Šťavnatý veganský rebarborový koláč se SUPERPROTEINEM

Sladko-kyselá chuť? Takový je rebarborový koláč. Možná nevypadá rebarbora krásně a nedáte si jí jen tak, ale v koláči nebo buchtě je šťavnatá a ve spojení se sladkým se její chuť vyváží. Recept je zcela veganský.

Sladko-kyselá chuť? Takový je rebarborový koláč. Možná nevypadá rebarbora krásně a nedáte si jí jen tak, ale v koláči nebo buchtě je šťavnatá a ve spojení se sladkým se její chuť vyváží. Recept je zcela veganský.

Šťavnatý rebarborový koláč se SUPERPROTEINEM

rebarborový koláč s blendeou

  • Doba přípravy: 15 minut + 35 minut pečení
  • Náročnost: lehká
  • Množství: 6 kousků – pekáček 18×16 cm

Ingredience:

  • 1 hrnek pohankové mouky
  • 1 odměrka třtinového cukru
  • 1 a 1/4 hrnku sojového mléka
  • 1 lžička skořice
  • 3 stonky rebarbory nebo kompotu
  • 1 odměrka Blendea SUPERPROTEIN

recept rebarborový koláč

Postup:

Nejprve si omyjeme rebarboru a předehřejeme si troubu na 180°C. Pokud má rebarbora více dřevnaté stonky, můžeme je oškrábat. V míse smícháme mouku se skořicí, SUPERPROTEINEM a třtinovým cukrem.

Postupně přiléváme mléko až nám vznikne krásná konzistence. Těsto vložíme do pekáčku vyloženým pečícím papírem. Ozdobíme rebarborou a dáme do trouby na cca 30 – 35 minut. Po 10 minutách můžeme buchtu potřít rozpuštěným máslem ghí. Po upečení můžeme posypat moučkovým třtinovým cukrem.

rebarborová buchta

Myslete na zdraví:

  • Rebarbora detoxikuje organismus, podporuje metabolismus. Počítá se mezi přírodní projímadla. Váže na sebe dobře tuk a je tak účinná v boji s nadváhou.
  • Sojové mléko má nízký obsah škrobu, je tím mnohem vhodnější pro diabetiky. Sojové mléko neobsahuje laktózu a je přirozeně bezlepkové.
  • Blendea SUPERPROTEIN – přírodní rostlinný protein, který obsahuje rostlinné proteiny a superpotraviny. Regeneruje svaly, dodává energii, posiluje vlasy, nehty i pokožku.

blendea superprotein

Pro Blendea kuchyni s láskou Gábi 🙂 Klikněte a sledujte i můj Instagram pro stále nové zdravé inspirace

Gábi v kuchyni

 

autor

    Gábi Pospíšilová

    Řádím v Blendea kuchyni :) Do zdravých receptů přidávám SUPERGREENS nebo SUPERPROTIN, aby bylo každé jídlo ještě prospěšnější. Račte se inspirovat.

    Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Kdo hodně čte, hodně se dozví 🙂

    Čtěte další užitečné články

    Nízkokalorický banánový chlebíček ze špaldové mouky s borůvkami

    19.01.2021

    Že se nedá mlsat bez výčitek? Nesmysl! Mám pro vás jednoduchý recept na banánový chlebíček s borůvkami s pouhými 164 kcal na porci. Navíc obsahuje suroviny, které jsou pro tělo velice prospěšné. Chuť banánového chlebíčku je naprosto dokonalá. Díky přidanému tvarohu docílíte té nejvláčnější textury a borůvky uvnitř dodají lehkost na jazyku.

    Číst celý článek

    Extra výživné, kapustovo-ovocné smoothie s Blendea SUPERGREENS 🥬

    02.12.2020

    Ano, uznáváme, kadeřavá kapusta v Česku není příliš preferovanou zeleninou, ale to je věčná škoda. Proč? Protože je to jedna z nejvýživnějších, a tedy i nejzdravějších listových zelenin. A pokud jste si ji dodnes neoblíbili, krásně jí zamaskujete ovocem, semínky a arašídy. Pojďme na to.

    Číst celý článek

    Ovesné palačinky s mraženým ovocem – zdravější verze ověřené klasiky 👍

    20.11.2020

    Jistě máte oblíbený recept na palačinky, ale dnes se naučíte zdravé palačinky z rozmixovaných vloček. Hlavní výhodou je vysoký obsah vlákniny, která vás zasytí na delší dobu. Palačinky tak nahradí i oběd nebo večeři, a díky proteinové směsi Blendea SUPERPROTEIN prospějete i kloubům, svalům, vlasům a nehtům.

    Číst celý článek

    Pomazánka z pečené dýně s cuketou, cizrnou a rozmarýnem (hebká jako obláček 🎃☁️ )

    18.11.2020

    Dýně sem, dýně tam.. Právě teď jsou prostě všude, takže je potřebujeme rychle, a hlavně různorodě zpracovat. Pomazánka z pečené dýně je jemná, zdravá a díky dalším surovinám dokonale výživná. V lednici vydrží přes 3 dny, takže máte o zdravé a chutné sváče postaráno. Jak na to?

    Číst celý článek

    Dýňový cheesecake z BeBe sušenek (navodí pravou podzimní atmosféru 🥧 )

    11.11.2020

    Podzim s sebou přináší sezonní suroviny, které v ostatních ročních obdobích v kuchyni moc nepoužíváme. Byla by ale škoda neužít si gastronomicky tuto část roku na plné obrátky. Pojďme si udělat dýňový “čískejk”. Jeho chuť mile překvapí vás i každého, kdo ho ochutná. Věřte mi, já ho doma málem nestihla ani nafotit, jak rychle zmizel […]

    Číst celý článek

    Mini dortíky s řeckým jogurtem (pro malé i velké princezny 👸 )

    28.10.2020

    Jogurtové mini dortíky s ovocem potěší vaši štíhlou linii a při jejich zdobení se vyřádí i vaše malá princezna 🙂 Udělejte si hezké odpoledne a připravte si tuto nenáročnou, lehkou pochoutku.

    Číst celý článek

    Batátový krém s červenou čočkou a kokosovým mlékem (hřejivá podzimní exotika 🍠 )

    22.10.2020

    Batát je taková sladší, výživnější brambora. Skvěle se hodí do krémových polévek, které promění na hřejivou podzimní pochoutku. Červená čočka doplní vlákninu a minerály a chilli vás krásně prohřeje, až vám bude chladno. Jednoduše, polévka je grunt a tato poctivá batátovka zachutná celé rodince 🙂

    Číst celý článek

    Skořicové overnight oats s ovocem a SUPERGREENS (napumpujte se vitamíny 💚 )

    09.10.2020

    Večer naplníte zavařovačku samými dobrými surovinami a necháte přes noc uležet. Ráno na vás bude v lednici čekat sytá a sladká snídaně plná vitamínů do sychravého dne. Přesně tak jednoduchý je recept na overnight oats s ovocem, skořicí a Blendeou SUPERGREENS.

    Číst celý článek

    Švestkové knedlíky s tofu a pudingem z Blendea SUPERBEAUTY (přivítejte podzim 🍁)

    21.09.2020

    Švestkové knedlíky mohou být gastronomickým vrcholem švestkové sezony, která vrcholí právě koncem září. Abychom klasický recept našich babiček zmodernizovali a připravili jeho novou, zajímavější verzi, tvaroh vyměníme za tofu a knedlíky ozvláštníme pudinkovou omáčku se směsí Blendea SUPERBEAUTY.

    Číst celý článek

    Podzimní hummus z červené čočky jako sytá, zdravá imunitní svačinka do upršených dnů (zahřeje na srdíčku 💛 )

    02.09.2020

    Hummus z červené čočky je nutričně stejně bohatý, jako jeho cizrnový bráška. Do půl hodinky máte hotovo. Jásat bude návštěva, děti a vy také. Hummus je sytý, zdravý a velice chutný. Navíc díky směsi Blendea SUPERBOOST přirozeně podpoří imunitu na nadcházející podzim.

    Číst celý článek