Jako malé mi lékořice moc nevoněla. Ale jak čas plyne a chuťové buňky se mění, moc ráda jí teď občas do nějakého pečení či nepečení používám.
Tyhle mini raw donutky jsou skvělá dodávka energie a taková hitparáda chutí lékořice s karobem.
A peprmintová poleva na to? Vynikající.
Raw lékořicové donuty s karobem a pepermintovou polevou
Ingredience:
- 3 pláty datlové pasty (v podstatě kolik chcete donutků, tolik datlové pasty)
- 1 hrníček strouhaného kokosu
- 3 veliké lžíce karobu
- 2 veliké lžíce sušeného lékořicového kořene
- agávový sirup na dochucení
- 2 lžičky Blenda SUPERGREENS pro ještě silnější zdravotní benefity RAW donutů
Peprmintová poleva:
- malý hrníček kakaového másla
- 1 – 2 kapičky peprmintového extraktu
- 2 lžičky Blendea SUPERGREENS
Postup:
Všechny uvedené ingredience na donuty pořádně rozmixujte ve food procesoru, nebo, máte – li, v Thermomixu.
Dochuťte agáve sirupem, když budete chtít. Z hotového těsta potom tvořte donutky, velikost podle sebe.
Ingredience na peprmintovou polevu rozmixujeme v mixéru, necháme chvilku ztuhnout a poté donutky z jedné strany do polevy namočíme.
Zdravotní účinky ingrediencí:
- Datle: Že jsou perfektní zdroj rychlé energie, o tom není pochyb. Díky vysokému obsahu taninů pomáhají při střevních potížích, jsou skvělým antioxidantem a dokonce jsou považovány za „brainfood“ – podporují mozkové funkce.
- Karob: Super náhrada kakaa, s obsahem taninů je stejně dobrý kamarád se střevy jako datle, navíc neobsahuje žádné alergeny ani kofein. Je bohatý na vlákninu i bílkoviny.
- Lékořice: Výborný lék na plicní choroby, snižuje horečku a je to super antioxidant. Jestliže trpíte zácpou, lékořice je fajn přírodní projímadlo. Taky umí tlumit křeče a alergické reakce.