Dýňová pohanková kaše s opuncií a Vegan proteinem

Čas teplých ranních kaší pomalu přichází. Podzim si o ně říká sám. Tak zkuste ovesné vločky vyměnit za pohankovou krupici a mléko vyměnit za dýňové pyré.

 

Dýňová pohanková kaše s Vegan proteinem

  • Doba přípravy: 15 minut
  • Náročnost: lehká
  • Množství: 1 porce

dynova_kase_s_pohankou

 

Ingredience:

  • 60g pohankové krupice
  • voda
  • 1 lžička lucumy
  • 1 lžička skořice
  • 2 lžíce dýňového pyré
  • 1/2 odměrky Blendea Vegan protein
.

 

Na ozdobu:

  • opuncie
  • kakaové boby
  • javorový sirup

 

Postup:

Do kastrůlku dáme pohanku, Vegan protein, skořici, lucumu a promícháme. Přidáme dýňové pyré a dle hustoty vodu. Povaříme a přendáme na talíř, ozdobíme a můžeme podávat.

 

Myslete na zdraví:

  1. Lucuma slouží jako přírodní sladidlo s vanilkovo-ořechovou chutí a má vysoký podíl antioxidantů. Pro svůj nízký glykemický index je vhodný pro diabetiky. Také snižuje hladinu cholesterolu.
  2. Opuncie neboli kaktusový fík posiluje imnunitu. Má vysoký podíl vlákniny a je bohatá na rostlinný sliz, který chrání sliznici žaludku a celého trávicího traktu, kterému vysoký podíl vlákniny pomáhá.
  3. Blendea Vegan protein - přírodní rostlinný protein, který obsahuje rostlinné proteiny a superpotraviny. Regeneruje svaly, dodává energii, posiluje vlasy, nehty i pokožku.
kase_s_opuncii

Plody opuncie v Čechách nejsou běžné, pokud je ale ve zdravých potravinách najdete, určitě neváhejte

 

.