Křehké a hned měkké kokosky na plechu (RECEPT)

Máte rádi kokosky? Poté jste tu správně! Tyhle vláčné kokosové sušenky bez přidaného cukru vás rozhodně mile překvapí. Navíc jejich příprava nezabere skoro žádný čas a výsledek stojí za to. Pusťme se do toho.

Máte rádi kokosky? Poté jste tu správně! Tyhle vláčné kokosové sušenky bez přidaného cukru vás rozhodně mile překvapí. Navíc jejich příprava nezabere skoro žádný čas a výsledek stojí za to. Pusťme se do toho.

Ingredience na 15 kokosek:

kokosky na plechu

 

Postup přípravy:

Nejdřívě spolu promícháme suché suroviny. Poté k nim přidáme tekuté. Použijte sladidlo dle preference. V receptu jsem použila stéviové kapky. Těsto zpracujeme vařečkou a poté rukama.

Všechno spolu spojíme do lepkavého, vláčného těsta. Z toho pak polévkovou lžičkou oddělujeme jednotlivé bochánky na plech vyložený pečícím papírem. Snažíme se mít všechny stejně velké.

Na závěr můžeme sušenky posypat plátky kokosu. Troubu si předehřejeme na 180°C a sušenky v ní pečeme 7-9 minut. Hlídejte je, jsou hotové opravdu rychle. Necháme chvilku vychladnout a můžeme podávat. Dobrou chuť!

suroviny na kokosové sušenky

Recept není luxusní ani drahý. Luxusní je pouze chuť a zdravotní účinky

recept na kokosky

Recept je maximálně jednoduchý a do 15 minut máte hotovo

kokosky na plechu

S polévkovou lžící vytvarujete asi 15 hezkých malých bochánků

rychlé kokosky

Kokosky vytáhněte po cca. 7 – 9 minutách, až na povrchu hezky zezlátnou 

Účinky použitých surovin: 

  • Kokos je po ananasu dalším z exotických plodů, které pomáhají tělu rychleji spalovat tuky, ale zároveň mu dodávají potřebnou energii. Kromě toho obsahuje velmi málo kalorií, takže je vhodný i při dietách.
  • Jedna lžička Blendea SUPERGREENS denně zajistí vašemu tělu přísun důležitých látek pro pevné zdraví! Je směsí zeleného ječmene, mladé pšenice, chlorelly a spiruliny. Navíc posílí všechny zdravotní účinky surovin v kokoskách. Objednejte si Blendeu ještě dnes!

Vyzkoušejte i ostatní zdravé recepty…

datlové žvýkací kuličky

…nebo začněte pít výživné a superzdravé smoothies

autor

Anna Skoumalová

Tvořit recepty s něčím, co je zdraví prospěšné, je jedna radost. Mimo jiné studuji management, pracuji v marketingu, píšu, bloguji, sdílím střípky svého života na sociálních sítích, čímž se snažím inspirovat lidi, aby byli každý den tou nejlepší verzí sebe sama a snažím se žít každý den tady a teď.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kdo hodně čte, hodně se dozví 🙂

Čtěte další užitečné články

Shilajit: Zdraví prospěšná pryskyřice? Jak se jí a co dělá? 🪨

14.05.2024

Shilajit je přírodní látka rostlinného původu s různými zdravotními účinky. Je to pryskyřice a tedy lepkavá, tmavá hmota podobná dehtu nebo syrové ropě, která se v přirozené formě vyskytuje různě po světě. Historicky nejvyšší oblibu si získala v tradiční ajurvédské a tedy původní indické medicíně. V článku jmenuji aktuálně dostupné důkazy o zdravotních účincích shilajitu, […]

Číst celý článek

Co je v doplňku lepší, extrakt nebo prášek ze sušené rostliny?

25.04.2024

Věčné téma a jeden z prvních požadavků na složení doplňků stravy: Užívat doplňky s extrakty z rostlin nebo sušené prášky či práškové směsi z celých surovin? Každá forma doplňků má své plusy i mínusy. Jelikož v Blendea vyrábíme několik doplňků v obou formách, vysvětleme si, pro koho je která vhodná a proč.

Číst celý článek

Bestseller SUPERGREENS hlásí nové svěží příchutě: lesní směs, mango, hruška, višeň a švestka 😍

17.04.2024

Co jste po nás chtěli, to jsme pro vás vyrobili! A pokud jste náhodou nechtěli nic, i tak budete příjemně překvapení. O co jde?

Číst celý článek

Rozmarýnový olej: Na vlasy jako stvořený 👩🏼

21.03.2024

Výraz Rozmarýnový olej na vlasy hledá na českém internetu přes 6000 lidí měsíčně (!!). Jelikož rozmarýnový olej nově přidáváme do vlasového séra pod značkou Blendea, opět jsem si sedl nad odborné zdroje a hledal v nich důkazy jak rozmarýnový olej působí na růst a kvalitu vlasů a jakou roli hraje v prevenci před jejich vypadáváním. […]

Číst celý článek

Atopický ekzém jako důsledek mikrobiální dysbiózy. Jak souvisejí a co jíst? 🤔

12.03.2024

O příčinách vzniku atopického ekzému a metodách, jak jej zklidnit svépomocí jsem již obsáhlý článek psal nedávno. Na svět ale přicházejí pořád nové vědecké studie, které míru závažnosti a úlevu od atopického ekzému spojují se zdravím střev a tím, co přesně jíme. Důležité je zde zdraví střevní mikrobioty a optimální stav toho, co vědci nazývají […]

Číst celý článek

Vaginální mykóza: Příčiny a protikvasinková dieta, která vás zbaví infekce 🍄

22.02.2024

Vaginální mykóza je bezesporu nepříjemný a rizikový intimní problém způsobený vaginální kvasinkovou infekcí. Příznaky jsou vesměs nepříjemné a postiženou omezují v denních návycích i hygieně. Mykóza se projevuje pálením, podrážděním, zarudnutím a svěděním kůže kolem pochvy, zároveň může měnit vlastnosti poševního výtoku. Kromě toho, že postižená zažívá značně nepříjemné pocity a nemá jistotu v tom, […]

Číst celý článek

Detoxikace organismu pohledem nutričního speciality: Je detox vůbec správný?

01.02.2024

S příchodem nového roku přichází i různá novoroční předsevzetí. Jedním z nejčastějších je „očista“ a detoxikace organismu, abychom vcházeli do nového roku s tzv. „čistým štítem“. Je to ale skutečně zapotřebí? Potřebuje naše tělo skutečně detoxikační programy? Na to se podíváme v článku, který pro Vás napsala nutriční specialistka Mgr. Kristýna Kubíková. 

Číst celý článek

Steatóza jater (ztučnění) nesouvisí pouze s alkoholem. Co dělat, aby játra „zhubla“?

04.01.2024

Steatóza jater označuje nežádoucí a rizikový stav, kdy se v játrech nahromadí nadbytečné množství tuku (nad 5 % hmotnosti jater). Hlavním rizikovým faktorem ztučnění jater jsou různé metabolické stavy a tedy procesy proměny, které se v játrech odehrávají. Steatózu může vyvolat i nadměrné pití alkoholu a, co si budem, v Česku je alkohol velmi častou […]

Číst celý článek

Jak mít o svátcích v pohodě trávení?

30.11.2023

„Já si o svátcích jím co chci!“ řekl nejeden svátečník, kterého pak bolel žaludek a břicho se mu nafukovalo až do Tří králů. „Já o svátcích držím zásadně dietu!“ řekl si druhý a pak u sváteční tabule záviděl, jak si ostatní přidávají salátku, než se jim dosmaží třetí kapří podkovička a zatím si přicinkávali druhým […]

Číst celý článek

Reflux: Co dělat, když se obsah žaludku vrací přes jícen a proč se to děje?

25.11.2023

Reflux, v lékařském slovníku gastroezofageální reflux, v lidské řeči reflux jícnu nebo kyselý reflux označuje častou poruchu, kdy se natrávená potrava a žaludeční šťávy vracejí zpět do jícnu. Jícen je trubice spojující hltan s žaludkem. Reflux vyvolává nepříjemné pálení žáhy, krkání, pocity překyselení, tíhy, tlaku a bolesti na hrudi a někdy až zvracení. Mnozí lidé […]

Číst celý článek