Dýňový cheesecake z BeBe sušenek (navodí pravou podzimní atmosféru 🥧 )

Podzim s sebou přináší sezonní suroviny, které v ostatních ročních obdobích v kuchyni moc nepoužíváme. Byla by ale škoda neužít si gastronomicky tuto část roku na plné obrátky.

Pojďme si udělat dýňový “čískejk”. Jeho chuť mile překvapí vás i každého, kdo ho ochutná. Věřte mi, já ho doma málem nestihla ani nafotit, jak rychle zmizel :)

Dýňový cheescake se skořicí
Dýňový cheesecake skvěle chutná například s datlovým sirupem. Ten náš není veganský, protože obsahuje vejce i smetanu.

Časově příprava zabere tak tři hodinky, ale výsledek rozhodně stojí za to.

Ingredience: 

  • 3 balení sýru Philadelphia (tento smetanový sýr má kořeny z Americe, odkud cheesecake jako takový pochází, ale rozhodně není problém použít například krémovou Lučinu, která je i o poznání levnější. Originální Philadelphii seženete třeba v Bille nebo Albertu)
  • 3 polévkové lžíce smetany ke šlehání
  • 1 vejce
  • cca 150g dýňového pyré (lze přidat i více, záleží, jak moc výraznou dýňovou chuť preferujete)
  • cca 100g kokosového cukru 
  • 1 čajová lžička skořice
  • 200g Bebe celozrnných sušenek
  • 100g přepuštěného másla
  • 1 čajová lžička imunitní směsi Blendea SUPERBOOST

Záměrně u několika bodů píšu “cca”, protože záleží hodně na vaší chuti. Co je sladké pro mě, nemusí být sladké pro vás.

A navíc, ochutnávání v průběhu pečení je základ úspěchu 🙂

Pečená dýně Hokkaido, recept na cheesecake
Pečená dýně Hokkaido zbavená semínek.

Co je to imunitní směs superpotravin Blendea SUPERBOOST?

Směs sušeného ovoce, listů a koření, která přirozeně posílí imunitu a zmírní tělesné záněty.

BIO kvalita veganské složení, výborná exotická chuť a prospěšné účinky.

Klikněte na tlačítko níže a čtěte podrobně o účincích.

Postup přípravy:

  1. Předehřejeme si troubu na 160 stupňů. Nakrájenou dýni dáme péct přibližně na 40 minut do měkka. Poté ji lžící zbavíme slupky a dužinu rozmixujeme na pyré.
  2. Mezitím, co bude dýňové pyré chladnout, v mixéru rozdrtíme BeBe sušenky a v misce je smícháme s přepustěným máslem a směsí Blendea SUPERBOOST. Následně natlačíme do kulaté formy na dort a vytvoříme tak korpus.
  3. Dále vyšleháme smetanový sýr s vejcem, kokosovým cukrem, smetanou a skořicí a do směsi přimícháme dýňové pyré. 
  4. Krém vlijeme do formy na korpus a pečeme na 160 stupňů cca 50 minut. Do té doby, než nezačne cheesecake uprostřed tmavnout.
  5. Vychladnout necháme ještě v troubě, aby dort nepopraskal a poté servírujeme. 
Dýňový cheesecake s Blendea SUPERBOOST
Vychutnejte si podzim a podpořte tak svou imunitu díky směsi Blendea SUPERBOOST.

ZŮSTALA VÁM JEŠTĚ DÝNĚ?

Uvařte si dýňovou polévku s chilli, zázvorem a kokosovým mlékem.

S vašimi dýňovými recepty se nám můžete pochlubit na instagramu. Označujte @blendea_cz nebo @blendea_sk.

Recept na zahrivaci polevku s dyni chilli a zazvorem

Kamila Bárnetová

Můj život se točí okolo zvířat, přírody a sociálních sítí. Už pěknou řadu let jsem vegetariánkou a mou vášní je cvičení a cestování. Udržovat své tělo fit je podle mě nejdůležitější úloha, kterou člověk má, a v tom se se čtenáři jistě shodneme :)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kdo hodně čte, hodně se dozví 🙂

Čtěte další užitečné články

Lahodná drožďová pomazánka pro pohodové víkendové ráno 🥖🌤

03.05.2021

Dobrých receptů na pomazánky není nikdy dost. Pokud zrovna přemýšlíte, co si dáte přes víkend ke snídani nebo co připravíte na posezení s přáteli či rodinou, jste tu správně. Její název možná není úplně lákavý, ale jen si představte tu vůni droždí. Určitě stojí za to, dát jí šanci a drožďovou pomazánku si připravit. S […]

Číst celý článek

Jarní zelená polévka z medvědího česneku a špenátu 💚

20.04.2021

Našli jste na procházce mladičký medvědí česnek nebo vás mile překvapili na tržnici? V tom případě máte štěstí. Tyto šťavnaté a živinami nabité mladé lístky jsou pokladem jarní kuchyně. Přidejte špenát, cibulku a kadeřávek a rychlá jarní polévka je na stole 🙂 Pamatujte, že co je zelené, to je zdravé a na jaře to platí […]

Číst celý článek

Lehký a vláčný mrkvový dort z kokosové mouky pro každou příležitost 🍰

01.04.2021

Není mrkvový dort jako mrkvový dort. Jedno ale všechny ty recepty spojuje. Neskutečná vláčnost. Mrkev je totiž zázračná ingredience. Zajišťuje nadýchanost těsta a navíc obsahuje mnoho tělu prospěšných látek jako je třeba betakaroten, který se v těle přeměňuje na důležitý vitamin A. Můj recept na mrkvový dortík je bez lepku, plný výživných bílkovin a přitom […]

Číst celý článek

Veganská velikonoční vajíčková pomazánka bez vajec (s fazolemi) 🌱💚

26.03.2021

Veganská kuchyně není vůbec složitá, jak se někomu může zdát. Chuťově i výživově lze nahradit témeř vše. My pro vás tentokrát máme recept na veganskou vajíčkovou pomazánku. Ano, plně veganskou, takže bez vajec 😋 Můžete ji servírovat třeba s topinkami na Velikonoce, které už klepou na dveře. Tajemství chuti vajíček je v černé soli. Na […]

Číst celý článek

Ovesný kakaový chlebíček s vlašskými ořechy

15.03.2021

Máte chuť na sladké, ale nechcete z toho mít špatný pocit? Zároveň chcete doplnit vlákninu, bílkoviny a chcete se cítit nasycení? 10 porcí vydatného kakaového chlebíčku připravíte za 40 minut.

Číst celý článek

Krémová čočková polévka plná rostlinných bílkovin a vlákniny 🌾🌱

03.03.2021

Červená čočka je pro lidské tělo velice přínosná. Obsahuje spoustu železa i bílkovin, proto je vhodná pro vegetariány nebo vegany. Navíc v tomto zeleninovém krému je její chuť téměř neodolatelná.

Číst celý článek

Strouhaný tvarohový koláč plný bílkovin. Křehký, jemný a lahodný přesně jak má být 🥰

22.02.2021

Výživová poradkyně Kristýna Volfová se s námi podělila o recept na strouhaný koláč, který obsahuje spoustu bílkovin. Je výživný, rychlý, chutný a vydá na celý pekáč (cca. 12 – 15 kousků).

Číst celý článek

Valentýnské ovocné palačinky s jogurtem plné lásky ❤️🍓

12.02.2021

Překvapit svou drahou polovičku krásnou snídaní je občas potřeba a palačinky jsou vždy ta správná volba. Dají se udělat na milion způsobů, což nám otevírá téměř nekonečné možnosti, jak toho druhého překvapit. Co třeba palačinky ve tvaru srdce s hromadou ovoce?

Číst celý článek

Kokosová srdíčka v hořké čokoládě přesně jako z cukrárny 💜🖤💜

28.01.2021

Pro krásně vypadající a lahodné koláčky nemusíte běžet do cukrárny. Se špetkou šikovnosti si ukázková kokosová srdíčka připravíte sama doma. Potřebujete jen pár surovin a chvilku času 🙂 Už se taky těšíte na víkendový dezertík?

Číst celý článek

Nízkokalorický banánový chlebíček ze špaldové mouky s borůvkami

19.01.2021

Že se nedá mlsat bez výčitek? Nesmysl! Mám pro vás jednoduchý recept na banánový chlebíček s borůvkami s pouhými 164 kcal na porci. Navíc obsahuje suroviny, které jsou pro tělo velice prospěšné. Chuť banánového chlebíčku je naprosto dokonalá. Díky přidanému tvarohu docílíte té nejvláčnější textury a borůvky uvnitř dodají lehkost na jazyku.

Číst celý článek