Švestkové knedlíky s tofu a pudingem z Blendea SUPERBEAUTY (přivítejte podzim 🍁)

Švestkové knedlíky mohou být gastronomickým vrcholem švestkové sezony, která vrcholí právě koncem září.

Abychom klasický recept našich babiček zmodernizovali a připravili jeho novou, zajímavější verzi, tvaroh vyměníme za tofu a knedlíky ozvláštníme pudinkovou omáčku se směsí Blendea SUPERBEAUTY.

švestkové knedlíky s pudingem
Díky ovocné pudinkové omáčce získají už i tak šťavnaté knedlíky vrstvu lahodné chuti navíc.

Na 10 knedlíků potřebujeme:

  • 200 g neochuceného natural tofu
  • 100 g polohrubé mouky (bezlepková)
  • 3 lžičky skořice
  • 1,5 lžíce javorového sirupu
  • 70 ml rostlinného mléka
  • špetku soli
  • 10 švestek

Pudinková omáčka:

  • 500 ml mléka
  • vanilkový pudink
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 3 lžičky “zkrášlující směsi” Blendea SUPERBEAUTY

Co je to směs Blendea SUPERBEAUTY?

Směs sušeného bobulovitého ovoce, houby tremelly, jílu křemeliny a kořene čekanky, která posilňuje hustotu a lesk vlasů, pevnost a růst nehtů a jasný tón pleti.

Má výbornou ovocnou chuť a prospěšné účinky. Klikněte na tlačítko níže a čtěte o nich podrobněji.

Blendea Superbeauty

Postup přípravy:

  1. Tofu zbavíme přebytečné vody tak, že ho zabalíme do papírové utěrky a opatrně vymačkáme vodu nebo na pár minut zatížíme těžkou pánví. Tofu nastrouháme do větší misky struhadlem.
  2. Přidáme mouku, skořici, mléko, javorový sirup, sůl a zpracujeme do těsta. Těsto se bude lepit, ale to nevadí. Navlhčenými dlaněmi odebírejte malé porce těsta a zabalte do nich švestky. Všechny najednou vložte do vroucí vody a vařte 4-5 minut.
  3. Připravíme si pudink podle návodu a do pudinku přidáme i směs Blendea SUPERBEAUTY. Vaříme opatrně jen pár minut. Jakmile pudink začne houstnout, přestaneme vařit.
  4. Knedlíky podávejte zalité pudinkem a můžete je ozdobit lístky čerstvé máty.
švestkové knedlíky s Blendea SUPERBEAUTY
Přesně jako od babičky, pouze zajímavěji a o něco zdravěji díky směsi SUPERBOOST 🙂 Podzim může začít.

ZŮSTALY VÁM JEŠTĚ ŠVESTIČKY?

Připravte si podzimní švestkovo-jablečný veganský crumble.

veganské švestkovojablečné crumble

autor

    Lukáš Chládek

    Ve firmě eMarkest, s.r.o. jsem začal jako prodejce, a právě to mě dovedlo k podrobnému studiu našich výrobků, a hlavně jejich účinků. Jako redaktor blogu Blendea Vám podrobně představím naše produkty. V článcích vysvětlím všechny pozitivní účinky složek produktů Blendea. Podíváme se i na nejčastější zdravotní komplikace, které naše zákazníky trápí, jejich příčiny a projevy. Poradíme, jak se jich nejrychleji zbavit. Kdykoliv mi můžete napsat na chladek.emarkest@gmail.com. Odpovídám během pracovních dnů mezi 09:00 až 18:00. Děkuji, že čtete náš blog a nakupujete u nás. Přeji Vám krásný den a pevné zdraví :)

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Kdo hodně čte, hodně se dozví 🙂

    Čtěte další užitečné články

    Nízkokalorický banánový chlebíček ze špaldové mouky s borůvkami

    19.01.2021

    Že se nedá mlsat bez výčitek? Nesmysl! Mám pro vás jednoduchý recept na banánový chlebíček s borůvkami s pouhými 164 kcal na porci. Navíc obsahuje suroviny, které jsou pro tělo velice prospěšné. Chuť banánového chlebíčku je naprosto dokonalá. Díky přidanému tvarohu docílíte té nejvláčnější textury a borůvky uvnitř dodají lehkost na jazyku.

    Číst celý článek

    Extra výživné, kapustovo-ovocné smoothie s Blendea SUPERGREENS 🥬

    02.12.2020

    Ano, uznáváme, kadeřavá kapusta v Česku není příliš preferovanou zeleninou, ale to je věčná škoda. Proč? Protože je to jedna z nejvýživnějších, a tedy i nejzdravějších listových zelenin. A pokud jste si ji dodnes neoblíbili, krásně jí zamaskujete ovocem, semínky a arašídy. Pojďme na to.

    Číst celý článek

    Ovesné palačinky s mraženým ovocem – zdravější verze ověřené klasiky 👍

    20.11.2020

    Jistě máte oblíbený recept na palačinky, ale dnes se naučíte zdravé palačinky z rozmixovaných vloček. Hlavní výhodou je vysoký obsah vlákniny, která vás zasytí na delší dobu. Palačinky tak nahradí i oběd nebo večeři, a díky proteinové směsi Blendea SUPERPROTEIN prospějete i kloubům, svalům, vlasům a nehtům.

    Číst celý článek

    Pomazánka z pečené dýně s cuketou, cizrnou a rozmarýnem (hebká jako obláček 🎃☁️ )

    18.11.2020

    Dýně sem, dýně tam.. Právě teď jsou prostě všude, takže je potřebujeme rychle, a hlavně různorodě zpracovat. Pomazánka z pečené dýně je jemná, zdravá a díky dalším surovinám dokonale výživná. V lednici vydrží přes 3 dny, takže máte o zdravé a chutné sváče postaráno. Jak na to?

    Číst celý článek

    Dýňový cheesecake z BeBe sušenek (navodí pravou podzimní atmosféru 🥧 )

    11.11.2020

    Podzim s sebou přináší sezonní suroviny, které v ostatních ročních obdobích v kuchyni moc nepoužíváme. Byla by ale škoda neužít si gastronomicky tuto část roku na plné obrátky. Pojďme si udělat dýňový “čískejk”. Jeho chuť mile překvapí vás i každého, kdo ho ochutná. Věřte mi, já ho doma málem nestihla ani nafotit, jak rychle zmizel […]

    Číst celý článek

    Mini dortíky s řeckým jogurtem (pro malé i velké princezny 👸 )

    28.10.2020

    Jogurtové mini dortíky s ovocem potěší vaši štíhlou linii a při jejich zdobení se vyřádí i vaše malá princezna 🙂 Udělejte si hezké odpoledne a připravte si tuto nenáročnou, lehkou pochoutku.

    Číst celý článek

    Batátový krém s červenou čočkou a kokosovým mlékem (hřejivá podzimní exotika 🍠 )

    22.10.2020

    Batát je taková sladší, výživnější brambora. Skvěle se hodí do krémových polévek, které promění na hřejivou podzimní pochoutku. Červená čočka doplní vlákninu a minerály a chilli vás krásně prohřeje, až vám bude chladno. Jednoduše, polévka je grunt a tato poctivá batátovka zachutná celé rodince 🙂

    Číst celý článek

    Skořicové overnight oats s ovocem a SUPERGREENS (napumpujte se vitamíny 💚 )

    09.10.2020

    Večer naplníte zavařovačku samými dobrými surovinami a necháte přes noc uležet. Ráno na vás bude v lednici čekat sytá a sladká snídaně plná vitamínů do sychravého dne. Přesně tak jednoduchý je recept na overnight oats s ovocem, skořicí a Blendeou SUPERGREENS.

    Číst celý článek

    Podzimní hummus z červené čočky jako sytá, zdravá imunitní svačinka do upršených dnů (zahřeje na srdíčku 💛 )

    02.09.2020

    Hummus z červené čočky je nutričně stejně bohatý, jako jeho cizrnový bráška. Do půl hodinky máte hotovo. Jásat bude návštěva, děti a vy také. Hummus je sytý, zdravý a velice chutný. Navíc díky směsi Blendea SUPERBOOST přirozeně podpoří imunitu na nadcházející podzim.

    Číst celý článek

    Pohanková krupicová kaše s kakaem a sirupem pro sladké ráno :)

    27.04.2020

    Také jste jako děti k snídani milovaly nadýchanou sladkou krupicovou kaši s kakaem? Vyzkoušejte jako dospělí zdravější ale stejně chutnou alternativu v podobě krupicové kaše připravené z pohanky. Ochutit ji můžete stejně jako dřív, kakaem, skořicí nebo sirupem, nebo vyzkoušet nové chutě dle vlastní fantazie.

    Číst celý článek

    Na tento recept byl použit produkt - Blendea SUPERPROTEIN KAKAO