Čtyřvrstvé nepečené čokoládové košíčky (RECEPT)

Pokud už vás nebaví přeslazené bonboniéry ze supermarketu a chcete si opravdu pochutnat, zkuste si udělat vlastní čokoládičky doma. Tentokrát to budou košíčky z vysokoprocentní čokolády s arašídovým máslem a Blendeou. Nezní to dobře?! Vyzkoušejte a ochutnejte!  Věřte, že vám jich moc nezůstane.

Pokud už vás nebaví přeslazené bonboniéry ze supermarketu a chcete si opravdu pochutnat, zkuste si udělat vlastní čokoládičky doma. Tentokrát to budou košíčky z vysokoprocentní čokolády s arašídovým máslem a Blendeou. Nezní to dobře?! Vyzkoušejte a ochutnejte!  Věřte, že vám jich moc nezůstane.

Čtyřvrstvé nepečené čokoládové košíčky

Potřebovat budete:

  • 1 vrstva: 40g vysokoprocentní hořké čokolády (bez lepku)
  • 2 vrstva: 30g kokosového oleje + 1 lžička BLENDEA
  • 3 vrstva: 40g arašídového másla (10g na 1 košíček)
  • 4 vrstva: 50g vysokoprocentní hořké čokolády (bez lepku)
  • přírodní sladidlo dle potřeby

 TIP: Klikněte a naučte se i další zdravé recepty se zelenými superpotravinami. 

 

Postup přípravy:

Nejprve si rozpustíme 40g čokolády a to buď nad hrncem ve vodní lázni, nebo v mikrovlnné troubě.

  • Vodní lázeň: Hrnec dáme na plotnu na střední plamen, nalijeme do něj vodu a do ní položíme misku. Do misky vložíme čokoládu a čekáme, než se voda začne vařit. Poté se začne čokoláda pomalu rozpouštět a zároveň ji rozmícháváme.
  • Varianta v mikrovlnné troubě. Čokoládu dáme rozehřát do mističky na cca 1 minutu na nejvyšší výkon. Nenecháme ji úplně rozpustit, ale jenom tak, aby se mistička zahřála. Vyndáme ji z mikrovlnky a čokoládu rozmícháváme, dokud nemá tekutou konzistenci.

Mezitím si připravíme plech na muffiny, který vyložíme papírovými košíčky. Do těch pak na dno vléváme čokoládu. Pokud nemáte plech na muffiny, můžete to dělat i bez něj a vlévat čokoládu jenom do košíčků.

Když máme čokoládu v košíčkách, celý plech vložíme do mrazáku minimálně na 30 minut. Když je spodní vrstva ztuhlá, vyndáme plech z mrazáku a můžeme pokračovat s dalšími vrstvami.

těsto na čokoládové košíčky

První, čistě čokoládovou vrstvu necháme ztuhnout a připravíme si druhou vrstvu

Na další vrstvu smícháme kokosový olej se lžičkou Blendey, dokud se nám vše krásně nespojí (pokud chcete mít košíčky sladší, tuhle vrstvu oslaďte například agáve nebo datlovým sirupem).

směs na čokoládové košíčkyKokosový olej je zdravý a univerzální na sladko i na slano.

Opatrně nanášíme na košíčky. Necháme na čokoládě chvilku ztuhnout a mezitím si připravíme arašídové máslo. Jeho výběr je na vás. Na každý košíček vložíme 10g arašídového másla a trochu ho rozprostřeme.

arašídové máslo

Arašídové máslo obsahuje hodně tuku, takže je spíše jenom pro chuť, než jako hlavní surovina

Jako poslední si opět rozehřejeme čokoládu. Tou pak přelíváme košíčky na vrchu tak, aby nebylo nic jiného vidět. Na vrch ještě můžeme posypat trochou Blendey. Když máme hotovo, opět plech s košíčky vložíme do mrazáku a necháme úplně ztuhnout, nejlépe přes noc.

Poté plech vyndáme z mrazáku, opatrně sundáme papírové košíčky a máme hotovo. Dobrou chuť!

čokoládové muffinky

4 vrstvy, 4 skvělé a zdravé chutě. Bonbóny ze supermarketu nejsou ani zdaleka tak výborné a už vůbec ne tak zdravé

 

Zdravotní benefity použitých surovin:

  • Čokoláda už dlouho není strašákem diet, právě naopak. Mluvíme ale o té vysokoprocentní. Obecně snižuje krevní tlak a její konzumace podporuje prokrvení těla. Obsahuje důležité minerály, jako fosfor, draslík, měď, železo a vápník. Především ale zlepšuje celkovou psychiku díky podpoře produkce hormonů štěstí.
  • Kokosový olej olej patří mezi superpotraviny a v dnešní době je to král mezi oleji. Vybírejte však kvalitní a to nejlépe panenský, za studena lisovaný. Podporuje rychlost metabolismu, pomáhá v těle zpracovat cholesterol, podporuje správné fungování imunitního systému a můžete ho použít třeba i místo opalovacího krému nebo krému na ruce. Je velice kluzký.
  • Jedna lžička BLENDEY denně zajistí vašemu tělu přísun důležitých látek pro pevné zdraví! Je směsí zeleného ječmene, mladé pšenice, chlorelly a spiruliny. Vše zelené suroviny, které nabudí organsmus a pomáhají mu správně fungovat. 

ZAJÍMÁ VÁS, co všechno lze dělat s Blendeou? Naučte se to s novým e-bookem Moje Blendea. Klikněte a pošleme vám e-book zcela ZDARMA na mail. Recepty, rady a informace o zelených superpotravinách. 

E-book Blendea

Klikněte na obrázek a e-book zdarma stáhněte na mail

Vyzkoušejte i další zdravé recepty s Blendeou:

Blendea SUPERGREENS

Nebo skvělé a svěží smoothies:

autor

    Anna Skoumalová

    Tvořit recepty s něčím, co je zdraví prospěšné, je jedna radost. Mimo jiné studuji management, pracuji v marketingu, píšu, bloguji, sdílím střípky svého života na sociálních sítích, čímž se snažím inspirovat lidi, aby byli každý den tou nejlepší verzí sebe sama a snažím se žít každý den tady a teď.

    Napsat komentář

    Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Kdo hodně čte, hodně se dozví 🙂

    Čtěte další užitečné články

    Maracuja – exotické ovoce pro podporu imunity, snížení zánětů s výbornými nutričními hodnotami

    16.09.2020

    Maracuja je slaďoučké exotické ovoce, které lze v sezoně koupit i u nás. Článek popíše všechny prospěšné benefity plodů marakuje na vaše zdraví. Čtěte dál, abyste zjistili, v čem přesně je maracuja pro tělo prospěšná a jaké má výživové hodnoty.

    Číst celý článek

    Podzimní hummus z červené čočky jako sytá, zdravá imunitní svačinka do upršených dnů (zahřeje na srdíčku 💛 )

    02.09.2020

    Hummus z červené čočky je nutričně stejně bohatý, jako jeho cizrnový bráška. Do půl hodinky máte hotovo. Jásat bude návštěva, děti a vy také. Hummus je sytý, zdravý a velice chutný. Navíc díky směsi Blendea SUPERBOOST přirozeně podpoří imunitu na nadcházející podzim.

    Číst celý článek

    Eleuterokok ostnitý (Sibiřský ženšen) – pozitivní účinky na imunitu, výkon a kondici potvrzené vědci

    19.08.2020

    Eleuterok je velice zajímavá, “jedovatě” vypadající rostlina, která má ale znamenité účinky na imunitu kondici a výkon. Článek přečtete za 6 minut. Naučí vás Sibiřský ženšen správně užívat a upozorní na případná negativa. V článku budu používat oficiální název Eleuterokok ostnitý. Sibiřský ženšen je pouze přezdívka a lidové označení.

    Číst celý článek

    5 nejšílenějších superpotravin, které ale má smysl vyzkoušet (pokud vám nepřijde špatně :) )

    05.08.2020

    Superpotraviny jsou potraviny se zvýšeným obsahem živin. Některé dobře znáte a chutnají vám. Třeba lahodné borůvky, tradiční kysané zelí nebo pikantní zázvor. Některé prospěšné superpotraviny ale nevypadají právě jako lahůdky a možná si je ani nebudete chtít “vpustit do baráku” 🙂 Každopádně jejich výživové hodnoty a účinky na lidské zdraví jsou nepopíratelné. Zde je 5 […]

    Číst celý článek

    Silné potraviny pro přirozené posílení imunity. Pochutnáte si a dlouhodobě odoláte nemocem.

    05.08.2020

    Článek přečtete za 6 minut a doporučí vám konkrétní potraviny pro podporu imunity (obranyschopnosti organismu), které je vhodné do jídelníčku zařadit celoročně. Některé máte doma, další teprve poznáte.

    Číst celý článek

    NOVINKY Blendea: SUPERBOOST pro skálopevnou imunitu a SUPERBEAUTY pro krásné a pevné vlasy, nehty a pleť

    28.07.2020

    Hlásíme úspěšné rozšíření produktové řady Blendea o 2 nové přírůstky. SUPERBOOST posílí vaši obranyschopnost, aby vás letos nerozhodila žádná rýmička a aby jste byli připravení čelit virům, bakteriím, toxinům a škodlivinám. SUPERBEAUTY podporuje přirozenou krásu a vitalitu ukazatelů krásy, kterými jsou vlasy, nehty a pleť. Článek přečtete za 3 minuty a podrobně vysvětlí, jaký užitek […]

    Číst celý článek

    Proč produkty Blendea vyrábíme z celých rostlin a ne z extraktů a jaká je výhoda pro zákazníky?

    28.07.2020

    Všechny produkty Blendea vyrábíme z celých čerstvých plodů, prospěšných kořenů, medicinálních hub a koření. Nepoužíváme extrakty. Článek vám vysvětlí, proč jdeme cestou zpracování celých rostlin namísto extrahování jednotlivých složek.

    Číst celý článek

    Všechny produkty Blendea mají Clean Label. Jaká je výhoda pro vás, naše zákazníky?

    23.07.2020

    Clean Label je označení pro “čistou, srozumitelnou a upřímnou” etiketu jakýchkoliv výrobků. Nejde ale o prázdnou etiketu, která zákazníkovi nic neřekne a najdete na ní maximálně hezký obrázek či líbivý dizajn. Právě naopak. Co přesně je Clean Label a v čem vám jako zákazníkovi pomůže?

    Číst celý článek

    Protizánětlivé potraviny uleví organismu od zánětu a poslouží jako prevence před jeho vznikem

    22.07.2020

    Článek přečtete za 6 minut. Vysvětlí vám, jak a proč záněty v těle vznikají a které protizánětlivé potraviny je vhodné jíst pro jeho rychlé a přirozené zmírnění.

    Číst celý článek

    Arónie černá (Temnoplodec, Černý jeřáb) – studiemi podepřené pozitivní účinky na zdraví

    08.07.2020

    Arónie (Temnoplodnec, Černý jeřáb) je keř nebo malý strom s bobulovitými plody, které lze konzumovat. V článku se budu věnovat potvrzeným zdravotním účinkům a metodám zpracování. Zjistíte, jak přesně Arónie a její výživné látky působí na organismus, a také jak a v jakých formách jí můžete konzumovat nejchutněji. Pozor, plody Arónie jsou velice trpké, takže […]

    Číst celý článek
    [value^="om-"]
    [value^="om-"]