Krémová čočková polévka plná rostlinných bílkovin a vlákniny 🌾🌱

Červená čočka je pro lidské tělo velice přínosná. Obsahuje spoustu železa i bílkovin, proto je vhodná pro vegetariány nebo vegany. Navíc v tomto zeleninovém krému je její chuť téměř neodolatelná.

krémová čočková polévka
Naservírovaná čočková polévka se směsí Blendea SUPERBOOST

Suroviny na 4 poctivé porce:

  • 250g suché červené čočky
  • 1 cibule
  • 2 menší mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 1l zeleninového vývaru (poslouží i bujón)
  • Šťáva z jednoho citronu
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • sůl a pepř – dle chuti
  • 1 lžíce imunitní směsi Blendea SUPERBOOST

Na posypání můžete také použít koriandr, dýňová nebo slunečnicová semínka, ale ve fantazii se meze nekladou 🙂

Co je to imunitní směs Blendea SUPERBOOST?

Směs sušeného ovoce, listů a koření, která přirozeně posílí imunitu a zmírní tělesné záněty.

BIO kvalita a veganské složení, výborná exotická chuť a prospěšné účinky.

Klikněte na tlačítko níže a čtěte podrobně o pozitivních účincích.
Pouze sušené plody, listy a koření. Žádná dochucovadla, barviva ani konzervanty.
krémová čočková polévka, recept
Ingredience potřebné pro poctivou krémovou polévku z červené čočky.

Postup přípravy

  1. Červenou čočku propláchněte studenou vodou a namočte ji na pár minut do vody.
  2. Zeleninu nakrájejte na podobně velké kousky a na středním ohni s trochou oleje duste cca 3-4 minuty. Poté přidejte nasekaný česnek a duste dalších pár minut, dokud zelenina nebude lesklá.
  3. Do hrnce přidejte lžíci směsi Blendea SUPERBOOST, pepř a sůl a přibližně minutu míchejte. Poté zeleninu podlijte vývarem a přidejte i zcezenou červenou čočku.
  4. Polévku přiveďte k varu, ztlumte na mírný plamen a vařte alespoň 20 minut, dokud nebude zelenina měkká s čočka uvařená.
  5. Jakmile bude polévka dovařená, rozmixujte ji ponorným mixerem do krémova.
  6. Citron vymačkejte do polévky a promíchejte.
  7. Podávejte ozdobené například nasekaným koriandrem a semínky.
Cooking with Joe, krémová čočková polévka

JE LIBO DALŠÍ RECEPT Z ČOČKY?

Zkuste podzimní hummus z červené čočky jako sytou, zdravou imunitní svačinku do chladných dnů.

hummus z červené čočky, recept

Kamila Bárnetová

Můj život se točí okolo zvířat, přírody a sociálních sítí. Už pěknou řadu let jsem vegetariánkou a mou vášní je cvičení a cestování. Udržovat své tělo fit je podle mě nejdůležitější úloha, kterou člověk má, a v tom se se čtenáři jistě shodneme :)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kdo hodně čte, hodně se dozví 🙂

Čtěte další užitečné články

Lehký a vláčný mrkvový dort z kokosové mouky pro každou příležitost 🍰

01.04.2021

Není mrkvový dort jako mrkvový dort. Jedno ale všechny ty recepty spojuje. Neskutečná vláčnost. Mrkev je totiž zázračná ingredience. Zajišťuje nadýchanost těsta a navíc obsahuje mnoho tělu prospěšných látek jako je třeba betakaroten, který se v těle přeměňuje na důležitý vitamin A. Můj recept na mrkvový dortík je bez lepku, plný výživných bílkovin a přitom […]

Číst celý článek

Veganská velikonoční vajíčková pomazánka bez vajec (s fazolemi) 🌱💚

26.03.2021

Veganská kuchyně není vůbec složitá, jak se někomu může zdát. Chuťově i výživově lze nahradit témeř vše. My pro vás tentokrát máme recept na veganskou vajíčkovou pomazánku. Ano, plně veganskou, takže bez vajec 😋 Můžete ji servírovat třeba s topinkami na Velikonoce, které už klepou na dveře. Tajemství chuti vajíček je v černé soli. Na […]

Číst celý článek

Ovesný kakaový chlebíček s vlašskými ořechy

15.03.2021

Máte chuť na sladké, ale nechcete z toho mít špatný pocit? Zároveň chcete doplnit vlákninu, bílkoviny a chcete se cítit nasycení? 10 porcí vydatného kakaového chlebíčku připravíte za 40 minut.

Číst celý článek

Strouhaný tvarohový koláč plný bílkovin. Křehký, jemný a lahodný přesně jak má být 🥰

22.02.2021

Výživová poradkyně Kristýna Volfová se s námi podělila o recept na strouhaný koláč, který obsahuje spoustu bílkovin. Je výživný, rychlý, chutný a vydá na celý pekáč (cca. 12 – 15 kousků).

Číst celý článek

Valentýnské ovocné palačinky s jogurtem plné lásky ❤️🍓

12.02.2021

Překvapit svou drahou polovičku krásnou snídaní je občas potřeba a palačinky jsou vždy ta správná volba. Dají se udělat na milion způsobů, což nám otevírá téměř nekonečné možnosti, jak toho druhého překvapit. Co třeba palačinky ve tvaru srdce s hromadou ovoce?

Číst celý článek

Kokosová srdíčka v hořké čokoládě přesně jako z cukrárny 💜🖤💜

28.01.2021

Pro krásně vypadající a lahodné koláčky nemusíte běžet do cukrárny. Se špetkou šikovnosti si ukázková kokosová srdíčka připravíte sama doma. Potřebujete jen pár surovin a chvilku času 🙂 Už se taky těšíte na víkendový dezertík?

Číst celý článek

Nízkokalorický banánový chlebíček ze špaldové mouky s borůvkami

19.01.2021

Že se nedá mlsat bez výčitek? Nesmysl! Mám pro vás jednoduchý recept na banánový chlebíček s borůvkami s pouhými 164 kcal na porci. Navíc obsahuje suroviny, které jsou pro tělo velice prospěšné. Chuť banánového chlebíčku je naprosto dokonalá. Díky přidanému tvarohu docílíte té nejvláčnější textury a borůvky uvnitř dodají lehkost na jazyku.

Číst celý článek

Extra výživné, kapustovo-ovocné smoothie s Blendea SUPERGREENS 🥬

02.12.2020

Ano, uznáváme, kadeřavá kapusta v Česku není příliš preferovanou zeleninou, ale to je věčná škoda. Proč? Protože je to jedna z nejvýživnějších, a tedy i nejzdravějších listových zelenin. A pokud jste si ji dodnes neoblíbili, krásně jí zamaskujete ovocem, semínky a arašídy. Pojďme na to.

Číst celý článek

Ovesné palačinky s mraženým ovocem – zdravější verze ověřené klasiky 👍

20.11.2020

Jistě máte oblíbený recept na palačinky, ale dnes se naučíte zdravé palačinky z rozmixovaných vloček. Hlavní výhodou je vysoký obsah vlákniny, která vás zasytí na delší dobu. Palačinky tak nahradí i oběd nebo večeři, a díky proteinové směsi Blendea SUPERPROTEIN prospějete i kloubům, svalům, vlasům a nehtům.

Číst celý článek

Pomazánka z pečené dýně s cuketou, cizrnou a rozmarýnem (hebká jako obláček 🎃☁️ )

18.11.2020

Dýně sem, dýně tam.. Právě teď jsou prostě všude, takže je potřebujeme rychle, a hlavně různorodě zpracovat. Pomazánka z pečené dýně je jemná, zdravá a díky dalším surovinám dokonale výživná. V lednici vydrží přes 3 dny, takže máte o zdravé a chutné sváče postaráno. Jak na to?

Číst celý článek
[value^="om-"]
[value^="om-"]
[value^="om-"]
[value^="om-"]
[value^="om-"]
[value^="om-"]
[value^="om-"]
[value^="om-"]
[value^="om-"]
[value^="om-"]
[value^="om-"]
[value^="om-"]
[value^="om-"]
[value^="om-"]
[value^="om-"]
[value^="om-"]
[value^="om-"]
[value^="om-"]
[value^="om-"]
[value^="om-"]
[value^="om-"]
[value^="om-"]