Polomáčené matcha sušenky z kokosové mouky

Matcha je sice zelený čaj pocházející z Japonska, ale využití má mnohem více. Připravit si z něj můžete například i masku na obličej, latte nebo třeba sušenky.

O recept se dokonce i podělíme. Je rychlý a neobsahuje žádný rafinovaný cukr ani bílou mouku. Můžete s nimi pohostit své přátele nebo si je připravit jen tak, když přijde chuť.

polomacene_matcha_susenky

Ingredience:

  • 120 g hladké špaldové mouky
  • 50 g kokosové mouky
  • 1,5 čajové lžičky směsi Blendea Citrus matcha
  • 25 g rozehřátého kokosového oleje
  • 50 g medu
  • 60 g vody
  • Kvalitní čokoláda
.

Postup přípravy:

  1. Všechny suché ingredience (kokosovou a špaldovou mouku, matchu) prosejte a smíchejte dokupy.
  2. Přidejte všechny mokré (kokosový olej, med, voda) a společně vše zpracujte tak, aby vám vzniklo tuhé těsto k rozválení.
  3. Zelené těsto válečkem rozválejte na přibližně 1 cm vysoký plát.
  4. Libovolnými vykrajovátky tvořte tvary a skládejte je vedle sebe na plech vyložený pečícím papírem.
  5. Plech plný sušenek dejte do předem rozehřáté trouby na 160 stupňů a pečte je 50 minut.
  6. Nakonec v mikrovlnné troubě rozehřejte v hrnku čokoládu. Můžete ji zředit kapkou mléka.
  7. Hotové sušenky obalujte v čokoládě a nechte ji ztvrdnout.

Pokud se tento recept rozhodnete zrealizovat, určitě nám dejte vědět, jak se vám povedl. Můžete nám napsat do komentářů pod tento článek nebo nás označit (@blendea_czsk) na Instagramu.