Zelená ovocná zmrzlina s Blendeou a semínky

Nesnesitelně horké dny a tělo jako v ohni. Taková je prognóza počasí na nejbližší dobu. Chladit se lze u bazénu nebo ve vodě, ale každý jistě ocení i ochlazení zevnitř. Nyní v létě vás naučíme co nejvíce receptů na zmrzliny, ledové drinky a další zdravé osvěžení. Začínáme hned teď!

Nesnesitelně horké dny a tělo jako v ohni. Taková je prognóza počasí na nejbližší dobu. Chladit se lze u bazénu nebo ve vodě, ale každý jistě ocení i ochlazení zevnitř. Nyní v létě vás naučíme co nejvíce receptů na zmrzliny, ledové drinky a další zdravé osvěžení. Začínáme hned teď!

Zelená ovocná zmrzlina s Blendeou do extrémních teplot

  • Doba přípravy: 10 minut + minimálně 2 hodiny v mrazáku
  • Náročnost: lehká
  • Množství: 1 – 2 porce

zelená ovocná zmrzlina

Potřebujete:

  • 2 velké mražené banány
  • 1 hrnek mraženého ananasu
  • 1 zralá hruška
  • 1 odměrka veganského proteinu (já použila nový Blendea SUPERPROTEIN)
  • 1 lžička mletých lněných semínek
  • 1 lžička Blendea SUPERGREENS pro znásobení zdravotních účinků
  • 50 – 100 ml vody nebo rostlinného mléka

Blendea koupit

Postup:

Všechny ingredience dáme do mixéru a mixujeme do krémové konzistence. Smés vlijte do plastobé nádoby a vložte do mrazáku na minimálně 2 hodiny, ideálně na celou noc.

zelená ovocná zmrzlina recept

Za hodinku bude mít zmrzka kašovitou konzistenci, po 2 hodinách bude úplně tuhá

 

Účinky použitých surovin:

  • Ananas obsahuje látku bromelain, která nejen že ve střevech ničí rozbujelá pletiva, ale navíc štěpí bílkoviny ve stravě na aminokyseliny.
  • Hrušky obsahují významné množství vlákniny, díky které příznivě působí na peristaltiku střev a rychlejší trávení.
  • Mletá lněná semínka jsou skvělým zdrojem omega 3 mastných kyselin. Už jen v jedné čajové lžičce dosáhnete jejich doporučeného denního příjmu.
  • Blendea SUPERGREENS se skládá z mladého ječmene, pšenice, chlorelly a spiruliny. Tyto látky spolu v kombinaci tvoří skvělou směs, která vám pomůže s trávením, detoxikací těla a dodá přirozenou energii. Vyzkoušejte sami. Blendea je do 2 dnů u vás.

 

Naučte se i svěží smoothies na každý den…

nektarinkove_smoothie_s_limetkou

autor

Lucie Štírská

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kdo hodně čte, hodně se dozví 🙂

Čtěte další užitečné články

Nemusíte zvládat 10 věcí najednou aneb: Jak se nezbláznit před Vánoci? 🎄

19.10.2021

Vánoce. Svátky klidu a míru. Ne jedna maminka by nám dala za pravdu, že je toto tvrzení občas dost k smíchu. Minimálně po dobu příprav až do chvíle, kdy na poslední chvíli smažíte kapra nebo jeho veganskou alternativu. Poté už je, nebo by alespoň měl být, klid. A ten je opravdu kouzelný. Zasloužený. Jak se […]

Číst celý článek

Měkké kávové cookies ze špaldové mouky a ovesných vloček 🍪

13.10.2021

Cookies by neměly běhat jen v internetových prohlížečích, ale hlavně v našich svačinových krabičkách a měly by hlavně provonět celý dům. Tyhle to splňují. I když, nezaručujeme, že se do té krabičky ke svačině vůbec dostanou. Jsou totiž opravdu výborné a vy budete v obrovském pokušení, abyste je nesnědli všechny hned po vyndání z trouby.

Číst celý článek

Tvarohový cheesecake s lesními plody do skleničky 💖

11.10.2021

Jednoduchý a rychlý cheesecake, kterým můžete překvapit návštěvu nebo si ho připravit na další den ke snídani či do školy. Jeho svěží ovocná chuť zaujme vaše chuťové buňky a vy si budete přát, abyste nikdy lžičkou nenarazili na dno skleničky.

Číst celý článek

Co je to kofein: Jak ovlivňuje zdraví, kdy pomáhá a kdy naopak škodí? 🤔

07.10.2021

Kofein je velmi zajímavá látka. Jde o přírodní stimulant vyznačující se řadou účinků na zdraví, ať už pozitivních, tak i těch negativních. O tom, jaký účinek převáží, rozhoduje více faktorů od přijímaného množství až po vybraný zdroj.   Vůbec nejznámějším zdrojem kofeinu jsou kávové boby, z nichž se připravuje káva. Nápoj, který si každý den dopřávají […]

Číst celý článek

RAW datlové kuličky s křupavými pistáciemi, lyofilizovaným banánem a kešu oříšky 💚

29.09.2021

Máte chuť na něco dobrého a nechtějí se vám vymýšlet žádné složitosti? Jestli ano, tento recept od @_with.ella je přesně pro vás. Připravte si nepečené datlové kuličky s křupavými ořechy. Ingredience si můžete i upravit podle svého. Takže se nebojte využít fantazii a chuťové buňky 😁

Číst celý článek

Vyvážený podzimní jídelníček: Z jakých potravin by se měl především skládat a proč?

14.09.2021

Návod na zdravý a vyvážený jídelníček, který lze aplikovat celý rok, neexistuje. Kromě toho, že bychom měli přihlížet k individuálním potřebám, je doporučeno sledovat také aktuální roční období. Na podzim má totiž lidský organismus malinko jiné potřeby než v horkých letních dnech.

Číst celý článek

Rostlinný cuketový krém s hráškem, uzeným tofu a zelenými superpotravinami 🌱🥒

10.09.2021

Receptů s cuketami není nikdy dost. Tento je jednoduchý a poměrně rychlý. Co je na něm ale nejlepší je to, že ho můžete klidně využít i k těstovinám jako omáčku, v případě, že nejste úplně polévkový typ. Nehledě na to, jak si tento krém vychutnáte, rozhodně můžete spoléhat na to, že svému tělu dopřáváte hromadu […]

Číst celý článek

Banánovo-kávový milkshake s kakaem a ořechovým krémem 🧋🍌

01.09.2021

Pokud jste někdy pochybovali o rozpustné kávě, s tímto receptem si ji zamilujete. Nadýchaná textura a jemně nasládlá kávovo-ořechová chuť tohoto rostlinného milkshaku je přesně to, co potřebujete k nakopnutí v průběhu náročného dne. Vyzkoušejte ho proto co nejdříve.

Číst celý článek

Mražený jogurt s lesním ovocem a Blendea SUPERBEAUTY ❄️🍓

18.08.2021

Letních specialit není nikdy dost. Máme pro vás tip na zdravou jogurtovou zmrzlinu s ovocem, která vás vysvobodí i z toho nejteplejšího dne. Recept je jednoduchý a rychlý. Pojďme se do toho pustit.

Číst celý článek

Gazpacho: Studená letní zelená polévka plná čerstvé zeleniny 🥒

04.08.2021

Osvěžující nemusí být pouze nápoje. Zkuste si připravit studenou letní polévku alias gazpacho (gaspáčo), která vás v horkých dnech potěší jako nic jiného. Osvěží, zasytí a navíc chutná opravdu skvěle 🌱

Číst celý článek