Dvoubarevný citronový RAW cheesecake (RECEPT)

Jedu ve stylu RAW receptů a co by to byl za food blog, pokud bych neměl recept na kyselkavý a vláčný cheesecake..:) Tenhle citronový je nepečený, maximálně jemný a ručím a to, že v lednici nebude déle, než den. Jak na to?

Jedu ve stylu RAW receptů a co by to byl za food blog, pokud bych neměl recept na kyselkavý a vláčný cheesecake..:) Tenhle citronový je nepečený, maximálně jemný a ručím a to, že v lednici nebude déle, než den. Jak na to?

Dvoubarevný nepečený citronový cheesecakecitronový cheesecake

Ingredience na korpus:

  • 280g datlové pasty nebo sušených datlí
  • 150g mandlí
  • 1 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
  • špetka soli

 

Ingredience na náplň:

  • 180g přes noc namočených kešu ořechů
  • ¼ hrnku kokosového mléka z plechovky
  • ¼ hrnku rozpuštěného kokosového oleje
  • ½ hrnku agáve sirupu
  • ¼ hrnku rostlinného jogurtu
  • ¼ lžičky soli
  • šťáva z poloviny citronu
  • 1 lžička Blendea SUPERGREENS

cheesecake recept

Dala jsem si záležet, aby byla každá surovina maximálně zdravá

 

Postup přípravy:

Nejdříve si připravíme korpus. Do mixéru dáme sušené datle a mixujeme do té doby, než z nich vznikne tuhá pasta bez kousků. Pokud doma datlovou pastu máte, práci si ušetříte. Poté dáme k datlové pastě do mixéru mandle a špetku soli a mixujeme do té doby, než vznikne drobivá textura.

Pak do směsi přidáme lžíci kokosového oleje a ještě chvíli mixujeme. Směs by měla být po tomto kroku sypká, ale po zmáčknutí v prstech by se měla lepit k sobě. Pokud se Vám směs zdá moc suchá, přidejte ještě trochu kokosového oleje, pokud moc lepivá, přidejte trochu mandlí.

korpus cheesecake

Ze sypkého těsta vytvořte tenký korpus po celé ploše formy

 

Když máme směs hotovou, vezmeme si dortovou formu, vyložíme ji pečícím papírem a na její dno a po krajích směs namačkáme. Při tomto kroku si můžete pomoct sklenicí, jejímž dnem se směs krásně zarovná a přimačká k sobě. Formu se směsí poté vložíme do lednice a připravíme si krém.

Všechny ingredience na krém kromě Blendea SUPERGREENS prášku vložíme do mixéru a mixujeme úplně do hladka. Vzniklý krém rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu nalejeme do dortové formy, druhou necháme v mixéru, přidáme lžičku Blendea SUPERGREENS a ještě chvíli mixujeme. Zelený krém nalejeme na bílý krém a lžičkou krémy dekorativně promícháme.

Poté celou formu přikryjeme potravinovou folií a dáme na minimálně 3-4 hodiny do mrazáku. Po vyndání z mrazáku necháme dort cca 5 minut povolit, poté nakrájíme a můžeme ihned podávat. Cheesecake můžeme skladovat v mrazáku, kde vydrží až 1 měsíc. Já ale vím, že do večera bude po něm..:)

TIP: Agáve sirup můžete nahradit například javorovým sirupem či jiným tekutým RAW sladidlem.

nepečený raw cheesecake

Křehký, jemný, vláčný a RAW – lepší koláč jste nejedla..🙂

 

Účinky použitých ingrediencí:

Blendea SUPERGREENS se skládá z mladého ječmene, zelené pšenice, chlorelly a spiruliny. Tyto látky spolu v kombinaci tvoří sypkou směs, která vám pomůže s trávením, detoxikací těla a dodá přirozenou energii.

Sušené datle jsou výborným zdrojem energie a také mnoha důležitých vitamínů. Obsahují např. vitamin B5, který podporuje soustředění a přispívá k dobré náladě a vitamíny A a K, které zlepšují kvalitu vlasů a pleti. Mimo to jsou datle zdrojem vlákniny, draslíku, vápníku, mědi a železa.

Mandle jsou jedním z největších zdrojů vápníku a zlepšují tak kvalitu našich zubů a kostí. Mimo to obsahují velké množství fosforu, hořčíku a železa, které zlepšuje přenos kyslíku v krvi. Také jsou zdrojem velmi kvalitních tuků a vitaminu E. Ten slouží v těle jako antioxidant a chrání buňky před poškozením.

Kešu ořechy jsou hned po slunečnicových semínkách největším zdrojem hořčíku, který je důležitý pro přenos nervových impulsů po těle. Jsou také bohaté na vitamíny B1 a B2, zmirňují projevy nervozity, slabosti, únavy a deprese a dokonce pomáhají při bolestivé menstruaci.

Kokosový olej je velmi lehce stravitelný, pomáhá se špatným trávením nebo nadýmáním a podporuje látkovou výměnu v organismu, takže zrychluje metabolismus. Tím také posiluje imunitní systém, čemuž pomáhá i vysoký obsah kvalitních tuků.

Jedna lžička Blendea SUPERGREENS denně zajistí vašemu tělu přísun důležitých látek pro pevné zdraví! Navíc posílí všechny zdravotní účinky surovin v koláči. Klikněte a objednejte si Blendeu ještě dnes!

 

Vyzkoušejte i ostatní zdravé recepty…rychlé kokosky

…nebo začněte pít výživné a superzdravé smoothies

 

autor

Anna Skoumalová

Tvořit recepty s něčím, co je zdraví prospěšné, je jedna radost. Mimo jiné studuji management, pracuji v marketingu, píšu, bloguji, sdílím střípky svého života na sociálních sítích, čímž se snažím inspirovat lidi, aby byli každý den tou nejlepší verzí sebe sama a snažím se žít každý den tady a teď.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kdo hodně čte, hodně se dozví 🙂

Čtěte další užitečné články

Bestseller SUPERGREENS hlásí nové svěží příchutě: lesní směs, mango, hruška, višeň a švestka 🥰

17.04.2024

Co jste po nás chtěli, to jsme pro vás vyrobili! A pokud jste náhodou nechtěli nic, i tak budete příjemně překvapení. O co jde?

Číst celý článek

Rozmarýnový olej: Na vlasy jako stvořený 👩🏼

21.03.2024

Výraz Rozmarýnový olej na vlasy hledá na českém internetu přes 6000 lidí měsíčně (!!). Jelikož rozmarýnový olej nově přidáváme do vlasového séra pod značkou Blendea, opět jsem si sedl nad odborné zdroje a hledal v nich důkazy jak rozmarýnový olej působí na růst a kvalitu vlasů a jakou roli hraje v prevenci před jejich vypadáváním. […]

Číst celý článek

Atopický ekzém jako důsledek mikrobiální dysbiózy. Jak souvisejí a co jíst? 🤔

12.03.2024

O příčinách vzniku atopického ekzému a metodách, jak jej zklidnit svépomocí jsem již obsáhlý článek psal nedávno. Na svět ale přicházejí pořád nové vědecké studie, které míru závažnosti a úlevu od atopického ekzému spojují se zdravím střev a tím, co přesně jíme. Důležité je zde zdraví střevní mikrobioty a optimální stav toho, co vědci nazývají […]

Číst celý článek

Vaginální mykóza: Příčiny a protikvasinková dieta, která vás zbaví infekce 🍄

22.02.2024

Vaginální mykóza je bezesporu nepříjemný a rizikový intimní problém způsobený vaginální kvasinkovou infekcí. Příznaky jsou vesměs nepříjemné a postiženou omezují v denních návycích i hygieně. Mykóza se projevuje pálením, podrážděním, zarudnutím a svěděním kůže kolem pochvy, zároveň může měnit vlastnosti poševního výtoku. Kromě toho, že postižená zažívá značně nepříjemné pocity a nemá jistotu v tom, […]

Číst celý článek

Detoxikace organismu pohledem nutričního speciality: Je detox vůbec správný?

01.02.2024

S příchodem nového roku přichází i různá novoroční předsevzetí. Jedním z nejčastějších je „očista“ a detoxikace organismu, abychom vcházeli do nového roku s tzv. „čistým štítem“. Je to ale skutečně zapotřebí? Potřebuje naše tělo skutečně detoxikační programy? Na to se podíváme v článku, který pro Vás napsala nutriční specialistka Mgr. Kristýna Kubíková. 

Číst celý článek

Steatóza jater (ztučnění) nesouvisí pouze s alkoholem. Co dělat, aby játra „zhubla“?

04.01.2024

Steatóza jater označuje nežádoucí a rizikový stav, kdy se v játrech nahromadí nadbytečné množství tuku (nad 5 % hmotnosti jater). Hlavním rizikovým faktorem ztučnění jater jsou různé metabolické stavy a tedy procesy proměny, které se v játrech odehrávají. Steatózu může vyvolat i nadměrné pití alkoholu a, co si budem, v Česku je alkohol velmi častou […]

Číst celý článek

Jak mít o svátcích v pohodě trávení?

30.11.2023

„Já si o svátcích jím co chci!“ řekl nejeden svátečník, kterého pak bolel žaludek a břicho se mu nafukovalo až do Tří králů. „Já o svátcích držím zásadně dietu!“ řekl si druhý a pak u sváteční tabule záviděl, jak si ostatní přidávají salátku, než se jim dosmaží třetí kapří podkovička a zatím si přicinkávali druhým […]

Číst celý článek

Reflux: Co dělat, když se obsah žaludku vrací přes jícen a proč se to děje?

25.11.2023

Reflux, v lékařském slovníku gastroezofageální reflux, v lidské řeči reflux jícnu nebo kyselý reflux označuje častou poruchu, kdy se natrávená potrava a žaludeční šťávy vracejí zpět do jícnu. Jícen je trubice spojující hltan s žaludkem. Reflux vyvolává nepříjemné pálení žáhy, krkání, pocity překyselení, tíhy, tlaku a bolesti na hrudi a někdy až zvracení. Mnozí lidé […]

Číst celý článek

Příběh vzniku značky Blendea: Jak to celé začalo?

06.11.2023

Znáte takové ty šťastné a obdivuhodné příběhy, kdy jeden člověk dostane skvělý nápad, zrealizuje ho, úspěšně proslaví a lidé se jdou utlouct, aby si mohli výrobek koupit taky? Příběhy, které končí někde na pláži na Bali, kde se pak onen šikovný člověk vyvaluje a postuje na sítě záviděníhodné fotky? Podobný, ne-li stejný je i příběh […]

Číst celý článek

Nutrikosmetika: Vaše nová kadeřnice a kosmetička ve stravě 😯

25.10.2023

Nutrikosmetika je přesně to, co jste si zřejmě mysleli 🙂 Nutri = výživa/potrava, kosmetika = péče o vnější vzhled pleti, vlasů a nehtů. Pojmenování zatím není příliš známé, ale z nutrikosmetiky se evidentně stává nový výživový trend a my jako Blendea na trendy vždy okamžitě (a velmi rádi) reagujeme. Pomocí kosmetiky se snažíme zlepšit stav […]

Číst celý článek