• Domov
  • Recepty
  • Blog
  • Spirulina roztahuje tepny a tím snižuje krevní tlak, potvrzuje studie

Spirulina roztahuje tepny a tím snižuje krevní tlak, potvrzuje studie

Spirulina může podle studie přispívat ke snížení krevního tlaku. Vědci v laboratořích a při pokusech na zvířatech zjistili, že tepny uvolňuje specifický protein ve spirulině obsažený.

Spirulina může podle studie přispívat ke snížení krevního tlaku. Vědci v laboratořích a při pokusech na zvířatech zjistili, že tepny uvolňuje specifický protein ve spirulině obsažený.

  • O superpotravině spirulina se říká, že je nejkomplexnějším potravinovým zdrojem na světě
  • Celebrity ji milují
  • Důkazy přírodní léčby používané na mnohé zdravotní problémy jsou slabé
  • Italští vědci ve spirulině objevili specifický protein, který uvolňuje tepny

Užívejte spirulinu pohodlně s Blendeou SUPERGREENS:

ukaž složení Blendea

Přínosy spiruliny pro zdraví

Spousta lidí si spirulinu přidává do smoothies nebo užívá jako doplněk stravy na podporu hubnutí, proti senné rýmě, PMS, cukrovce, při řešení dalších zdravotních problémů a na podporu celkového zdraví.

Známé celebrity, jako je například Miranda Kerr, spirulinu díky obsahu bílkovin, železa, draslíku, hořčíku a dalších minerálů popisují jako nejkomplexnější potravinový zdroj světa.

Pro spolehlivé potvrzení pozitivního vlivu spiruliny na lidské zdraví však zatím chybí dostatek vědeckých důkazů, odborníci ji proto stále zkoumají.

Nejnovější výzkum ukazuje potenciál spiruliny pro potlačení hypertenze, známé jako vysoký krevní tlak.

Spirulina

Spirulina, sinice a mocná superpotravina, kterou celebrity milují, může podle vědců z Itálie pomáhat se snižováním krevního tlaku

Spirulina, vědecky zvaná arthrospira platensis, je technicky vzato typ bakterií – sinic.

Výzkumníci Středomořského neurologického institutu v Pozzilli izolovali určité molekuly ze spiruliny, aby mohli otestovat její přínos na lidské zdraví. Simulovali účinky trávení spiruliny na izolované tepny a laboratorní zvířata.

Vedoucí výzkumu Dr. Albino Carrazzo uvedl:

Simulovali jsme, co se v lidském střevě děje po požití spiruliny. Takto jsme dokázali izolovat peptidy, které by naše těla absorbovala.

Spirulina vyvolala uvolnění tepen – proces zvaný vazodilatační působení, který může přispívat ke snižování krevního tlaku. Zvyšuje totiž objem krve pumpované jedním pohybem.

Tento účinek způsobuje oxid dusnatý, chemikálie známá udržováním zdravého krevního tlaku.

Čím spirulina snižuje krevní tlak?

Autoři studie v časopise Hypertension uvedli, že poprvé objevili molekulu ze spiruliny zvanou SP6.

Výzkumníci SP6 podávali zvířatům s vysokým krevním tlakem – a ten byl snížen. Peptid SP6 pravděpodobně stimuluje proces, který uvolňuje oxid dusnatý.

K ověření potenciálu spiruliny je zapotřebí více výzkumů. Výsledky jsou však pro budoucnost “přírodní” léčby vysokého krevního tlaku podle italských vědců slibné.

Miranda Kerr

Miranda Kerr prozradila, že spirulinu ráda přidává do smoothies. Je to podle ní nejkomplexnější potravinový zdroj bílkovin, železa, draslíku a dalších minerálů

Oprah Winfrey

Oprah Winfrey spirulinu v článku na svém webu nazývá jako “zázračné jídlo”. Říká, že spirulinu užívá pro vyrovnání hladin cukru v krvi při snižování hmotnosti

 Kate Middleton

Kate Middleton říká, že spirulinu užívá v ranním a odpoledním smoothie – spolu s kapustou, matchou (zelený čajový prášek), špenátem, římským salátem, koriandrem a borůvkami

Profesor z Univerzity v SalermuCarmine Vecchione prohlásil:

Hypertenzní pacienti často trpí vadou přirozených procesů, které působením oxidu dusnatého regulují endotel (vnitřní stranu cév). Peptid, který jsme izolovali v extraktu spiruliny, na tento mechanismus působí pozitivně. SP6 by mohl být přirozený způsob, jak bojovat proti hypertenzi.

Vysokým krevním tlakem podle Center pro kontrolu a prevenci nemocí krevního tlaku ve Velké Británii trpí téměř třetina dospělých v USA a Velké Británii.

Nalezení cenově přijatelného, bezpečného a přírodního přípravku, který pomůže snížit krevní tlak, by zlepšilo životy tisícům lidí celého světa – jen ve Velké Británii by to zachránilo zhruba 75 000 lidí každoročně umírajících kvůli vysokému krevnímu tlaku.

[table “11” not found /]

Zdroje: Daily MailMedlinePlushindusiantimes

autor

    Marta Svačinová

    Psaní a přírodu jsem milovala vždy, k zájmu o aktivní zdravý styl života mě přivedlo až podlomené zdraví. Zjistila jsem, jaké zázraky se začnou dít, když tělu a duši namísto rozkazování začneme naslouchat. Nyní se snažím tyto 3 koníčky skloubit dohromady a zkušenosti s hledáním harmonie a spokojenosti sama se sebou předávat i mým čtenářům.

    Napsat komentář

    Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Kdo hodně čte, hodně se dozví 🙂

    Čtěte další užitečné články

    Moringa olejodárná – studiemi podepřené pozitivní účinky na zdraví a krásu pleti, vlasů a nehtů

    27.05.2020

    Moringa olejodárná (Moringa oleifera) je nenápadný stromek s řadou pozitivních účinků na lidské zdraví, ale také krásu a vitalitu pleti, vlasů a nehtů. Vysvětlím, jak lze moringu konzumovat a jak ji přesně používat pro vytěžení maxima prospěšných vlastností.

    Číst celej článek

    Antioxidanty a jejich pozitivní vliv na kvalitu a kondici pleti

    20.05.2020

    Antioxidanty jsou nevyhnutné pro správné fungování celého organismu. Mají mnohé ochranné funkce. Jejich nedostatek vede k nadbytku volných radikálů a projeví se i na kvalitě a kráse pleti. Zjistíte, jak přirozeně udržovat prospěšnou (a tedy dostatečnou a ne nadlimitní) hladinu antioxidantů, jakou stravu konzumovat a jak vám ke zkvalitnění pleti dopomůže směs zelených superpotravin Blendea […]

    Číst celej článek

    Kokosový cukr – zastavme konečně paniku a zjistěme, zda je bezpečný

    29.04.2020

    Kokosový cukr se aktuálně řadí mezi zdravé potraviny. Přisuzují se mu prospěšnější vlastnosti, než jiným druhům cukru. Proto se podívám na jeho výživové hodnoty, posoudím, zda je vhodný a bezpečný pro diabetiky, kolik má kalorií a nutričních hodnot, zda se po něm tloustne a jak jej vhodně používat.

    Číst celej článek

    Káva robusta – pozitivní účinky na vaše zdraví, nutriční hodnoty a doporučená dávka

    15.04.2020

    Jen málokterý keř si zaslouží takové pocty jako kávovník. Z jeho sušených a pražených zrn si již dlouhá staletí den co den člověk, tvor vybíravý, připravuje lahodný a voňavý nápoj jménem káva, o jehož kladném i záporném vlivu na lidské zdraví se vedou vášnivé a nikdy nekončící diskuse. Málokdo přitom ví, že ze stovek známých […]

    Číst celej článek

    Káva arabica – pozitivní účinky na vaše zdraví, nutriční hodnoty a doporučená dávka

    01.04.2020

    Kávovník je keř, z něhož sušením a pražením získáváme ony úžasné tmavě hnědé až černé “fazolky” určené pro přípravu lahodného a povzbuzujícího nápoje. Z více než stovky odrůd kávovníku rostoucích po celém světě jsou nejpoužívanější dvě z nich – arabica a robusta. V tomto článku se zaměříme hlavně na arabicu a její účinky na lidské […]

    Číst celej článek

    Na tento recept byl použit produkt - Blendea SUPERCOFFEE

    Pravá cejlonská skořice – zdravé koření s významnými benefity pro tělo

    18.03.2020

    Voňavá a sladká skořice se používá zejména v pekárenství při výrobě různých cukrovinek, cereálií a dalších spíše sladkých potravin. Populární je zejména v období Vánoc, ale lidé si skořici přidávají například do domácího jablečného štrůdlu či teplých nápojů. Díky jejím účinkům na zdraví je skořice součástí celé řady potravin a produktů v oblasti zdravé výživy.  […]

    Číst celej článek

    Na tento recept byl použit produkt - Blendea SUPERCOFFEE

    Oxidační stres oslabí tělo na buněčné úrovni. Jak vzniká a jak se bránit?

    11.03.2020

    V souvislosti se zdravým životním stylem a zdravím jako takovým se poměrně často hovoří o oxidačním či oxidativním stresu. Oxidační stres je vnímán jako něco velmi škodlivého, co ohrožuje zdraví a vyvolává celou řadu nemocí. Víte však, co to ten obávaný oxidační stres je, a co jej způsobuje?

    Číst celej článek

    Na tento recept byl použit produkt - Blendea SUPERGREENS

    Medicinální houby – druhy, zdravotní benefity a účinky, užívání

    04.03.2020

    Každý, kdo alespoň z části dbá o své zdraví a zaobírá se zdravým životním stylem nebo přírodními doplňky stravy, už jistě slyšel o medicinálních houbách. Tedy o takových houbách, které mají blahodárné účinky na zdraví člověka. Podívejte se, které houby mají tyto účinky. Představíme i náš produkt Blendea SUPERCOFFE, do kterého přidáváme 3 mleté medicinální houby […]

    Číst celej článek

    Na tento recept byl použit produkt - Blendea SUPERCOFFEE

    Inulín – dostupné zdroje, správné dávkování a významné účinky na vaše zdraví

    26.02.2020

    Rozpustnou vlákninu inulin najdeme v kořenech a hlízách vybraných rostlin. O správnou denní dávku se v ideální případě postará pestrý a vyvážený jídelníček obsahující běžné dostupné rostlinné zdroje inulinu. V případě nedostatku lze zakoupit také doplněk stravy určený pro lepší trávení, podporu hubnutí a kontrolu hladiny cukru v krvi.

    Číst celej článek

    Chaga (Čaga sibiřská, Rezavec šikmý) – účinky na zdraví, dávkování a kompletní nutriční profil

    19.02.2020

    V podrobném profilu superpotraviny chaga sibiřská neboli Inonotus obliquus zjistíte: Jak přesně vám chaga sibiřská může zlepšit zdravotní stav a kondici. Jaký je vliv čagy na hubnutí, krásu a vitalitu. Jaký je kompletní výživový profil rezavce šikmého. Všechny nežádoucí účinky a kdo by chagu užívat neměl.

    Číst celej článek