Namražené hruškové smoothie s acai (RECEPT)

Dnes mám trochu víc exotičtější smoothie. Obsahuje totiž açaí prášek, který je sám o sobě jedním velkým zázrakem. Navíc má krásnou fialovou sytou barvu a dá se použít jako přírodní barvivo do různých jídel. Tím mu také dodáte spoustu antioxidantů a minerálů, takže rozhodně čtěte dál.

Dnes mám trochu víc exotičtější smoothie. Obsahuje totiž açaí prášek, který je sám o sobě jedním velkým zázrakem. Navíc má krásnou fialovou sytou barvu a dá se použít jako přírodní barvivo do různých jídel. Tím mu také dodáte spoustu antioxidantů a minerálů, takže rozhodně čtěte dál.

hruškové smoothie

Potřebovat budete:

  • 1 zralý banán
  • 1 hruška
  • 2 vrchovaté lžičky açaí prášku
  • 80g mraženého ovoce
  • 150ml vody

TIP: Klikněte a inspirujte se desítkami receptů na svěží smoothies i jiné zdravé dobrůtky. 

 

Postup přípravy:

Banán oloupeme a na menší kousky a vložíme do mixéru. Hrušku nakrájíme a vkládáme ji k banánu i se slupkou. Poté přidáme směs mraženého ovoce nebo klidně čerstvého, ale v tom případě zvyšte gramáž. Nakonec k ovoci přidáme açaí prášek a vodu.

Mixér uzavřeme a vše mixujeme do tekuté směsi. Podle potřeby můžeme ještě dolít vodou. Hotové smoothie přelijeme do skleničky a můžeme podávat. Pokud použijete zralý banán, smoothie nemusíte doslazovat, ale podle chuti můžete přidat například dvě lžičky agáve sirupu.

Smoothie s acai, hruškou a lesním ovocem
Všem vymixujte v hladký krém

 

Účinky použitých ingrediencí

  • Açaí, neboli euterpe brazilská, je druh palmy tropické z Ameriky. Z bobulí této palmy se vyrábí prášek, který má spoustu zdravotních benefitů. Má vysoký obsah antioxidantů, který vyrovnává hladinu cholesterolu a také podporuje oběh krve. Také má spoustu pozitivních účinků na pleť, zažívání a imunitní systém.
  • Ač může hruška působit jako nenápadné ovoce, je skvělá pro naše zažívání, pomáhá tělu při léčbě různých zranění a co jste možná nevěděli, pozitivně ovlivňuje naši náladu a vyvolává pocit pohody.
  • Banán je skvělý zdroj energie, pomocník při zažívacích potížích, bojovník vůči stresu a svým obsahem draslíku se řadí mezi ty nejvýživnější potraviny pro naše tělo.

 TIP: Pro více svěží chuť do smoothie navíc přidejte ½ citrónu či limetky

hruškové smoothie
Nikoho by nenapadlo, že smoothie je hruškové. Špetka acai a lesní ovoce celý nápoj barví do purpurové

Ochutnejte i naše další smoothies!

Nebo si připravte domácí ovocnou šťávu

Blendea SUPERGREENS

 

autor

Anna Skoumalová

Tvořit recepty s něčím, co je zdraví prospěšné, je jedna radost. Mimo jiné studuji management, pracuji v marketingu, píšu, bloguji, sdílím střípky svého života na sociálních sítích, čímž se snažím inspirovat lidi, aby byli každý den tou nejlepší verzí sebe sama a snažím se žít každý den tady a teď.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kdo hodně čte, hodně se dozví 🙂

Čtěte další užitečné články

Shilajit: Zdraví prospěšná pryskyřice? Jak se jí a co dělá? 🪨

14.05.2024

Shilajit je přírodní látka rostlinného původu s různými zdravotními účinky. Je to pryskyřice a tedy lepkavá, tmavá hmota podobná dehtu nebo syrové ropě, která se v přirozené formě vyskytuje různě po světě. Historicky nejvyšší oblibu si získala v tradiční ajurvédské a tedy původní indické medicíně. V článku jmenuji aktuálně dostupné důkazy o zdravotních účincích shilajitu, […]

Číst celý článek

Co je v doplňku lepší, extrakt nebo prášek ze sušené rostliny?

25.04.2024

Věčné téma a jeden z prvních požadavků na složení doplňků stravy: Užívat doplňky s extrakty z rostlin nebo sušené prášky či práškové směsi z celých surovin? Každá forma doplňků má své plusy i mínusy. Jelikož v Blendea vyrábíme několik doplňků v obou formách, vysvětleme si, pro koho je která vhodná a proč.

Číst celý článek

Bestseller SUPERGREENS hlásí nové svěží příchutě: lesní směs, mango, hruška, višeň a švestka 😍

17.04.2024

Co jste po nás chtěli, to jsme pro vás vyrobili! A pokud jste náhodou nechtěli nic, i tak budete příjemně překvapení. O co jde?

Číst celý článek

Rozmarýnový olej: Na vlasy jako stvořený 👩🏼

21.03.2024

Výraz Rozmarýnový olej na vlasy hledá na českém internetu přes 6000 lidí měsíčně (!!). Jelikož rozmarýnový olej nově přidáváme do vlasového séra pod značkou Blendea, opět jsem si sedl nad odborné zdroje a hledal v nich důkazy jak rozmarýnový olej působí na růst a kvalitu vlasů a jakou roli hraje v prevenci před jejich vypadáváním. […]

Číst celý článek

Atopický ekzém jako důsledek mikrobiální dysbiózy. Jak souvisejí a co jíst? 🤔

12.03.2024

O příčinách vzniku atopického ekzému a metodách, jak jej zklidnit svépomocí jsem již obsáhlý článek psal nedávno. Na svět ale přicházejí pořád nové vědecké studie, které míru závažnosti a úlevu od atopického ekzému spojují se zdravím střev a tím, co přesně jíme. Důležité je zde zdraví střevní mikrobioty a optimální stav toho, co vědci nazývají […]

Číst celý článek

Vaginální mykóza: Příčiny a protikvasinková dieta, která vás zbaví infekce 🍄

22.02.2024

Vaginální mykóza je bezesporu nepříjemný a rizikový intimní problém způsobený vaginální kvasinkovou infekcí. Příznaky jsou vesměs nepříjemné a postiženou omezují v denních návycích i hygieně. Mykóza se projevuje pálením, podrážděním, zarudnutím a svěděním kůže kolem pochvy, zároveň může měnit vlastnosti poševního výtoku. Kromě toho, že postižená zažívá značně nepříjemné pocity a nemá jistotu v tom, […]

Číst celý článek

Detoxikace organismu pohledem nutričního speciality: Je detox vůbec správný?

01.02.2024

S příchodem nového roku přichází i různá novoroční předsevzetí. Jedním z nejčastějších je „očista“ a detoxikace organismu, abychom vcházeli do nového roku s tzv. „čistým štítem“. Je to ale skutečně zapotřebí? Potřebuje naše tělo skutečně detoxikační programy? Na to se podíváme v článku, který pro Vás napsala nutriční specialistka Mgr. Kristýna Kubíková. 

Číst celý článek

Steatóza jater (ztučnění) nesouvisí pouze s alkoholem. Co dělat, aby játra „zhubla“?

04.01.2024

Steatóza jater označuje nežádoucí a rizikový stav, kdy se v játrech nahromadí nadbytečné množství tuku (nad 5 % hmotnosti jater). Hlavním rizikovým faktorem ztučnění jater jsou různé metabolické stavy a tedy procesy proměny, které se v játrech odehrávají. Steatózu může vyvolat i nadměrné pití alkoholu a, co si budem, v Česku je alkohol velmi častou […]

Číst celý článek

Jak mít o svátcích v pohodě trávení?

30.11.2023

„Já si o svátcích jím co chci!“ řekl nejeden svátečník, kterého pak bolel žaludek a břicho se mu nafukovalo až do Tří králů. „Já o svátcích držím zásadně dietu!“ řekl si druhý a pak u sváteční tabule záviděl, jak si ostatní přidávají salátku, než se jim dosmaží třetí kapří podkovička a zatím si přicinkávali druhým […]

Číst celý článek

Reflux: Co dělat, když se obsah žaludku vrací přes jícen a proč se to děje?

25.11.2023

Reflux, v lékařském slovníku gastroezofageální reflux, v lidské řeči reflux jícnu nebo kyselý reflux označuje častou poruchu, kdy se natrávená potrava a žaludeční šťávy vracejí zpět do jícnu. Jícen je trubice spojující hltan s žaludkem. Reflux vyvolává nepříjemné pálení žáhy, krkání, pocity překyselení, tíhy, tlaku a bolesti na hrudi a někdy až zvracení. Mnozí lidé […]

Číst celý článek