Dýňový cheesecake z BeBe sušenek (navodí pravou podzimní atmosféru 🥧 )

Podzim s sebou přináší sezonní suroviny, které v ostatních ročních obdobích v kuchyni moc nepoužíváme. Byla by ale škoda neužít si gastronomicky tuto část roku na plné obrátky.

Pojďme si udělat dýňový “čískejk”. Jeho chuť mile překvapí vás i každého, kdo ho ochutná. Věřte mi, já ho doma málem nestihla ani nafotit, jak rychle zmizel :)

Dýňový cheescake se skořicí
Dýňový cheesecake skvěle chutná například s datlovým sirupem. Ten náš není veganský, protože obsahuje vejce i smetanu.

Časově příprava zabere tak tři hodinky, ale výsledek rozhodně stojí za to.

Ingredience: 

  • 3 balení sýru Philadelphia (tento smetanový sýr má kořeny z Americe, odkud cheesecake jako takový pochází, ale rozhodně není problém použít například krémovou Lučinu, která je i o poznání levnější. Originální Philadelphii seženete třeba v Bille nebo Albertu)
  • 3 polévkové lžíce smetany ke šlehání
  • 1 vejce
  • cca 150g dýňového pyré (lze přidat i více, záleží, jak moc výraznou dýňovou chuť preferujete)
  • cca 100g kokosového cukru 
  • 1 čajová lžička skořice
  • 200g Bebe celozrnných sušenek
  • 100g přepuštěného másla
  • 1 čajová lžička imunitní směsi Blendea SUPERBOOST

Záměrně u několika bodů píšu “cca”, protože záleží hodně na vaší chuti. Co je sladké pro mě, nemusí být sladké pro vás.

A navíc, ochutnávání v průběhu pečení je základ úspěchu 🙂

Pečená dýně Hokkaido, recept na cheesecake
Pečená dýně Hokkaido zbavená semínek.

Co je to imunitní směs superpotravin Blendea SUPERBOOST?

Směs sušeného ovoce, listů a koření, která přirozeně posílí imunitu a zmírní tělesné záněty.

BIO kvalita veganské složení, výborná exotická chuť a prospěšné účinky.

Klikněte na tlačítko níže a čtěte podrobně o účincích.

Postup přípravy:

  1. Předehřejeme si troubu na 160 stupňů. Nakrájenou dýni dáme péct přibližně na 40 minut do měkka. Poté ji lžící zbavíme slupky a dužinu rozmixujeme na pyré.
  2. Mezitím, co bude dýňové pyré chladnout, v mixéru rozdrtíme BeBe sušenky a v misce je smícháme s přepustěným máslem a směsí Blendea SUPERBOOST. Následně natlačíme do kulaté formy na dort a vytvoříme tak korpus.
  3. Dále vyšleháme smetanový sýr s vejcem, kokosovým cukrem, smetanou a skořicí a do směsi přimícháme dýňové pyré. 
  4. Krém vlijeme do formy na korpus a pečeme na 160 stupňů cca 50 minut. Do té doby, než nezačne cheesecake uprostřed tmavnout.
  5. Vychladnout necháme ještě v troubě, aby dort nepopraskal a poté servírujeme. 
Dýňový cheesecake s Blendea SUPERBOOST
Vychutnejte si podzim a podpořte tak svou imunitu díky směsi Blendea SUPERBOOST.

ZŮSTALA VÁM JEŠTĚ DÝNĚ?

Uvařte si dýňovou polévku s chilli, zázvorem a kokosovým mlékem.

S vašimi dýňovými recepty se nám můžete pochlubit na instagramu. Označujte @blendea_cz nebo @blendea_sk.

Recept na zahrivaci polevku s dyni chilli a zazvorem

Kamila Bárnetová

Můj život se točí okolo zvířat, přírody a sociálních sítí. Už pěknou řadu let jsem vegetariánkou a mou vášní je cvičení a cestování. Udržovat své tělo fit je podle mě nejdůležitější úloha, kterou člověk má, a v tom se se čtenáři jistě shodneme :)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kdo hodně čte, hodně se dozví 🙂

Čtěte další užitečné články

Domácí proteinovo-ořechové tyčinky s brusinkami bez přidaného cukru 🌱

14.07.2021

Kupované proteinové dobroty občas nejsou úplně takové, jaké si je představujeme. Buď mají pochybné složení nebo se nám příčí jejich chuť. Najít tedy tu pravou proteinovou tyčinku je opravdu složité. Co si tento super snack, který přijde vhod například po tréninku nebo během náročnějšího dne, udělat doma? Pokud jste odpověděli “Ano”, není o čem přemýšlet. […]

Číst celý článek

10 receptů na domácí letní drinky úplně bez cukru 🍹 Osvěžte se sugarfree 🥰

07.07.2021

Vypité kalorie jsou skutečným zabijákem hubnutí a udržování formy. Jelikož nás léto vábí dát si skvěle vychlazený drink, rozhodla jsme se pro vás vymyslet pár receptů na nízkokalorické nápoje, na kterých si pochutnáte, ale zárověň do sebe nedostanete zbytečný přidaný cukr. Nechte se tedy inspirovat následujícími recepty. Zaručuji vám, že je zvládne úplně každý, ať […]

Číst celý článek

Ovocné nepečené bezlepkové košíčky se směsí Blendea SUPERBEAUTY 🌸💗

02.07.2021

Venku to hraje všemi barvami, kytky kvetou a ovoce zraje, teploty už jsou hodně vysoké a v takových vedrech většina z nás sahá spíše po nějakých svěžích a lehkých dobrotách, jako jsou například tyhle nepečené košíčky, které jistě potěší mlsné jazýčky.

Číst celý článek

Měkké bezlepkové sušenky se směsí Blendea SUPERBOOST, které mají opravdovou sílu 🌱

16.06.2021

Jestli má něco fakt sílu, vitamínovou sílu, tak jsou to tyhle měkoučké sušenky se směsí Blendea SUPERBOOST. Ocení je hlavně milovníci zázvoru a kurkumy, ale na své si přijdou i ostatní. Sušenky jsou měkoučké, slaďoučké a navíc bez lepku.

Číst celý článek

Jablečný crumble s křupavou drobenkou z ovesných vloček a kokosu 🥥🥧

26.05.2021

V jednoduchosti je síla, to víme. Recept na jablečný crumble je skutečně jednoduchá rychlovka a jeho chuť si zamilují pravděpodobně úplně všichni. Není potřeba složitě připravovat těsto, bohatě si tu totiž vystačíte s drobenkou, proto se nebojím říct, že to zvádne úplně každý. A navíc vám zabere pouhých 35 minut 🙂

Číst celý článek

Jemné asijské tofu na kari s kokosovým mlékem a Blendeou SUPERBOOST 😍🌱

19.05.2021

Asijská kuchyně je se vyznačuje rychlostí přípravy, exotickými chutěmi a rozmanitostí ingrediencí. Tento recept na veganské tofu na kari zvládnete připravit za 20 minut a věřte, že si opravdu pochutnáte. Kokosové mléko v kombinaci se směsí Blendea SUPERBOOST pokrmu dodá jemnost, ale zároveň vůni zázvoru a kurkumy, což k asijské kuchyni neodmyslitelně patří.

Číst celý článek

Lahodná drožďová pomazánka pro pohodové víkendové ráno 🥖🌤

03.05.2021

Dobrých receptů na pomazánky není nikdy dost. Pokud zrovna přemýšlíte, co si dáte přes víkend ke snídani nebo co připravíte na posezení s přáteli či rodinou, jste tu správně. Její název možná není úplně lákavý, ale jen si představte tu vůni droždí. Určitě stojí za to, dát jí šanci a drožďovou pomazánku si připravit. S […]

Číst celý článek

Jarní zelená polévka z medvědího česneku a špenátu 💚

20.04.2021

Našli jste na procházce mladičký medvědí česnek nebo vás mile překvapili na tržnici? V tom případě máte štěstí. Tyto šťavnaté a živinami nabité mladé lístky jsou pokladem jarní kuchyně. Přidejte špenát, cibulku a kadeřávek a rychlá jarní polévka je na stole 🙂 Pamatujte, že co je zelené, to je zdravé a na jaře to platí […]

Číst celý článek

Lehký a vláčný mrkvový dort z kokosové mouky pro každou příležitost 🍰

01.04.2021

Není mrkvový dort jako mrkvový dort. Jedno ale všechny ty recepty spojuje. Neskutečná vláčnost. Mrkev je totiž zázračná ingredience. Zajišťuje nadýchanost těsta a navíc obsahuje mnoho tělu prospěšných látek jako je třeba betakaroten, který se v těle přeměňuje na důležitý vitamin A. Můj recept na mrkvový dortík je bez lepku, plný výživných bílkovin a přitom […]

Číst celý článek

Veganská velikonoční vajíčková pomazánka bez vajec (s fazolemi) 🌱💚

26.03.2021

Veganská kuchyně není vůbec složitá, jak se někomu může zdát. Chuťově i výživově lze nahradit témeř vše. My pro vás tentokrát máme recept na veganskou vajíčkovou pomazánku. Ano, plně veganskou, takže bez vajec 😋 Můžete ji servírovat třeba s topinkami na Velikonoce, které už klepou na dveře. Tajemství chuti vajíček je v černé soli. Na […]

Číst celý článek