Mladý ječmen jako zelený elixír mládí a krásy

Krása vychází zevnitř. Bezesporu. Je jedno, jakou máte barvu očí, jak dlouhé vlasy nebo jak široký úsměv. Je jedno, co říká ručička na váze. Důležité je, že se ve svém těle cítíte dobře. K tomu může pomoci i mladý ječmen. Zelený nápoj z mladého ječmene dodá všem buňkám vašeho těla energii a probudí tak vaši krásu. Nevěříte?

Krása vychází zevnitř. Bezesporu. Je jedno, jakou máte barvu očí, jak dlouhé vlasy nebo jak široký úsměv. Je jedno, co říká ručička na váze. Důležité je, že se ve svém těle cítíte dobře. K tomu může pomoci i mladý ječmen. Zelený nápoj z mladého ječmene dodá všem buňkám vašeho těla energii a probudí tak vaši krásu. Nevěříte?

Zelený ječmen – způsob, jak se napít života

Chlorofyl, zeleňZelený ječmen představuje velmi mladé rostlinky tradiční obiloviny. Sklízejí se jen několik dnů po vyklíčení. Do té doby naklíčený ječmen shromažďuje živiny, čerpá z půdy důležité minerální látky, vstřebává energii slunce.

Koncentruje v sobě životní sílu pro další růst do podoby zralé rostliny. Právě v době, kdy se v mladých rostlinkách koncentruje nejvíce cenných živin, se zelený ječmen sklízí. Nabízí tak nesčetné množství živých enzymů, které dokážou rozproudit život také v lidském těle.

Lidské tělo mladý zelený ječmen BIO, resp. šťávu ze zeleného ječmene, ochotně přijímá, s ním i jeho mnohonásobné účinky. V podobě zeleného nápoje lidský organismus všechny prospěšné látky zeleného ječmene bez potíží vstřebává.

Mladý zelený ječmen dodá organismu energii

S nově nabitou energií pak můžou všechny vnitřní pochody probíhat přesně tak, jak mají. Stimuluje obranyschopnost organismu, aby se pak člověk snáze vyrovnal se všemi možnými zdravotními obtížemi. Představuje prevenci civilizačních chorob.

Tyto účinky potvrzují i odborné studie a vědci. Vědeckým studiím zaměřeným na BIO mladý ječmen se věnujeme v samostatném článku: Zelený ječmen – příznivé účinky potvrzují vědci.

zelený ječmen účinky

Zelený ječmen dává zelenou životu

Startuje metabolické pochody, povzbuzuje přirozené biochemické reakce, včetně detoxikačních procesů. Zlepšuje tak činnost vnitřních systémů a orgánů lidského těla. Aktivní metabolismus souvisí také s aktivní regenerací a obnovou poškozených buněk. To se projeví samozřejmě i navenek.

Zelené potraviny - zdroj vitality a energie

Více energie znamená také více energie do každodenních stresových situací. Více energie znamená vyšší výkonnost těla, lepší fyzickou kondici, ale také tu psychickou. Ne náhodou popisují ti, kteří mladý ječmen užívají, mezi účinky i zlepšení nálady.

Abyste energii zeleného ječmene využili opravdu naplno, dejte si mladý ječmen hned po ránu. Stane se startem energií nabitého dne. Metabolické, tedy životní procesy v organismu povzbudí nejlépe tehdy, dopřejete-li si ho nalačno.

Zelený antioxidační koktejl pro omlazení

Chcete omládnout? Především zabraňte stárnutí

Na buněčné úrovni způsobuje stárnutí buněk především tzv. oxidativní stres. Ano, může mít prvotní příčinu i v tom klasickém stresu, který nás během dne svírá a v noci nám nedá spát. Oxidativní stres souvisí s nezdravým životním stylem. Původci však mohou mít také podobu nezdravé, chemicky upravované stravy, nadměrného užívání léků, konzumace alkoholu nebo nadbytku škodlivin v okolním prostředí. Tyto faktory ústí v oxidativním stresu, tedy stavu, kde na buňky lidského těla útočí nadměrné volné radikály.

Volné radikály, antioxidantyVolné radikály – vysoce agresivní prvky představují většinou velmi reaktivní formy kyslíku nebo dusíku. Tyto vysoce nestálé molekuly se okamžitě vážou na buňky, které tím ničí. Volné radikály poškozují buňky, poškozují dokonce celé tkáně a struktury. V konečném důsledku stojí za rozvojem různých civilizačních chorob. Volné radikály bývají také označovány za původce stárnutí organismu. V určitém množství mají v organismu svoji funkci. Pokud je však volných radikálů příliš, způsobují také předčasné stárnutí buněk.

Jak bojovat proti předčasnému stárnutí? Jak se proti škodlivým volným radikálům bránit? Lidské tělo dokáže volné radikály eliminovat prostřednictvím tzv. antioxidantů. Antioxidanty se navážou na volné radikály, tím je neutralizují. V souvislosti s nezdravým životním stylem však často bohužel v lidském těle převládají volné radikály a antioxidantů je nedostatek. Přitom se antioxidanty dají tělu dodávat zvenčí – třeba prostřednictvím zdravé stravy.

Jako antioxidanty působí některé vitamíny (vitamín C, vitamín E), minerální látky (například mangan) aj. Mezi antioxidanty řadíme celou řadu látek a nejednu z nich najdeme právě v zeleném ječmeni.

Právě kvůli obsahu antioxidantů si troufáme BIO zelený ječmen označit jako elixír mládí.  

Složení zeleného ječmene

  • vitamíny – beta karoten (provitamín vitamínu A), vitamín B1, vitamín B2, vitamín B3 (niacin, vitamín PP), vitamín B5, vitamín B6, vitamín B7 (biotin), vitamín B9 (kyselina listová), vitamín C, vitamín E, vitamín K
  • minerální látky – vápník, draslík, hořčík, železo, křemík, sodík, fosfor, bor, mangan, stříbro, chrom
  • aminokyseliny – threonin, histidin, tyrosin, izoleucin, valin, leucin, lysin, kyselina aspartamová, kyselina glutamová
  • chlorofyl

Dodejte svým tkáním energii, dodejte jim kyslík

Živé enzymy, antioxidanty, vitamíny, cenné minerály nebo aminokyseliny. To vše svému tělu dodáte prostřednictvím zeleného ječmene. Je tu však ještě jedna složka, která stojí za pozornost, složka, která dělá ze zeleného ječmene právě zelený ječmen. Řeč je o fotosyntetickém zeleném barvivu, které se označuje jako chlorofyl.

Chlorofyl pod mikroskopemFotosyntetická barviva, v čele s chlorofylem, fungují v rostlinných tkáních obdobně jako krev v lidském těle. Chlorofyl má také téměř stejnou molekulární strukturu jako hemoglobin (červené krevní barvivo). V lidském těle podporuje chlorofyl tvorbu červených krvinek, tím se podílí na účinnějším okysličení tkání. Kyslík je pro tkáně a systémy lidského těla zdrojem energie. Jedině s kyslíkem mohou správně fungovat. Díky okysličení tkání se také aktivují metabolické pochody v organismu.

BIO mladý zelený ječmen nabízí ve svém složení mnoho, vše proto, aby rozjasnil vaše tělo a rozzářil vaši krásu zevnitř. Už věříte?

Inspirujte se

Pokud stále ještě pochybujete o prospěšnosti zeleného ječmene pro krásu, porozhlédněte se kolem sebe. Zelené potraviny jako součást svého životního stylu prezentují mnohé celebrity, kterým krásu rozhodně odepřít nemůžeme.

Známou průkopnicí ve zdravém životním stylu je například americká herečka Gwyneth Paltrow. Na zelené vlně se však vezou i její kolegyně, neméně slavné celebrity, jako Reese Whiterspoon nebo Eva Longoria.

Už máte chuť?

Chcete zelený elixír krásy také vyzkoušet? Máme pro vás tip. Využijte sušený prášek zeleného ječmene pro přípravu zkrášlujícího smoothie. Tady jsou hned dva recepty

Recept: exotické smoothie se zeleným ječmenem a goji

Ingredience

Superpotraviny, zelené smoothie, kiwiNa 2 porce smoothie budeme potřebovat 2 lžíce mladého ječmene v prášku (BIO), 250 ml kokosové vody, banán, kiwi, hrst sušených kustovnic a kelímek bílého jogurtu.

Postup

Nejprve rozmixujeme banán, kiwi a goji, poté přidáme jogurt, kokosovou vodu a mladý ječmen, abychom smoothie znovu důkladně promíchali.

Pokud vyznáváte sladkou chuť, přidejte do smoothie trochu včelího medu.

Recept: jahodovo-borůvkové smoothie se zeleným ječmenem

Ingredience

Superpotraviny, zelené smoothie, jahodyNa 2 porce smoothie budeme potřebovat 2 lžíce mladého ječmene v prášku (BIO), 250 ml jablečné šťávy, 250 g jahod, hrst borůvek a kelímek bílého jogurtu.

Postup

Jahody, borůvky a jogurt společně rozmixujeme, přidáme jablečnou šťávu a mladý ječmen znovu rozmícháme do vláčné smoothie konzistence.

Jahodovou chuť skvěle doplní i pár kapek vanilkového extraktu, příp. med.

Dobrou chuť!

autor

Radka X Křivánková

Popsala jsem stohy papírů. Zaplnila jsem nespočet webových stránek články o zdravé výživě a životním stylu. A přece je pro mě toto téma nadále nevyčerpatelnou studnicí. Jíst zdravě je jednoduché. Klíčem je spokojenost. Cílem je cítit se dobře. A přece se mnoho z nás trápí s tím, co jíst, kdy jíst, jak jíst. A přece jsou tu věčné diety založené na omezování a nespokojenosti se sebou samým. Tak jsem stvořila PARADOX dietu, dietu zaměřenou na spokojenost.

2 komentáře: “Mladý ječmen jako zelený elixír mládí a krásy”

  1. Radko ahoj,
    tisíce receptů na cokoliv, tím myslím věčné mládí, zdraví dlouhověkost , štěstí , bohatství
    v posledních letech dávaly lidem falešné naděje a hlavně od slibovačů je připravovali
    o peníze …
    Co potřebujeme je , aby to fungovalo …
    K čemu sto tisíc receptů, stačí jeden funkční , chce to hmatatelný důkaz , ve smyslu tady soused používá recept na dlohověkost a v 80 letech vypadá na 30 , jak vzhledem tak myšlením a užívá si života ..
    Knihy jsou plné nesmyslů a jakých si iluzí , kterým někteří lidé uvěří a propadnou …
    Vykašli se na recepty a přijď s jedním který funguje a my Ti budem tleskat ..

    Erik

    • Dobrý den, redaktorka Radka již pro náš blog nepíše. Pokud položíte dotaz jasněji, pokusím se Vám na něj odpovědět.
      Děkuji a přeji hezký den.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kdo hodně čte, hodně se dozví 🙂

Čtěte další užitečné články

Shilajit: Zdraví prospěšná pryskyřice? Jak se jí a co dělá? 🪨

14.05.2024

Shilajit je přírodní látka rostlinného původu s různými zdravotními účinky. Je to pryskyřice a tedy lepkavá, tmavá hmota podobná dehtu nebo syrové ropě, která se v přirozené formě vyskytuje různě po světě. Historicky nejvyšší oblibu si získala v tradiční ajurvédské a tedy původní indické medicíně. V článku jmenuji aktuálně dostupné důkazy o zdravotních účincích shilajitu, […]

Číst celý článek

Co je v doplňku lepší, extrakt nebo prášek ze sušené rostliny?

25.04.2024

Věčné téma a jeden z prvních požadavků na složení doplňků stravy: Užívat doplňky s extrakty z rostlin nebo sušené prášky či práškové směsi z celých surovin? Každá forma doplňků má své plusy i mínusy. Jelikož v Blendea vyrábíme několik doplňků v obou formách, vysvětleme si, pro koho je která vhodná a proč.

Číst celý článek

Bestseller SUPERGREENS hlásí nové svěží příchutě: lesní směs, mango, hruška, višeň a švestka 😍

17.04.2024

Co jste po nás chtěli, to jsme pro vás vyrobili! A pokud jste náhodou nechtěli nic, i tak budete příjemně překvapení. O co jde?

Číst celý článek

Rozmarýnový olej: Na vlasy jako stvořený 👩🏼

21.03.2024

Výraz Rozmarýnový olej na vlasy hledá na českém internetu přes 6000 lidí měsíčně (!!). Jelikož rozmarýnový olej nově přidáváme do vlasového séra pod značkou Blendea, opět jsem si sedl nad odborné zdroje a hledal v nich důkazy jak rozmarýnový olej působí na růst a kvalitu vlasů a jakou roli hraje v prevenci před jejich vypadáváním. […]

Číst celý článek

Atopický ekzém jako důsledek mikrobiální dysbiózy. Jak souvisejí a co jíst? 🤔

12.03.2024

O příčinách vzniku atopického ekzému a metodách, jak jej zklidnit svépomocí jsem již obsáhlý článek psal nedávno. Na svět ale přicházejí pořád nové vědecké studie, které míru závažnosti a úlevu od atopického ekzému spojují se zdravím střev a tím, co přesně jíme. Důležité je zde zdraví střevní mikrobioty a optimální stav toho, co vědci nazývají […]

Číst celý článek

Vaginální mykóza: Příčiny a protikvasinková dieta, která vás zbaví infekce 🍄

22.02.2024

Vaginální mykóza je bezesporu nepříjemný a rizikový intimní problém způsobený vaginální kvasinkovou infekcí. Příznaky jsou vesměs nepříjemné a postiženou omezují v denních návycích i hygieně. Mykóza se projevuje pálením, podrážděním, zarudnutím a svěděním kůže kolem pochvy, zároveň může měnit vlastnosti poševního výtoku. Kromě toho, že postižená zažívá značně nepříjemné pocity a nemá jistotu v tom, […]

Číst celý článek

Detoxikace organismu pohledem nutričního speciality: Je detox vůbec správný?

01.02.2024

S příchodem nového roku přichází i různá novoroční předsevzetí. Jedním z nejčastějších je „očista“ a detoxikace organismu, abychom vcházeli do nového roku s tzv. „čistým štítem“. Je to ale skutečně zapotřebí? Potřebuje naše tělo skutečně detoxikační programy? Na to se podíváme v článku, který pro Vás napsala nutriční specialistka Mgr. Kristýna Kubíková. 

Číst celý článek

Steatóza jater (ztučnění) nesouvisí pouze s alkoholem. Co dělat, aby játra „zhubla“?

04.01.2024

Steatóza jater označuje nežádoucí a rizikový stav, kdy se v játrech nahromadí nadbytečné množství tuku (nad 5 % hmotnosti jater). Hlavním rizikovým faktorem ztučnění jater jsou různé metabolické stavy a tedy procesy proměny, které se v játrech odehrávají. Steatózu může vyvolat i nadměrné pití alkoholu a, co si budem, v Česku je alkohol velmi častou […]

Číst celý článek

Jak mít o svátcích v pohodě trávení?

30.11.2023

„Já si o svátcích jím co chci!“ řekl nejeden svátečník, kterého pak bolel žaludek a břicho se mu nafukovalo až do Tří králů. „Já o svátcích držím zásadně dietu!“ řekl si druhý a pak u sváteční tabule záviděl, jak si ostatní přidávají salátku, než se jim dosmaží třetí kapří podkovička a zatím si přicinkávali druhým […]

Číst celý článek

Reflux: Co dělat, když se obsah žaludku vrací přes jícen a proč se to děje?

25.11.2023

Reflux, v lékařském slovníku gastroezofageální reflux, v lidské řeči reflux jícnu nebo kyselý reflux označuje častou poruchu, kdy se natrávená potrava a žaludeční šťávy vracejí zpět do jícnu. Jícen je trubice spojující hltan s žaludkem. Reflux vyvolává nepříjemné pálení žáhy, krkání, pocity překyselení, tíhy, tlaku a bolesti na hrudi a někdy až zvracení. Mnozí lidé […]

Číst celý článek