Proteinové datlové kuličky s kešu (RECEPT)

datlové žvýkací kuličky

Proteinové kuličky ze čtyř ingrediencí? Žádný problém. Navíc jsou vegan, bez cukru, lepku a laktózy. A i přesto, že se to nemusí zdát, díky obsahu zdravých tuků a proteinů vás zasytí. Ideální svačinka a zároveň dezert na náročné dny.

Ingredience na 8 kuliček:kuličkz y datlí

 

Postup přípravy:

Datle vypeckujeme, vložíme do mixéru a přidáme k nim i ostatní ingredience. Vše mixujeme do hladké, lepkavé směsi. Vyndáme ji z mixéru do misky a zpracujeme rukama. Ze směsi poté tvoříme menší kuličky.

Vzniklé kuličky můžeme obalit v kokosu, kakau nebo například v prášku z kustovince čínské, jako jsem tkusila já. Když máme obaleno, můžeme kuličky rovnou jíst, nebo je ještě dát na pár hodin ztuhnout do ledničky. Poté jsou ještě chutnější. Snězte je ideálně do 3 dnů. Dobrou chuť!

TIP: Místo kešu ořechů můžete použít jakékoli jiné, které vám chutnají – pistácie, mandle, lískový oříšek. 

datlové kuličky s kešu recept

Těsto musí být tužší, aby se dalo tvarovat. Datlové kuličky jsou příjemné na zkus a zaženou chutě na sladké

 

Účinky použitých ingrediencí:

 

Vyzkoušejte také ostatní smoothies…cuketové smothie

…nebo domácí ovocné šťávy:

 

 

Proteinové datlové kuličky s kešu (RECEPT)
5 (100%) 4 hlas[ů]

Přidejte komentář

XHTML: Můžete použít tyto značky: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>