Dvoubarevný citronový RAW cheesecake (RECEPT)

nepečený raw cheesecake

Tvořit recepty s něčím, co je zdraví prospěšné, je jedna radost. Mimo jiné studuji management, pracuji v marketingu, píšu, bloguji, sdílím střípky svého života na sociálních sítích, čímž se snažím inspirovat lidi, aby byli každý den tou nejlepší verzí sebe sama a snažím se žít každý den tady a teď.

Jedu ve stylu RAW receptů a co by to byl za food blog, pokud bych neměl recept na kyselkavý a vláčný cheesecake..:) Tenhle citronový je nepečený, maximálně jemný a ručím a to, že v lednici nebude déle, než den. Jak na to?

 

Dvoubarevný nepečený citronový cheesecake

citronový cheesecake

Ingredience na korpus:

 

Ingredience na náplň:

cheesecake recept

Dala jsem si záležet, aby byla každá surovina maximálně zdravá

 

Postup přípravy:

Nejdříve si připravíme korpus. Do mixéru dáme sušené datle a mixujeme do té doby, než z nich vznikne tuhá pasta bez kousků. Pokud doma datlovou pastu máte, práci si ušetříte. Poté dáme k datlové pastě do mixéru mandle a špetku soli a mixujeme do té doby, než vznikne drobivá textura.

Pak do směsi přidáme lžíci kokosového oleje a ještě chvíli mixujeme. Směs by měla být po tomto kroku sypká, ale po zmáčknutí v prstech by se měla lepit k sobě. Pokud se Vám směs zdá moc suchá, přidejte ještě trochu kokosového oleje, pokud moc lepivá, přidejte trochu mandlí.

korpus cheesecake

Ze sypkého těsta vytvořte tenký korpus po celé ploše formy

 

Když máme směs hotovou, vezmeme si dortovou formu, vyložíme ji pečícím papírem a na její dno a po krajích směs namačkáme. Při tomto kroku si můžete pomoct sklenicí, jejímž dnem se směs krásně zarovná a přimačká k sobě. Formu se směsí poté vložíme do lednice a připravíme si krém.

Všechny ingredience na krém kromě Blendea SUPERGREENS prášku vložíme do mixéru a mixujeme úplně do hladka. Vzniklý krém rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu nalejeme do dortové formy, druhou necháme v mixéru, přidáme lžičku Blendea SUPERGREENS a ještě chvíli mixujeme. Zelený krém nalejeme na bílý krém a lžičkou krémy dekorativně promícháme.

Poté celou formu přikryjeme potravinovou folií a dáme na minimálně 3-4 hodiny do mrazáku. Po vyndání z mrazáku necháme dort cca 5 minut povolit, poté nakrájíme a můžeme ihned podávat. Cheesecake můžeme skladovat v mrazáku, kde vydrží až 1 měsíc. Já ale vím, že do večera bude po něm..:)

TIP: Agáve sirup můžete nahradit například javorovým sirupem či jiným tekutým RAW sladidlem.

nepečený raw cheesecake

Křehký, jemný, vláčný a RAW – lepší koláč jste nejedla..🙂

 

Účinky použitých ingrediencí:

Jedna lžička Blendea SUPERGREENS denně zajistí vašemu tělu přísun důležitých látek pro pevné zdraví! Navíc posílí všechny zdravotní účinky surovin v koláči. Klikněte a objednejte si Blendeu ještě dnes!

 

8 nejoblíbenějších zdravých receptů na blogu Blendea

Tyto zdravé recepty jsou na stránce nejčtenější. Inspirujte se, ochutnejte všechny oblíbené chutě a vytěžte maximum z jejich zdravotních účinků.
Křehké a hned měkké kokosky na plechu
Dvoubarevný citronový RAW cheesecake
Celozrnný cuketový mugcake s čokoládou
Čtyřvrstvé nepečené čokoládové košíčky
Cuketovo-ovocné lívance nasladko a bez lepku
Polévka z dýně hokaido
Smoothie bowls jako trendová snídaně 21. století
5 tipů na zdravé svačiny do práce i do školy

 

Dvoubarevný citronový RAW cheesecake (RECEPT)
5 (100%) 3 hlas[ů]

Přidejte komentář

XHTML: Můžete použít tyto značky: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

NOVÝ PRODUKT

Blendea
SUPERPROTEIN

Pořiďte si kvalitní zdroj rostlinných bílkovin se superpotravinami.

Zjístit více