Kakaovo-banánové smoothie s jogurtem (RECEPT)

Honí vás mlsná na čokoládu, ale nechete sníst celou tabulku na posezení? Tohle smoothie zaručeně ukojí vaše chutě na sladké a to dokonce bez výčitek. Navíc vás díky obsahu tuků i zasytí a věříme, že s jeho vyzkoušením nebudete litovat.

Honí vás mlsná na čokoládu, ale nechete sníst celou tabulku na posezení? Tohle smoothie zaručeně ukojí vaše chutě na sladké a to dokonce bez výčitek. Navíc vás díky obsahu tuků i zasytí a věříme, že s jeho vyzkoušením nebudete litovat.

Kakaovo-banánové krémové smoothie s jogurtem a arašídovým máslemkakaovo-banánové smoothie

Na 1 porci si připravte:

  • 1 banán
  • 15ml arašídového másla
  • 1 lžička (ideálně) kakaa
  • 150ml mléka (dle výběru)
  • 80g jogurtu – doporučuji bílý český jogurt Hollandia
  • pár kostek ledu

 

Postup přípravy:

Do mixéru vložíme jeden banán, arašídové nebo jiné ořechové máslo, kakao nejlépe v RAW kvalitě, řecký jogurt, pár kostek ledu a vše zalijeme mlékem dle výběru. Nejlépe v něm však bude vynikat rostlinné, například sojové či mandlové. Vše umixujeme do hladké jemné směsi. Popřípadě ještě dolijeme mlékem. Dobrou chuť!

TIP: Pro čokoládovější chuť můžeme do smoothie přidat na drobno nakrájenou vysokoprocentní čokoládu.

suroviny na kakaovo-banánové smoothie
Chutě spolu krásně ladí a doplňují se ve skvělou a sytou svačinku

 

Účinky použitých ingrediencí

  • Arašídové máslo má jak skvělou chuť, tak je velimi výživné. Obsahuje velké množství nenasycených tuků a zároveň vysoký poměr bílkovin. Nejlépe ho však budete znát pro jeho krémovou oříškovou chuť.
  • Proč použít právě raw kakao? Protože pražením jeho obsah ztrácí spoustu tělu prospěšných látek. Obecně obsahuje spoustu železa, hořčíku, vápníku a spoustu dalších minerálů. Je to skvělý antioxidant a není divu, že patří mezi superpotraviny.

 DÁREČEK ZDARMA? Stáhněte si nový e-book Moje Blendea se spousty smoothie receptů na léto! Ihned na vašem mailu, zcela ZDARMA jako dárek. 

Zkuste i další pestrobarevné smoothies…

Blendea SUPERGREENS

…nebo domácí ovocnou šťávu:

 

autor

Anna Skoumalová

Tvořit recepty s něčím, co je zdraví prospěšné, je jedna radost. Mimo jiné studuji management, pracuji v marketingu, píšu, bloguji, sdílím střípky svého života na sociálních sítích, čímž se snažím inspirovat lidi, aby byli každý den tou nejlepší verzí sebe sama a snažím se žít každý den tady a teď.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kdo hodně čte, hodně se dozví 🙂

Čtěte další užitečné články

Shilajit: Zdraví prospěšná pryskyřice? Jak se jí a co dělá? 🪨

14.05.2024

Shilajit je přírodní látka rostlinného původu s různými zdravotními účinky. Je to pryskyřice a tedy lepkavá, tmavá hmota podobná dehtu nebo syrové ropě, která se v přirozené formě vyskytuje různě po světě. Historicky nejvyšší oblibu si získala v tradiční ajurvédské a tedy původní indické medicíně. V článku jmenuji aktuálně dostupné důkazy o zdravotních účincích shilajitu, […]

Číst celý článek

Co je v doplňku lepší, extrakt nebo prášek ze sušené rostliny?

25.04.2024

Věčné téma a jeden z prvních požadavků na složení doplňků stravy: Užívat doplňky s extrakty z rostlin nebo sušené prášky či práškové směsi z celých surovin? Každá forma doplňků má své plusy i mínusy. Jelikož v Blendea vyrábíme několik doplňků v obou formách, vysvětleme si, pro koho je která vhodná a proč.

Číst celý článek

Bestseller SUPERGREENS hlásí nové svěží příchutě: lesní směs, mango, hruška, višeň a švestka 😍

17.04.2024

Co jste po nás chtěli, to jsme pro vás vyrobili! A pokud jste náhodou nechtěli nic, i tak budete příjemně překvapení. O co jde?

Číst celý článek

Rozmarýnový olej: Na vlasy jako stvořený 👩🏼

21.03.2024

Výraz Rozmarýnový olej na vlasy hledá na českém internetu přes 6000 lidí měsíčně (!!). Jelikož rozmarýnový olej nově přidáváme do vlasového séra pod značkou Blendea, opět jsem si sedl nad odborné zdroje a hledal v nich důkazy jak rozmarýnový olej působí na růst a kvalitu vlasů a jakou roli hraje v prevenci před jejich vypadáváním. […]

Číst celý článek

Atopický ekzém jako důsledek mikrobiální dysbiózy. Jak souvisejí a co jíst? 🤔

12.03.2024

O příčinách vzniku atopického ekzému a metodách, jak jej zklidnit svépomocí jsem již obsáhlý článek psal nedávno. Na svět ale přicházejí pořád nové vědecké studie, které míru závažnosti a úlevu od atopického ekzému spojují se zdravím střev a tím, co přesně jíme. Důležité je zde zdraví střevní mikrobioty a optimální stav toho, co vědci nazývají […]

Číst celý článek

Vaginální mykóza: Příčiny a protikvasinková dieta, která vás zbaví infekce 🍄

22.02.2024

Vaginální mykóza je bezesporu nepříjemný a rizikový intimní problém způsobený vaginální kvasinkovou infekcí. Příznaky jsou vesměs nepříjemné a postiženou omezují v denních návycích i hygieně. Mykóza se projevuje pálením, podrážděním, zarudnutím a svěděním kůže kolem pochvy, zároveň může měnit vlastnosti poševního výtoku. Kromě toho, že postižená zažívá značně nepříjemné pocity a nemá jistotu v tom, […]

Číst celý článek

Detoxikace organismu pohledem nutričního speciality: Je detox vůbec správný?

01.02.2024

S příchodem nového roku přichází i různá novoroční předsevzetí. Jedním z nejčastějších je „očista“ a detoxikace organismu, abychom vcházeli do nového roku s tzv. „čistým štítem“. Je to ale skutečně zapotřebí? Potřebuje naše tělo skutečně detoxikační programy? Na to se podíváme v článku, který pro Vás napsala nutriční specialistka Mgr. Kristýna Kubíková. 

Číst celý článek

Steatóza jater (ztučnění) nesouvisí pouze s alkoholem. Co dělat, aby játra „zhubla“?

04.01.2024

Steatóza jater označuje nežádoucí a rizikový stav, kdy se v játrech nahromadí nadbytečné množství tuku (nad 5 % hmotnosti jater). Hlavním rizikovým faktorem ztučnění jater jsou různé metabolické stavy a tedy procesy proměny, které se v játrech odehrávají. Steatózu může vyvolat i nadměrné pití alkoholu a, co si budem, v Česku je alkohol velmi častou […]

Číst celý článek

Jak mít o svátcích v pohodě trávení?

30.11.2023

„Já si o svátcích jím co chci!“ řekl nejeden svátečník, kterého pak bolel žaludek a břicho se mu nafukovalo až do Tří králů. „Já o svátcích držím zásadně dietu!“ řekl si druhý a pak u sváteční tabule záviděl, jak si ostatní přidávají salátku, než se jim dosmaží třetí kapří podkovička a zatím si přicinkávali druhým […]

Číst celý článek

Reflux: Co dělat, když se obsah žaludku vrací přes jícen a proč se to děje?

25.11.2023

Reflux, v lékařském slovníku gastroezofageální reflux, v lidské řeči reflux jícnu nebo kyselý reflux označuje častou poruchu, kdy se natrávená potrava a žaludeční šťávy vracejí zpět do jícnu. Jícen je trubice spojující hltan s žaludkem. Reflux vyvolává nepříjemné pálení žáhy, krkání, pocity překyselení, tíhy, tlaku a bolesti na hrudi a někdy až zvracení. Mnozí lidé […]

Číst celý článek