Špaldové palačinky s tofu tvarohem a Blendeou

Jestli patříte mezi milovníky snídaní, které mají málo ingrediencí a na dlouho zasytí, mám pro vás skvělý tip na tyto palačinky s Blendeou, které obsahují pouze 3 hlavní ingredience. Pokud si k nim navíc uděláte výborný tofu tvaroh, dojdete ke skvělé kombinaci plné kvalitních sacharidů a bílkovin, a tedy vhodné i jako potréninkové jídlo.

Špaldové palačinky s tofu tvarohem a Blendeou

Ingredience na 1 porci:

PALAČINKY:

  • ½ hrnku celozrnné špaldové mouky
  • ½ hrnku + 1 lžíce rostlinného mléka
  • špetka soli
  • 1 lžička Blendea SUPERGREENS
  • kokosový olej dle potřeby

Blendea SUPERGREENS udělá každý recept zdravější. Naši zákazníci si pochvalují hlavně zlepšení trávení, větší přísun energie, silnější imunitu a zklidnění podrážděné a problematické pleti. 

Blendea účinky

TOFU TVAROH:

  • ½ bílého tofu
  • 40 ml rostlinného mléka
  • šťáva z limetky
  • libovolné sladidlo podle chuti
špaldové palačinky recept

Postup:

  • Nejdříve si v míse smícháme mouku se solí a Blendeou, a ke směsi poté přilejeme rostlinné mléko. Těsto vyšleháme tak, aby v něm nebyly hrudky a necháme chvíli stranou odpočinout.
  • Mezitím si do mixéru vložíme všechny ingredience na tofu tvaroh a mixujeme do hladka. Tvaroh můžeme navíc dochutit např. skořicí nebo nějakým druhem ovoce dle vlastní chuti.
  • Tvaroh si poté dáme na chvíli do lednice a osmažíme palačinky na pánvi na troše kokosového oleje, kdy každou palačinku smažíme asi 2 – 3 minuty z každé strany.
  • Poté palačinky pomažeme tvarohem, zabalíme a libovolně dozdobíme např. ovocem a oříšky. Dobrou chuť!
špaldové palačinky s tvarohem a blendeou

Zdravotní účinky použitých surovin:

  • Tofu se vyrábí srážením sójového mléka a je potravinou, která by v našem jídelníčku neměla alespoň jednou za čas chybět. Obsahuje kvalitní rostlinné bílkoviny, minimum tuků a žádný cholesterol. Je také bohatým zdrojem vápníku, železa a vitamínu B, a je skvělou alternativou nejen za maso a sýry ve slané kuchyni, ale také výbornou volbou pro kuchyni sladkou, kterou obohatí právě o velké množství bílkovin. Dejte si však pozor, abyste si do sladkých jídel dali opravdu pouze bílé neochucené tofu, které není nijak upravené, což by mohlo mít špatný vliv na chuť vašeho jídla.
  • Rostlinná mléka a rostlinné jogurty jsou skvělou náhradou za mléko a jogurty kravské, protože oproti němu jsou vysoce zásadotvorné a pomáhají tak udržovat optimální pH krve. To má obrovský vliv na prevenci mnoha onemocnění jako je rakovina, srdeční onemocnění, infekční choroby apod. Dále obsahují až 4 gramy bílkovin na 100 g, což je mnohdy více, než obsahuje krabicové kravské mléko nebo jogurt. Většina z nich je také obohacena o vápník a má ho tedy stejné množství na 100 g jako právě zmiňované kravské mléko.
  • Kokosový olej je velmi lehce stravitelný, pomáhá se špatným trávením nebo nadýmáním a podporuje látkovou výměnu v organismu, takže zrychluje metabolismus. Tím také posiluje imunitní systém, čemuž pomáhá i vysoký obsah kvalitních tuků.
  • Blendea SUPERGREENS se skládá z mladého ječmene, pšenice, chlorelly a spiruliny. Tyto látky spolu v kombinaci tvoří skvělou směs, která vám pomůže s trávením, detoxikací těla a dodá vám přirozenou energii. Urychluje metabolismus, zlepšuje trávení, zmírňuje stres nebo zkvalitňuje spánek. Balíček je u vás do 2 dnů od objednávky. 
Blendea koupit

autor

Karolina Ohlídalová

O stravování a zdravé vaření jsem se však začala zajímat ve svých 15 letech, kdy jsem se stala vegankou. Sdílím své nápady na veganská jídla a snažím se tak inspirovat ostatní k rostlinnému stravování.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kdo hodně čte, hodně se dozví 🙂

Čtěte další užitečné články

Melounový salát s balkánským sýrem a semínky

23.08.2022

Léto je pomalu u konce, ale láska k melounům stále neutichá. Pokud i vy milujete vodní melouny, rozhodně dejte šanci tomuto receptu. Kombinace sladké šťavnaté dužiny s výrazně slaným balkánským sýrem doplněná o okurku vytváří skvěle osvěžující pokrm, který oceníte v těch nejparnějších dnech i takto na konci léta, kdy je už místy sychravo. Protože […]

Číst celý článek

Polomáčené matcha sušenky z kokosové mouky

31.07.2022

Matcha je sice zelený čaj pocházející z Japonska, ale využití má mnohem více. Připravit si z něj můžete například i masku na obličej, latte nebo třeba sušenky. O recept se dokonce i podělíme. Je rychlý a neobsahuje žádný rafinovaný cukr ani bílou mouku. Můžete s nimi pohostit své přátele nebo si je připravit jen tak, […]

Číst celý článek

Růžová smoothie bowl s čokoládovou krustou

28.07.2022

Smoothie bowl k snídani je prostě smoothie bowl k snídani. Je to dokonalý lehký pokrm evokující nikdy nekončící léto a nekonečné sluneční paprsky. Další výhodou je především to, že receptur na skvělé smoothie bowls je opravdu mnoho. Možná i nekonečno. A my tu pro vás dneska jeden tip máme, tak ho můžete vyzkoušet třeba k […]

Číst celý článek

RAW proteinové oreo sušenky z datlí a kakaové směsi SUPERCHILL

24.11.2021

Otočit, omlékovat a sníst. To je Oreo, které miluje asi téměř každý. Pokud se však chcete vyhnout ne zrovna transparentnímu složení u těchto sušenek, zkuste si udělat vlastní. Domácí. Bez palmového oleje a zbytečného cukru. My pro vás máme jednoduchý RAW recept, na kterém si maximálně pochutnáte. Tak hurá do toho ?

Číst celý článek

Měkké kávové cookies ze špaldové mouky a ovesných vloček

13.10.2021

Cookies by neměly běhat jen v internetových prohlížečích, ale hlavně v našich svačinových krabičkách a měly by hlavně provonět celý dům. Tyhle to splňují. I když, nezaručujeme, že se do té krabičky ke svačině vůbec dostanou. Jsou totiž opravdu výborné a vy budete v obrovském pokušení, abyste je nesnědli všechny hned po vyndání z trouby.

Číst celý článek

Tvarohový cheesecake s lesními plody do skleničky

11.10.2021

Jednoduchý a rychlý cheesecake, kterým můžete překvapit návštěvu nebo si ho připravit na další den ke snídani či do školy. Jeho svěží ovocná chuť zaujme vaše chuťové buňky a vy si budete přát, abyste nikdy lžičkou nenarazili na dno skleničky.

Číst celý článek

RAW datlové kuličky s křupavými pistáciemi, lyofilizovaným banánem a kešu oříšky

29.09.2021

Máte chuť na něco dobrého a nechtějí se vám vymýšlet žádné složitosti? Jestli ano, tento recept od @_with.ella je přesně pro vás. Připravte si nepečené datlové kuličky s křupavými ořechy. Ingredience si můžete i upravit podle svého. Takže se nebojte využít fantazii a chuťové buňky ?

Číst celý článek

Vyvážený podzimní jídelníček: Z jakých potravin by se měl především skládat a proč?

14.09.2021

Návod na zdravý a vyvážený jídelníček, který lze aplikovat celý rok, neexistuje. Kromě toho, že bychom měli přihlížet k individuálním potřebám, je doporučeno sledovat také aktuální roční období. Na podzim má totiž lidský organismus malinko jiné potřeby než v horkých letních dnech.

Číst celý článek

Rostlinný cuketový krém s hráškem, uzeným tofu a zelenými superpotravinami

10.09.2021

Receptů s cuketami není nikdy dost. Tento je jednoduchý a poměrně rychlý. Co je na něm ale nejlepší je to, že ho můžete klidně využít i k těstovinám jako omáčku, v případě, že nejste úplně polévkový typ. Nehledě na to, jak si tento krém vychutnáte, rozhodně můžete spoléhat na to, že svému tělu dopřáváte hromadu […]

Číst celý článek

Banánovo-kávový milkshake s kakaem a ořechovým krémem

01.09.2021

Pokud jste někdy pochybovali o rozpustné kávě, s tímto receptem si ji zamilujete. Nadýchaná textura a jemně nasládlá kávovo-ořechová chuť tohoto rostlinného milkshaku je přesně to, co potřebujete k nakopnutí v průběhu náročného dne. Vyzkoušejte ho proto co nejdříve.

Číst celý článek