Křupavoučká pečená cizrna pro zdravé mlsání. Zapomeňte na brambůrky!

Cizrna je veganský pokrm s jemnou oříškovou chutí. Skvěle se hodí do salátů nebo jako základ na hummus. My si dneska připravíme cizrnu jako tip na večerní mlsání.

Cizrna je veganský pokrm s jemnou oříškovou chutí. Skvěle se hodí do salátů nebo jako základ na hummus. My si dneska připravíme cizrnu jako tip na večerní mlsání.

Křupavoučká pečená cizrna pro zdravé mlsání

  • Doba příprava: 10 minut příprava + 35 minut pečení
  • Náročnost: lehká
  • Množství: pro 2 osoby

Ingredience:

  • 440g předvařené cizrny – 1 plechovka nebo sklenice
  • 2 čajové lžičky uzené papriky
  • 2 ČL soli
  • 2 ČL pepře
  • 2 ČL sušeného česneku
  • 2 ČL Blendea SUPERPROTEIN (přibližně polovina odměrky)

pečená cizrna recept

Postup:

Cizrnu propláchneme a zbavíme vody. Přendáme do misky, do které přidáme česnek, pepř, sůl, Blendea SUPERPROTEIN a papriku.

Důkladně spolu promícháme, aby se cizrna ve směsi obalila a přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme 35 minut při 180 stupních.

pečená cizrna postup

 

Zdravotní benefity použitých surovin: 

  • Cizrna pomáhá snižovat cholesterol, předchází zácpě a posiluje nervovou soustavu. Dodává významné množství bílkovin srovnatelných s masem či vejci. Jde o plnohodnotnou potravinu, která se dá jíst i jako hlavní chod.
  • Blendea SUPERPROTEIN je přírodní směs 2 rostlinných proteinů  a 4 superpotravin. Regeneruje svaly, dodává energii, posiluje vlasy, nehty i pokožku.
  • Pepř zlepšuje trávení a urychluje matabolizmus. Odstraňuje nadýmání a stimuluje spalování tuků.

NA SUPERPROTEIN POSLOUCHÁME SAMOU CHVÁLU: Má neutrální nasládlou chuť, takže je perfektní do pečení většiny recetpů.

Objednejte si ho jako součást vaší zdravé kuchyně a to i pokud právě nesportujete. Pro vaše zdraví to má veliký smysl 🙂

blendea superprotein

 

autor

    Gábi Pospíšilová

    Řádím v Blendea kuchyni :) Do zdravých receptů přidávám SUPERGREENS nebo SUPERPROTIN, aby bylo každé jídlo ještě prospěšnější. Račte se inspirovat.

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Kdo hodně čte, hodně se dozví 🙂

    Čtěte další užitečné články

    Lahodná drožďová pomazánka pro pohodové víkendové ráno 🥖🌤

    03.05.2021

    Dobrých receptů na pomazánky není nikdy dost. Pokud zrovna přemýšlíte, co si dáte přes víkend ke snídani nebo co připravíte na posezení s přáteli či rodinou, jste tu správně. Její název možná není úplně lákavý, ale jen si představte tu vůni droždí. Určitě stojí za to, dát jí šanci a drožďovou pomazánku si připravit. S […]

    Číst celý článek

    Jarní zelená polévka z medvědího česneku a špenátu 💚

    20.04.2021

    Našli jste na procházce mladičký medvědí česnek nebo vás mile překvapili na tržnici? V tom případě máte štěstí. Tyto šťavnaté a živinami nabité mladé lístky jsou pokladem jarní kuchyně. Přidejte špenát, cibulku a kadeřávek a rychlá jarní polévka je na stole 🙂 Pamatujte, že co je zelené, to je zdravé a na jaře to platí […]

    Číst celý článek

    Lehký a vláčný mrkvový dort z kokosové mouky pro každou příležitost 🍰

    01.04.2021

    Není mrkvový dort jako mrkvový dort. Jedno ale všechny ty recepty spojuje. Neskutečná vláčnost. Mrkev je totiž zázračná ingredience. Zajišťuje nadýchanost těsta a navíc obsahuje mnoho tělu prospěšných látek jako je třeba betakaroten, který se v těle přeměňuje na důležitý vitamin A. Můj recept na mrkvový dortík je bez lepku, plný výživných bílkovin a přitom […]

    Číst celý článek

    Veganská velikonoční vajíčková pomazánka bez vajec (s fazolemi) 🌱💚

    26.03.2021

    Veganská kuchyně není vůbec složitá, jak se někomu může zdát. Chuťově i výživově lze nahradit témeř vše. My pro vás tentokrát máme recept na veganskou vajíčkovou pomazánku. Ano, plně veganskou, takže bez vajec 😋 Můžete ji servírovat třeba s topinkami na Velikonoce, které už klepou na dveře. Tajemství chuti vajíček je v černé soli. Na […]

    Číst celý článek

    Ovesný kakaový chlebíček s vlašskými ořechy

    15.03.2021

    Máte chuť na sladké, ale nechcete z toho mít špatný pocit? Zároveň chcete doplnit vlákninu, bílkoviny a chcete se cítit nasycení? 10 porcí vydatného kakaového chlebíčku připravíte za 40 minut.

    Číst celý článek

    Krémová čočková polévka plná rostlinných bílkovin a vlákniny 🌾🌱

    03.03.2021

    Červená čočka je pro lidské tělo velice přínosná. Obsahuje spoustu železa i bílkovin, proto je vhodná pro vegetariány nebo vegany. Navíc v tomto zeleninovém krému je její chuť téměř neodolatelná.

    Číst celý článek

    Strouhaný tvarohový koláč plný bílkovin. Křehký, jemný a lahodný přesně jak má být 🥰

    22.02.2021

    Výživová poradkyně Kristýna Volfová se s námi podělila o recept na strouhaný koláč, který obsahuje spoustu bílkovin. Je výživný, rychlý, chutný a vydá na celý pekáč (cca. 12 – 15 kousků).

    Číst celý článek

    Valentýnské ovocné palačinky s jogurtem plné lásky ❤️🍓

    12.02.2021

    Překvapit svou drahou polovičku krásnou snídaní je občas potřeba a palačinky jsou vždy ta správná volba. Dají se udělat na milion způsobů, což nám otevírá téměř nekonečné možnosti, jak toho druhého překvapit. Co třeba palačinky ve tvaru srdce s hromadou ovoce?

    Číst celý článek

    Kokosová srdíčka v hořké čokoládě přesně jako z cukrárny 💜🖤💜

    28.01.2021

    Pro krásně vypadající a lahodné koláčky nemusíte běžet do cukrárny. Se špetkou šikovnosti si ukázková kokosová srdíčka připravíte sama doma. Potřebujete jen pár surovin a chvilku času 🙂 Už se taky těšíte na víkendový dezertík?

    Číst celý článek

    Nízkokalorický banánový chlebíček ze špaldové mouky s borůvkami

    19.01.2021

    Že se nedá mlsat bez výčitek? Nesmysl! Mám pro vás jednoduchý recept na banánový chlebíček s borůvkami s pouhými 164 kcal na porci. Navíc obsahuje suroviny, které jsou pro tělo velice prospěšné. Chuť banánového chlebíčku je naprosto dokonalá. Díky přidanému tvarohu docílíte té nejvláčnější textury a borůvky uvnitř dodají lehkost na jazyku.

    Číst celý článek