Lehké vánoční citronové sušenky s Blendeou

Chtěli byste letos svůj vánoční stůl ozvláštnit o nový druh cukroví, ale nevíte o jaký? Máme pro vás dnes skvělý tip na zdravé citronové sušenky, po kterých se u vás doma doslova zapráší. Jsou chutné, skvěle vypadají a nemusíte z nich mít žádné výčitky svědomí, protože obsahují zdravé superpotraviny Blendea SUPERGREENS.

Chtěli byste letos svůj vánoční stůl ozvláštnit o nový druh cukroví, ale nevíte o jaký? Máme pro vás dnes skvělý tip na zdravé citronové sušenky, po kterých se u vás doma doslova zapráší. Jsou chutné, skvěle vypadají a nemusíte z nich mít žádné výčitky svědomí, protože obsahují zdravé superpotraviny Blendea SUPERGREENS.

Vánoční zelené citronové sušenky s Blendeou

vánoční sušenky

Ingredience:

  • 175 g špaldové mouky
  • 175 g najemno rozmixovaných ovesných vloček
  • 60 g namletých vlašských ořechů
  • 130 g kokosového oleje
  • 100 g agáve sirupu nebo jiného tekutého sladidla
  • 2 lžíce lněných semínek
  • 6 lžic vody
  • Šťáva z jednoho citronu
  • Kůra ze dvou citronů
  • 1 lžička Blendea SUPERGREENS

 

Postup přípravy:

Nejdříve si smícháme lněná semínka s vodou a necháme chvíli odležet, aby se voda do semínek vsákla. Mezitím si v jedné misce smícháme mouku s ovesnými vločkami, Blendeou a citronovou kůrou.

 

recept na vánoční sušenky

Vše je zdravé a prospěšné pro tělo. Nechceme, abyste přes Vánoce přibrala

 

Ve druhé misce si poté vyšleháme rozpuštěný kokosový olej s agáve sirupem, citronovou šťávou a směsí lněných semínek a vody. Poté přidáme tekuté ingredience ke směsi mouky a promícháme. Těsto necháme v lednici odležet nejlépe přes noc. Poté jej rozválíme na pomoučeném vále, vykrojíme libovolné tvary a pečeme 6-8 minut na 180 stupňů. Dobrou chuť!

 

vánoční citronové sušenky

Použijte jakékoliv oblíbené vykrajovátka

 

Účinky použitých surovin:

Rozmixované ovesné vločky jsou výbornou alternativou za bílou mouku. Obsahují velké množství bílkovin, vitaminů skupiny B, vápník, železo nebo fosfor a mají mnoho vlákniny, takže nás dokáží na dlouhou dobu zasytit.

Lněná semínka obsahují velké množství vlákniny a jsou skvělým zdrojem omega-3 mastných kyselin. Dále také obsahují kvalitní rostlinné bílkoviny a mnoho vitamínů jako např. vitamíny B, C a E. Mimo to jsou také zdrojem železa, draslíku, vápníku a hořčíku. Dále velmi pomáhají při potížích s trávením, problematickou pletí a jako prevence proti virovým onemocněním.

Vlašské ořechy jsou známé pro svůj obsah kvalitních tuků a také různých vitamínů a minerálů. Mezi ty se řadí např. vitaminy B a E a minerály jako draslík, fosfor, hořčík, železo a zinek. Pomáhají při chudokrevnosti a zlepšují kvalitu vlasů, nehtů a pleti. Mnozí lidé si je také oblíbili pro jejich příznivý vliv na nervovou soustavu.

Kokosový olej je velmi lehce stravitelný, pomáhá se špatným trávením nebo nadýmáním a podporuje látkovou výměnu v organismu, takže zrychluje metabolismus. Tím také posiluje imunitní systém, čemuž pomáhá i vysoký obsah kvalitních tuků.

Blendea SUPERGREENS se skládá z mladého ječmene, pšenice, chlorelly a spiruliny. Tyto látky spolu v kombinaci tvoří skvělou směs, která Vám pomůže s trávením, detoxikací těla a dodá Vám přirozenou energii.

 

vánoční sušenky s blendeou

Sušenky klidně věnujte blízkým jako zdravý dárek. Nezapomeňte přidat Blendeu, aby byl účinek co nejsilnější!

 

Ráda pečete a chystáte cukroví? Zkuste:

TIP: Objednejte si Blendeu SUPERGREENS. Znásobí zdravotní účinek všech vašich receptů a smoothies.

Užívání blendea SUPERGREENS

 

 

 

 

 

 

autor

Karolina Ohlídalová

O stravování a zdravé vaření jsem se však začala zajímat ve svých 15 letech, kdy jsem se stala vegankou. Sdílím své nápady na veganská jídla a snažím se tak inspirovat ostatní k rostlinnému stravování.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kdo hodně čte, hodně se dozví 🙂

Čtěte další užitečné články

Shilajit: Zdraví prospěšná pryskyřice? Jak se jí a co dělá? 🪨

14.05.2024

Shilajit je přírodní látka rostlinného původu s různými zdravotními účinky. Je to pryskyřice a tedy lepkavá, tmavá hmota podobná dehtu nebo syrové ropě, která se v přirozené formě vyskytuje různě po světě. Historicky nejvyšší oblibu si získala v tradiční ajurvédské a tedy původní indické medicíně. V článku jmenuji aktuálně dostupné důkazy o zdravotních účincích shilajitu, […]

Číst celý článek

Co je v doplňku lepší, extrakt nebo prášek ze sušené rostliny?

25.04.2024

Věčné téma a jeden z prvních požadavků na složení doplňků stravy: Užívat doplňky s extrakty z rostlin nebo sušené prášky či práškové směsi z celých surovin? Každá forma doplňků má své plusy i mínusy. Jelikož v Blendea vyrábíme několik doplňků v obou formách, vysvětleme si, pro koho je která vhodná a proč.

Číst celý článek

Bestseller SUPERGREENS hlásí nové svěží příchutě: lesní směs, mango, hruška, višeň a švestka 😍

17.04.2024

Co jste po nás chtěli, to jsme pro vás vyrobili! A pokud jste náhodou nechtěli nic, i tak budete příjemně překvapení. O co jde?

Číst celý článek

Rozmarýnový olej: Na vlasy jako stvořený 👩🏼

21.03.2024

Výraz Rozmarýnový olej na vlasy hledá na českém internetu přes 6000 lidí měsíčně (!!). Jelikož rozmarýnový olej nově přidáváme do vlasového séra pod značkou Blendea, opět jsem si sedl nad odborné zdroje a hledal v nich důkazy jak rozmarýnový olej působí na růst a kvalitu vlasů a jakou roli hraje v prevenci před jejich vypadáváním. […]

Číst celý článek

Atopický ekzém jako důsledek mikrobiální dysbiózy. Jak souvisejí a co jíst? 🤔

12.03.2024

O příčinách vzniku atopického ekzému a metodách, jak jej zklidnit svépomocí jsem již obsáhlý článek psal nedávno. Na svět ale přicházejí pořád nové vědecké studie, které míru závažnosti a úlevu od atopického ekzému spojují se zdravím střev a tím, co přesně jíme. Důležité je zde zdraví střevní mikrobioty a optimální stav toho, co vědci nazývají […]

Číst celý článek

Vaginální mykóza: Příčiny a protikvasinková dieta, která vás zbaví infekce 🍄

22.02.2024

Vaginální mykóza je bezesporu nepříjemný a rizikový intimní problém způsobený vaginální kvasinkovou infekcí. Příznaky jsou vesměs nepříjemné a postiženou omezují v denních návycích i hygieně. Mykóza se projevuje pálením, podrážděním, zarudnutím a svěděním kůže kolem pochvy, zároveň může měnit vlastnosti poševního výtoku. Kromě toho, že postižená zažívá značně nepříjemné pocity a nemá jistotu v tom, […]

Číst celý článek

Detoxikace organismu pohledem nutričního speciality: Je detox vůbec správný?

01.02.2024

S příchodem nového roku přichází i různá novoroční předsevzetí. Jedním z nejčastějších je „očista“ a detoxikace organismu, abychom vcházeli do nového roku s tzv. „čistým štítem“. Je to ale skutečně zapotřebí? Potřebuje naše tělo skutečně detoxikační programy? Na to se podíváme v článku, který pro Vás napsala nutriční specialistka Mgr. Kristýna Kubíková. 

Číst celý článek

Steatóza jater (ztučnění) nesouvisí pouze s alkoholem. Co dělat, aby játra „zhubla“?

04.01.2024

Steatóza jater označuje nežádoucí a rizikový stav, kdy se v játrech nahromadí nadbytečné množství tuku (nad 5 % hmotnosti jater). Hlavním rizikovým faktorem ztučnění jater jsou různé metabolické stavy a tedy procesy proměny, které se v játrech odehrávají. Steatózu může vyvolat i nadměrné pití alkoholu a, co si budem, v Česku je alkohol velmi častou […]

Číst celý článek

Jak mít o svátcích v pohodě trávení?

30.11.2023

„Já si o svátcích jím co chci!“ řekl nejeden svátečník, kterého pak bolel žaludek a břicho se mu nafukovalo až do Tří králů. „Já o svátcích držím zásadně dietu!“ řekl si druhý a pak u sváteční tabule záviděl, jak si ostatní přidávají salátku, než se jim dosmaží třetí kapří podkovička a zatím si přicinkávali druhým […]

Číst celý článek

Reflux: Co dělat, když se obsah žaludku vrací přes jícen a proč se to děje?

25.11.2023

Reflux, v lékařském slovníku gastroezofageální reflux, v lidské řeči reflux jícnu nebo kyselý reflux označuje častou poruchu, kdy se natrávená potrava a žaludeční šťávy vracejí zpět do jícnu. Jícen je trubice spojující hltan s žaludkem. Reflux vyvolává nepříjemné pálení žáhy, krkání, pocity překyselení, tíhy, tlaku a bolesti na hrudi a někdy až zvracení. Mnozí lidé […]

Číst celý článek