Švestkovojablečný veganský crumble se SUPERPROTEINEM

Miluju drobenkové koláče. Crumble je jejich rychlejší, snadnější varianta. Říká se mu letní dezert s křupavou pokličkou. Měnit můžete jak ovoce pod pokličkou, tak samotnou drobenku. My pro vás dnes máme super veganskou, švestkovojablečnou verzi.

Miluju drobenkové koláče. Crumble je jejich rychlejší, snadnější varianta. Říká se mu letní dezert s křupavou pokličkou. Měnit můžete jak ovoce pod pokličkou, tak samotnou drobenku. My pro vás dnes máme super veganskou, švestkovojablečnou verzi.

 

Švestkovojablečný veganský crumble se SUPERPROTEINEM

  • Doba příprava: 20 minut
  • Náročnost: lehká
  • Množství: 2 porce

veganské crumble s blendeou

 

Ingredience:

  • 150g švestek
  • 150g jablek
  • 40g špaldové mouky
  • 40g třtinového cukru
  • 40g kokosového oleje
  • 40g ovesných vloček
  • 1 lžička skořice
  • 1 zarovnaná odměrka Blendea SUPERPROTEIN

blendea superprotein

Postup:

Jablíčka a švestky omyjeme, nakrájíme a vložíme do mixéru. Rozmixovanou směs dáme do zapékací misky. V misce smícháme mouku, cukr, vločky a kokosový olej. Vznikne nám drobenka, kterou nasypeme rovnoměrně na ovoce. Dáme do předehřáté trouby na 25 minut při 180°C

veganské crumble s blendeou

 

Zdravotní benefity použitých surovin:

  1. Ovesné vločky jsou bohatým zdrojem energie, protože se skládají z komplexních sacharidů. Používají se do sladkých i slaných pokrmů a rychle zaženou hlad. Nejoblíbenější jsou u sportovců a řadí se mezi fitness potravinu.
  2. Jablka obsahují velké množství vitaminu C, dále vlákniny a vody, což jsou dvě látky, které přispívají ke zmírnění hladu a zvyšují pocit sytosti.
  3. Blendea SUPERPROTEIN – přírodní rostlinný protein, který obsahuje rostlinné proteiny a superpotraviny. Regeneruje svaly, dodává energii, posiluje vlasy, nehty i pokožku.

veganské proteinové crumble

 

Pro Blendea kuchyni s láskou Gábi  Klikněte a sledujte i můj Instagram pro stále nové zdravé inspirace

Gábi v kuchyni

autor

    Gábi Pospíšilová

    Řádím v Blendea kuchyni :) Do zdravých receptů přidávám SUPERGREENS nebo SUPERPROTIN, aby bylo každé jídlo ještě prospěšnější. Račte se inspirovat.

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Kdo hodně čte, hodně se dozví 🙂

    Čtěte další užitečné články

    Lahodná drožďová pomazánka pro pohodové víkendové ráno 🥖🌤

    03.05.2021

    Dobrých receptů na pomazánky není nikdy dost. Pokud zrovna přemýšlíte, co si dáte přes víkend ke snídani nebo co připravíte na posezení s přáteli či rodinou, jste tu správně. Její název možná není úplně lákavý, ale jen si představte tu vůni droždí. Určitě stojí za to, dát jí šanci a drožďovou pomazánku si připravit. S […]

    Číst celý článek

    Jarní zelená polévka z medvědího česneku a špenátu 💚

    20.04.2021

    Našli jste na procházce mladičký medvědí česnek nebo vás mile překvapili na tržnici? V tom případě máte štěstí. Tyto šťavnaté a živinami nabité mladé lístky jsou pokladem jarní kuchyně. Přidejte špenát, cibulku a kadeřávek a rychlá jarní polévka je na stole 🙂 Pamatujte, že co je zelené, to je zdravé a na jaře to platí […]

    Číst celý článek

    Lehký a vláčný mrkvový dort z kokosové mouky pro každou příležitost 🍰

    01.04.2021

    Není mrkvový dort jako mrkvový dort. Jedno ale všechny ty recepty spojuje. Neskutečná vláčnost. Mrkev je totiž zázračná ingredience. Zajišťuje nadýchanost těsta a navíc obsahuje mnoho tělu prospěšných látek jako je třeba betakaroten, který se v těle přeměňuje na důležitý vitamin A. Můj recept na mrkvový dortík je bez lepku, plný výživných bílkovin a přitom […]

    Číst celý článek

    Veganská velikonoční vajíčková pomazánka bez vajec (s fazolemi) 🌱💚

    26.03.2021

    Veganská kuchyně není vůbec složitá, jak se někomu může zdát. Chuťově i výživově lze nahradit témeř vše. My pro vás tentokrát máme recept na veganskou vajíčkovou pomazánku. Ano, plně veganskou, takže bez vajec 😋 Můžete ji servírovat třeba s topinkami na Velikonoce, které už klepou na dveře. Tajemství chuti vajíček je v černé soli. Na […]

    Číst celý článek

    Ovesný kakaový chlebíček s vlašskými ořechy

    15.03.2021

    Máte chuť na sladké, ale nechcete z toho mít špatný pocit? Zároveň chcete doplnit vlákninu, bílkoviny a chcete se cítit nasycení? 10 porcí vydatného kakaového chlebíčku připravíte za 40 minut.

    Číst celý článek

    Krémová čočková polévka plná rostlinných bílkovin a vlákniny 🌾🌱

    03.03.2021

    Červená čočka je pro lidské tělo velice přínosná. Obsahuje spoustu železa i bílkovin, proto je vhodná pro vegetariány nebo vegany. Navíc v tomto zeleninovém krému je její chuť téměř neodolatelná.

    Číst celý článek

    Strouhaný tvarohový koláč plný bílkovin. Křehký, jemný a lahodný přesně jak má být 🥰

    22.02.2021

    Výživová poradkyně Kristýna Volfová se s námi podělila o recept na strouhaný koláč, který obsahuje spoustu bílkovin. Je výživný, rychlý, chutný a vydá na celý pekáč (cca. 12 – 15 kousků).

    Číst celý článek

    Valentýnské ovocné palačinky s jogurtem plné lásky ❤️🍓

    12.02.2021

    Překvapit svou drahou polovičku krásnou snídaní je občas potřeba a palačinky jsou vždy ta správná volba. Dají se udělat na milion způsobů, což nám otevírá téměř nekonečné možnosti, jak toho druhého překvapit. Co třeba palačinky ve tvaru srdce s hromadou ovoce?

    Číst celý článek

    Kokosová srdíčka v hořké čokoládě přesně jako z cukrárny 💜🖤💜

    28.01.2021

    Pro krásně vypadající a lahodné koláčky nemusíte běžet do cukrárny. Se špetkou šikovnosti si ukázková kokosová srdíčka připravíte sama doma. Potřebujete jen pár surovin a chvilku času 🙂 Už se taky těšíte na víkendový dezertík?

    Číst celý článek

    Nízkokalorický banánový chlebíček ze špaldové mouky s borůvkami

    19.01.2021

    Že se nedá mlsat bez výčitek? Nesmysl! Mám pro vás jednoduchý recept na banánový chlebíček s borůvkami s pouhými 164 kcal na porci. Navíc obsahuje suroviny, které jsou pro tělo velice prospěšné. Chuť banánového chlebíčku je naprosto dokonalá. Díky přidanému tvarohu docílíte té nejvláčnější textury a borůvky uvnitř dodají lehkost na jazyku.

    Číst celý článek