Špaldové proteinové lívance s Blendeou a ovocem

Těšíte se na víkendovou sladkou snídani? Co takhle špaldové lívance pečené na kokosovém oleji, ozdobené čerstvým ovocem, tvarohem a kouskem čokolády? U nás je to už sobotní nezbytnost. Pokaždé si ji navíc můžete naservírovat jinak. Zkuste lívance skládat na sebe a vytvořit tzv. lívancovou věž.

Těšíte se na víkendovou sladkou snídani? Co takhle špaldové lívance pečené na kokosovém oleji, ozdobené čerstvým ovocem, tvarohem a kouskem čokolády? U nás je to už sobotní nezbytnost. Pokaždé si ji navíc můžete naservírovat jinak. Zkuste lívance skládat na sebe a vytvořit tzv. lívancovou věž.

Špaldové proteínové vance s Blendeou

špaldové proteinové lívance

  • Doba příprava: 30 minut
  • Náročnost: lehká
  • Množství: 1 porce

Ingredience na těsto:

Ingredience na dozdobení:

  • 200g tvarohu
  • čerstvé maliny
  • kousek vysokoprocentní čokolády

blendea superprotein

Postup:

V jedné misce smícháme suché ingredience – mouku a protein. V druhé misce smícháme mokré ingredience – jogurt a vejce. Poté k misce s vyšlehaným vejcem a jogurtem přidáváme mouku spojenou s proteinem. Mícháme dokud nám nevznikne hladké těsto. Rozpálíme si pánev a lívance na troše kokosového oleje smažíme dozlatova z obou stran.

Lívance necháme trošku vystydnout. Poté je promažeme tvarohem, ozdobíme malinami a čokoládou a můžeme podávat.

proteinové lívance recept

Lívanečky sice nejsou veganské, nicméně jsou plné proteinů, a to ocení vaše svaly, klouby a šlachy

 

ZDravotní účinky použitých surovin:

  1. Špaldová mouka je snadněji stravitelná pro svůj vyšší podíl minerálních látek a bílkovin
  2. Kokosový olej řadíme mezi superpotraviny. Pomáhá při hubnutí, povzbuzuje imunitu. Jeho skvělé účinky se využívají i v kosmetice.
  3. Blendea SUPERPROTEIN – přírodní rostlinný protein se superpotravinami. Regeneruje svaly, šlachy a klouby, dodává energii, posiluje vlasy, nehty i pokožku. Srovnává hormonální nerovnováhu, zvyšuje ohebnost těla a má anti-age účinky. Objednejte a poznáte jeho sílu.

recept špaldové lívance

Nezapomeňte koupit vysokoprocentní čokoládu. Žádná Milka a jiné „náhražky“ plné palmového tuku a s minimem kakaové hmoty

 

Pro Blendea kuchyni s láskou Gábi 🙂 Klikněte a sledujte i můj Instagram pro stále nové zdravé inspirace

Gábi v kuchyni

 

Dejte si i zdravé smoothies!

dýňové smoothie

 

autor

Gábi Pospíšilová

Řádím v Blendea kuchyni :) Do zdravých receptů přidávám SUPERGREENS nebo SUPERPROTIN, aby bylo každé jídlo ještě prospěšnější. Račte se inspirovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kdo hodně čte, hodně se dozví 🙂

Čtěte další užitečné články

Kyselina listová v těhotenství: Nebeská mana pro plod i kojence 👼🍀

05.06.2024

Kyselina listová se doporučuje každé těhotné ženě a také kojícím matkám. Pokud jste těhotná nebo otěhotnět teprve plánujete, váš lékař vám již kyselinu listovou pravděpodobně doporučil. Mimo zelených druhů zeleniny a dalších rostlinných potravin obsahují kyselinu listovou také doplňky stravy, ve kterých lze efektivněji dávkovat optimální denní množství v dobře vstřebatelné formě. V menším množství […]

Číst celý článek

Shilajit: Zdraví prospěšná pryskyřice? Jak se jí a co dělá? 🪨

14.05.2024

Shilajit je přírodní látka rostlinného původu s různými zdravotními účinky. Je to pryskyřice a tedy lepkavá, tmavá hmota podobná dehtu nebo syrové ropě, která se v přirozené formě vyskytuje různě po světě. Historicky nejvyšší oblibu si získala v tradiční ajurvédské a tedy původní indické medicíně. V článku jmenuji aktuálně dostupné důkazy o zdravotních účincích shilajitu, […]

Číst celý článek

Co je v doplňku lepší, extrakt nebo prášek ze sušené rostliny?

25.04.2024

Věčné téma a jeden z prvních požadavků na složení doplňků stravy: Užívat doplňky s extrakty z rostlin nebo sušené prášky či práškové směsi z celých surovin? Každá forma doplňků má své plusy i mínusy. Jelikož v Blendea vyrábíme několik doplňků v obou formách, vysvětleme si, pro koho je která vhodná a proč.

Číst celý článek

Bestseller SUPERGREENS hlásí nové svěží příchutě: lesní směs, mango, hruška, višeň a švestka 😍

17.04.2024

Co jste po nás chtěli, to jsme pro vás vyrobili! A pokud jste náhodou nechtěli nic, i tak budete příjemně překvapení. O co jde?

Číst celý článek

Rozmarýnový olej: Na vlasy jako stvořený 👩🏼

21.03.2024

Výraz Rozmarýnový olej na vlasy hledá na českém internetu přes 6000 lidí měsíčně (!!). Jelikož rozmarýnový olej nově přidáváme do vlasového séra pod značkou Blendea, opět jsem si sedl nad odborné zdroje a hledal v nich důkazy jak rozmarýnový olej působí na růst a kvalitu vlasů a jakou roli hraje v prevenci před jejich vypadáváním. […]

Číst celý článek

Atopický ekzém jako důsledek mikrobiální dysbiózy. Jak souvisejí a co jíst? 🤔

12.03.2024

O příčinách vzniku atopického ekzému a metodách, jak jej zklidnit svépomocí jsem již obsáhlý článek psal nedávno. Na svět ale přicházejí pořád nové vědecké studie, které míru závažnosti a úlevu od atopického ekzému spojují se zdravím střev a tím, co přesně jíme. Důležité je zde zdraví střevní mikrobioty a optimální stav toho, co vědci nazývají […]

Číst celý článek

Vaginální mykóza: Příčiny a protikvasinková dieta, která vás zbaví infekce 🍄

22.02.2024

Vaginální mykóza je bezesporu nepříjemný a rizikový intimní problém způsobený vaginální kvasinkovou infekcí. Příznaky jsou vesměs nepříjemné a postiženou omezují v denních návycích i hygieně. Mykóza se projevuje pálením, podrážděním, zarudnutím a svěděním kůže kolem pochvy, zároveň může měnit vlastnosti poševního výtoku. Kromě toho, že postižená zažívá značně nepříjemné pocity a nemá jistotu v tom, […]

Číst celý článek

Detoxikace organismu pohledem nutričního speciality: Je detox vůbec správný?

01.02.2024

S příchodem nového roku přichází i různá novoroční předsevzetí. Jedním z nejčastějších je „očista“ a detoxikace organismu, abychom vcházeli do nového roku s tzv. „čistým štítem“. Je to ale skutečně zapotřebí? Potřebuje naše tělo skutečně detoxikační programy? Na to se podíváme v článku, který pro Vás napsala nutriční specialistka Mgr. Kristýna Kubíková. 

Číst celý článek

Steatóza jater (ztučnění) nesouvisí pouze s alkoholem. Co dělat, aby játra „zhubla“?

04.01.2024

Steatóza jater označuje nežádoucí a rizikový stav, kdy se v játrech nahromadí nadbytečné množství tuku (nad 5 % hmotnosti jater). Hlavním rizikovým faktorem ztučnění jater jsou různé metabolické stavy a tedy procesy proměny, které se v játrech odehrávají. Steatózu může vyvolat i nadměrné pití alkoholu a, co si budem, v Česku je alkohol velmi častou […]

Číst celý článek

Jak mít o svátcích v pohodě trávení?

30.11.2023

„Já si o svátcích jím co chci!“ řekl nejeden svátečník, kterého pak bolel žaludek a břicho se mu nafukovalo až do Tří králů. „Já o svátcích držím zásadně dietu!“ řekl si druhý a pak u sváteční tabule záviděl, jak si ostatní přidávají salátku, než se jim dosmaží třetí kapří podkovička a zatím si přicinkávali druhým […]

Číst celý článek