přidejte nasekaný česnek a duste dalších pár minut, dokud zelenina nebude lesklá.
- Do hrnce přidejte lžíci směsi Blendea SUPERBOOST, pepř a sůl a přibližně minutu míchejte. Poté zeleninu podlijte vývarem a přidejte i zcezenou červenou čočku.
- Polévku přiveďte k varu, ztlumte na mírný plamen a vařte alespoň 20 minut, dokud nebude zelenina měkká s čočka uvařená.
- Jakmile bude polévka dovařená, rozmixujte ji ponorným mixerem do krémova.
- Citron vymačkejte do polévky a promíchejte.
- Podávejte ozdobené například nasekaným koriandrem a semínky.
JE LIBO DALŠÍ RECEPT Z ČOČKY? Zkuste podzimní hummus z červené čočky jako sytou, zdravou imunitní svačinku do chladných dnů.