• Domov
  • Recepty
  • Blog
  • Nafouklé břicho a změny stravování, které vás jej zbaví

Nafouklé břicho a změny stravování, které vás jej zbaví

Nafouklé břicho dnes řeším, protože zmírnění až odstranění pocitů nafouklého břicha hlásíte jako jeden z nejčastějších prospěšných účinků směsi Blendea SUPERGREENS. Výrobek zároveň doporučuji hned na úvod. Než článek dočtete, směs může být na cestě k vám :)

Do té doby ale vysvětlím, kvůli kterým příčinám se vlastně břicho nafukuje a jak se problému zbavit i pokud si SUPERGREENS právě neobjednáte. Článek totiž nemíním jako reklamu, ale cenné informace, které vám mohou cíleně pomoct zbavit se nafouklého břicha. Zkušenosti spokojených zákazníků uvádím níže v článku.

Pod prokliky najdete odborné a lékařské zdroje, které veškerá tvrzení odborně potvrzují. Jak totiž rád říkám, "informace si v redakci necucáme z prstu, ale důkladně ověřujeme". Přeji příjemné čtení, vážení čtenáři :)

nafouklé břicho
Pocity nafouklého břicha můžete mít i pokud bříško není viditelně nadmuté

Jak se zbavit nafouklého břicha nebo aspoň zmírnit příznaky?

Než se dostanu k příčinám nafukování břicha a žaludku, nejdříve vám doporučím kroky, které nepříjemné pocity zmírní nebo dokonce úplně odstraní. Zařadit je můžete ještě dnes, i když na úlevu si několik dnů až týdnů počkáte.

VÍTE, ŽE až 25 % jinak zdravých lidí si občasně stěžuje na pocity nafouklého břicha? 75 % postižených je popisuje jako středně těžké až těžké. U 10 % lidí jde o pravidelný a dlouhodobý problém po každém jídle.

Ženy velmi často hlásí nafouklé břicho kvůli menstruaci, těhotenství, při ovulaci, po vysazení antikoncepce nebo po hysterektomii (odstranění dělohy), po jiných operacích v oblasti břicha či dokonce kvůli podvýživě. S těmito specificky ženskými problémy doporučuji navštívit gynekologa. K nafukování se často připojuje i bolest zad, nepříjemné křeče a nutkání na zvracení.

Výraz „nafouklé břicho“ na googlu každý měsíc vyhledává 3500 lidí, takže jde o opravdu rozšířenou komplikaci. Rád poradím, jaké změny zařadit.

Změny stravování pro úlevu od nafouklého břicha

V mnoha případech je nafouklé břicho důsledkem nesprávně složeného nebo přímo zcela nevhodného jídelníčku. Dokonce i některé zdravé potraviny či nápoje mohou břicho a žaludek nafukovat. Zamyslete se nad svými jídelníčky a posuďte, zda nekonzumujete některé z uvedených potravin nebo zda vám v něm některé naopak neschází.

Potraviny vhodné při nafouklém břiše

Pokuste se aspoň několik dnů vést stravovací deník, abyste měli přesný přehled o tom, co jste v poslední době snědli. Doplňte do něj vše, co bude scházet a vyřaďte všechno nevhodné.

Draslík

zdroje draslíku proti nafouklému břichu
Ovoce, zelenina, jogurty a ryby jsou významnými zdroji draslíku proti nafouklému břichu

Draslík zmírňuje nadýmání a s ním i nepříjemné pocity nafouklého břicha. Stimuluje ledviny vyplavovat sůl a brání zadržování vody.

Draslík najdete v banánech, jahodách, pomerančích, bramborách, luštěninách, řepě, špenátu, hrášku, rajčatech, avokádu, sušeném ovoci ale také v jogurtu a mořských rybách.

Listová zelenina

listová zelenina proti nafukování břicha
Listovou zeleninou v jídelníčku vůbec nešetřete

Listová zelenina obsahuje spoustu nerozpustné vlákniny, díky které podněcuje produkci stolice, snižuje plynatost a nadýmání. Zároveň obsahuje velmi málo kalorií, takže je bezpečná i pro vaši linii, navíc je v kuchyni velmi univerzální.

Listovou zeleninu jezte syrovou jako salát, přidejte ji do bagety, do smoothies, do polévek nebo jako přílohu k masu.

Probiotika

kvašená nakládaná zelenina jako zdroj probiotik proti nafukování břicha
Významným zdrojem probiotik je oblíbená nakládaná kvašená zelenina

Zaměřte se hlavně na zdroje probiotik v potravinách. Upozorním, že některé probiotické doplňky stravy mohou nafukování a nadýmání podporovat kvůli velmi vysokému obsahu probiotik. Jezme proto co nejčerstvější a co nejméně zpracované potraviny.

Bohatým zdrojem prospěšných probiotik je klasický jogurt a zakysané mléčné výrobky, dále kvašená zelenina (zelí, kimchi, kombucha). Vždy si hlídejte etikety a vybírejte produkty, které nejsou doslazované.

Další přirozené a významné zdroje probiotik najdete v tomto článku. Množství probiotik lze zvýšit pomocí prebiotik, kterými se probiotické bakterie živí. V tomto článku najdete zdroje prebiotik v potravinách. Za nejvýznamnější prebiotikum odborníci považují vlákninu inulín.

Káva

Dobrá černá, ideálně neslazená káva bez mléka udržuje pravidelné vyprazdňování. Kávy se tak nemusíte vzdávat ani s nafouklým břichem. Pokud vám káva nechutná, pijte černý čaj nebo vyzkoušejte alternativu kávy Blendea SUPERCOFFEE.

Jistě znáte nutkání běžet na záchod ihned po ranní kávě. Přesně díky tomu vám uleví od nafouklého břicha. Aspoň já toto nutkání pociťuji na pravidelné bázi 🙂

TIP: Pokud hledáte alternativu ke klasické kávě, doporučuji instantní kávovou směs Blendea SUPERCOFFEE s vlákninou inulínem z kořene čekanky pro bezproblémové trávení a funkčními vitálními houbami pro podporu imunity.

SUPERCOFFEE obsahuje méně kofeinu než klasická káva, takže nezpůsobuje výrazné výkyvy energie.

Klikněte na tlačítko a přidejte si SUPERCOFFEE do košíku. Případnou objednávku vám doručíme do 2 pracovních dnů.

Potraviny, které mohou břicho nafukovat

Je nutné chápat, že i zcela zdravé potraviny mohou břicho nafukovat. Otázkou je vždy optimální množství a vaše případné intolerance nebo alergie.

Sůl a příliš slané potraviny

sůl jako nevhodná potravina při nafouklém břiše
Sůl a sodík v ní podporují nafukování břicha. Vyhněte se nadměrnému příjmu.

Sůl a tedy sodík nutí ledviny zadržovat více vody. Zároveň dehydruje, takže zbytku organismu vodu ubírá. Snížením příjmu soli lze ledviny stimulovat k vyplavení přebytečné vody. Kromě pomoci s nadýmáním zmírňuje také záněty a otoky.

Soli se vyhnete zařazením čerstvých potravin. Naopak vyřaďte zpracované, uzené, konzervované a trvanlivé potraviny, které jsou soli plné. Při vaření jídlo zbytečně nepřesolujte a začněte si zvykat na přirozenou chuť potravin.

Vhodné je také sledovat obsah soli na etiketách potravin. Bezpečný příjem soli pro dospělého člověka je maximálně 6 g (2300 mg sodíku), což je ekvivalent jedné čajové lžičky. Pamatuje ale, že určitý podíl soli obsahují téměř všechny potraviny, takže bezpečnou denní dávku lze velmi rychle překročit.

Sycené perlivé nápoje a perlivý alkohol

sycené nápoje vedou k nafukování břicha
Sycené nápoje vedou k nafukování břicha

Nápoje sycené oxidem uhličitým dostávají do trávícího traktu více vzduchu, jehož důsledkem je nafouklé břicho a nadýmání. I zde protežuji hlavně čistou nesycenou vodu, takže můžete přestat nakupovat balené minerální vody a používat různé domácí výrobníky perlivé vody (nic ve zlém, prodejci, ale my se zde s čitateli snažíme bránit nafukování břicha 🙂 ).

Upozorňuji i před pivem, cidery nebo perlivým vínem, kde platí stejný princip. Pořád jde o ten samý nechtěný oxid uhličitý. Tyto nápoje navíc obsahují alkohol, který ve střevech kvasí a nafukuje břicho. O nadlimitním obsahu cukru raději ani nemluvím.

Pokud je pro vás čistá voda příliš nudná, ochuťte si ji několika kapkami citronu a lístkem máty. Citron pomáhá jako slabé diuretikum a laxativum, takže z ledvin vyplavuje vodu a urychluje vypuzení stolice z hrubého střeva. Tak brání zácpě a zadržování vody, což jsou silné příčiny nafukování břicha.

Mléčné výrobky

mléčné výrobky nafukují břicho
Mléčné výrobky mohou nafukovat břicho lidem s alergií nebo intolerancí mléčného cukru laktózy

Mléčné výrobky jsem sice doporučil jako zdroj prospěšných probiotik, nejsou ale vhodné pro každého. Pořád více lidí trpí intolerancí nebo alergií na laktózu (mléčný cukr). Postižení laktózu nedovedou strávit, a jelikož se jí začnou krmit bakterie v tlustém střevě, začnou produkovat více plynu a postiženého více nadýmat.

Jistě víte, zda vám laktóza dělá nebo nedělá problém. Pokud ano, nakupujte bezlaktózové mléčné výrobky, případně rostlinné alternativy mléka.

Některé druhy ořechů

mandle proti nafukování břicha
S nafouklým břichem jezte spíše mandle, vlašáky a lískáče. Kešu a pistácie jsou při nafukování nevhodné.

Ořechy patří mezi zdravé potraviny. Záleží ale na konkrétním druhu. Některé ořechy mají vysoký obsah sacharidů, které žaludek nedovede strávit tak rychle. Výsledkem je zvýšená plynatost, která nafukuje břicho.

Nevhodnými ořechy jsou kešu nebo pistácie. Vyměňte je za vlašské či pekanové ořechy, mandle nebo lískový oříšek. Obsahují méně sacharidů a nezpůsobují nadýmání. Jídelníček obohatí o rostlinné bílkoviny a prospěšné omega-3 mastné kyseliny.

Některé druhy zeleniny

brukvovitá zelenina a luštěniny nafukují břicho
Brukvovitá zelenina a luštěniny nafukují břicho. Jezte jiné druhy zeleniny.

Zelenina je bezesporu velmi zdravá a v jídelníčku potřebná. Opět ale záleží na výběru a množství. Zde se mnou zřejmě budou souhlasit vegetariáni a vegani, kteří se s nafouklým břichem setkávají častěji.

Vhodná není brukvovitá (košťálová) zelenina jako brokolice a květák, dále ani luštěniny. Obsahují zvýšený obsah cukru rafinózy. Pokud tuto zeleninu milujete, nemusíte ji z jídelníčku vyřadit úplně. Někomu vyhovuje snížení porcí, takže si hlídejte, jaké množství vám ještě vyhovuje a jaké vás již nafukuje. Časem se naučíte odhadnout bezpečnou míru.

Luštěniny vždy samozřejmě uvařte. Brokolici a květák nejezte čerstvé a uvařte je také. Snížíte tak obsah plynotvorných látek.

Umělá sladidla

umělá sladidla způsobují nafukování břicha
Umělá sladidla do zdravého jídelníčku vůbec nepatří. Jezte čerstvě a zdravě.

Přídatná umělá sladidla kvasí ve střevech a do tlustého střeva vtahují vodu. Žaludek má problém trávit je správně. U mnohých lidí proto nafukují břicho a vyvolávají průjmy a nadýmání.

VÍTE, ŽE umělé sladidlo na etiketě poznáte podle přípony –ol, nejčastěji sorbitol, xylitol nebo erythritol?

Jde o cukerné alkoholy, které se dnes zcela běžně přidávají do většiny zpracovaných potravin.

Upozorňuji na potraviny, které hlásí, že jsou bez cukru, ale stejně chutnají sladce. Zcela jistě obsahují umělá sladidla, protože co jiného by jim přidávalo sladkou chuť, když jsou sugar free?

Při žvýkání sugar free (i těch normálně slazených) žvýkaček člověk navíc spolyká o hodně více vzduchu, který v žaludku a střevech ještě více podpoří nafukování.

Opět proto zdůrazňuji důležitost čerstvé, co nejméně upravené a pestré stravy. Do rajčete ani do kuřecího prsa vám totiž umělé sladidlo nikdo nevstříkne 🙂 Do kečupu nebo mražených stripsů ano. Vyhněte se jim.

Zpracované potraviny

zpracované potraviny způsobují nafouklé břicho
Já jsem se již zpracovaných potravin a polotovarů vzdal. Díky tomu mě nafouklé břicho vůbec netrápí.

Vysoce zpracované potraviny, a tedy různé balené, mražené, konzervované a nečerstvé potraviny nebo hotovky jsou plné soli, cukru, přídatných umělých sladidel a tuku. O všech těchto složkách jsem vysvětlil, že jsou přímým důvodem nafouklého břicha.

Zde je pomoc velmi jednoduchá: Nejezte je. Ano, určitě chápu, že pro mnohé je vyřazení lupínků, čokolád, sladkých pečiv, uzenin a stovek dalších potravin přímo nepředstavitelné. Když ale pochopíte, že nezdravé chutě nejsou nadřazené zdravotnímu stavu, povede se vám jich vzdát velmi rychle. Chce to pouze trochu sebezapření, kterého věřím, že máte dostatek 🙂 Jde přeci o vaše nafouklé bříško.

VIDEO (česky): Nutriční terapeutka Kristýna Kubíková shrnuje, jak se zbavit nadýmání a trávících problémů

Další změny návyků proti nafukování břicha

Nafouklé břicho není pouze o tom, co jíme, ale také v jakém množství, jak často a v jaké úpravě. Zařaďte i tyto dodatečné změny návyků:

Buďte dostatečně hydratovaní

Dostatek vody případně bylinkových čajů změkčuje stolici, usnadňuje a zrychluje její průchod, snižuje nadýmání a zácpy, čímž zmírňuje nafouklé břicho. Zároveň podporuje uvolňování střevních hlenů a zlepšuje peristaltiku (pohyblivost) střev. Z bylinkových čajů lze proti nafukování břicha doporučit mátový, heřmánkový, fenyklový nebo zázvorový. Pijte aspoň jeden takový čaj denně.

Opatrně s ovocnými džusy, i když je možná pokládáte za velmi zdravé. Jsou plné cukru, často přidaného a ten je při nafukování břicha nevhodný.

Jezte menší porce víckrát za den

menší porce jídla proti nafukování břicha
Zmenšit porci neznamená hladovět, ale jíst častěji a být sytý stále

Pokud jsou nyní etapy mezi jednotlivými jídly příliš dlouhé, budete rychleji hladoví a to může vést k přejídání. Když se přejíte, žaludek bude větší než běžně, a kromě nafukování může vyvolávat i křeče, bolesti, pocit tlaku a nadýmání.

Zmenšete porce nebo si je rozdělte na více částí a jezte je pravidelněji. Díky tomu snížíte přeplnění, tlak a nafouklé břicho.

Nevečeřejte příliš pozdě

dřívější večeře proti nafukování břicha v noci
Pokud je to možné, večeřejte nejpozději 4 hodiny před spaním. V noci se vám nebude nafukovat břicho.

Po jídle začnou žaludek se střevy pracovat náročněji, zvlášť pokud jíte často těžká jídla. Přesně kvůli tomu se můžete cítit po jídle unaveně a ospale. Již několik hodin před usnutím se organismus připravuje na spánek a přirozeně zpomaluje trávení, aby se uklidnil a v noci vás nebudil.

Čím později budete večeřet a čím nevhodnější večeři zvolíte, o to silněji vás bude v noci nafukovat. Večeřte někdy kolem 7-8 hodiny večer, pokud chodíte spát kolem 10-11 hodin. Jednoduše vždy tak, aby mezi spánkem a posledním jídlem byly alespoň 3 hodiny.

Zde uvedu osobní zkušenost. Již déle než rok večeřím nejpozději v 18:00 a na „prdíky“ nebo kručení v břiše jsem se snad nikdy nevzbudil 🙂 Vyzkoušejte to taky. Zvyknete si rychle a budete spát jako dudek bez nafouklého břicha.

Ovoce a zeleninu neloupejte, pokud jde slupka sníst

jezení plodů se slupkou proti nafouklému břichu
Pokud nemusíte, ovoce ani zeleninu neloupejte, vždy je ale řádně opláchněte

Právě ve slupce ovoce i zelenina obsahuje nerozpustnou vlákninu, která udržuje správný pohyb střev a vyživuje prospěšné bakterie. Zároveň se postará o pravidelnou a bezproblémovou stolici.

Pokud něco loupat nemusíte, neloupejte to a plody jezte i se slupkou. Vždy je řádně omyjte, protože jsou stříkané proti škůdcům a pro prodloužení životnosti.

Upozorním pouze před nadměrnou konzumací ovoce nebo sladké zeleniny (mrkev, batáty, rajčata atp.). Nadbytek ovocného cukru fruktózy vede k nadýmání, plynatosti a nafouklému břichu. Vždy si sledujte, jaká dávka ovoce a zeleniny vám ještě vyhovuje a nezvyšujte ji.

Potraviny upravujte šetrně

smažená jídla podporují nafukování břicha
Smažená jídla nejezte a zaměřte se na čerstvý a šetrně upravený jídelníček

Zde je vždy důležitější vaše zdraví, než chuť křupavé kůžičky pečeného kuřátka nebo smaženého vepřového řízečku. Nevinná není ani smažená zelenina.

Smažená a fritovaná jídla obsahují nadbytek tuku a pro žaludek jsou mnohem těžší na strávení. Tráví je déle a přesně to vede k nafukování břicha a plynatosti.

Snažte se co nejméně smažit nebo fritovat a odlehčete jídelníček. Ideálním způsobem přípravy je vaření, pečení na méně tuku, smažení na pánvi nasucho, grilování nebo dušení. Cílem je netopit potravinu v litrech oleje.

Zároveň jezte dietnější druhy masa, které neobsahují tolik tuku. Jezte drůbež, ryby a mořské plody, ale také třeba vepřovou nebo hovězí panenku či zvěřinu. Více svaloviny znamená méně tuku a tím i rychlejší trávení a méně plynů, které by vás nafoukly.

Udržujte pravidelnou střední fyzickou zátěž

pohyb zlepšuje pohyblivost střev a brání nafukování břicha
Pohyb zlepšuje pohyblivost střev a brání nafukování břicha. Po jídle se krátce projděte nebo si zaběhejte.

Při pohybu je důležitá hlavně pravidelnost. Kratší, ale pravidelné tréninky pro vás budou mít větší význam než občasné „zničení se“ v posilovně. Pohybová aktivita pomůže zajistit plynulý pohyb střev.

Každý den se snažte aspoň 20 minut rychle projít, zaběhejte si, plavejte nebo jděte na jógu. Prakticky jakýkoliv sport je pro vás vhodný, takže si vyberte ten oblíbený.

Pokud trpíte nafouklým břichem po jídle, výborná pro vás bude krátká procházka po obědě. Pohyb zlepšuje pohyblivost hrubého střeva, díky čemu se zkrátí doba, po kterou se stolice ve střevě nachází a produkuje plyny. Čím rychleji stolice z těla vyjde, o to rychleji a výrazněji se zbavíte nafukování.

Sport zároveň zvyšuje frekvenci dechu a srdce. Díky tomu se střeva lépe prokrví a na vyloučení stolice budou pracovat usilovněji. Rychlá chůze nebo běh je skvělým pomocníkem i při zácpě.

Zkuste masáž nafouklého břicha

Masáž nafouklého břicha můžete zařadit i samotnou, prospěšnější ale bude zařadit i ostatní tipy a stravovací změny. Díky masáži podpoříte pohyblivost střev a pomůžete si i při zácpě.

Masáž spočívá v jemném kroužení konečky prstů směrem odspodu až ke hrudnímu koši (viz video) a zase zpátky. Prsty pohybujte ve směru hodinových ručiček.

VIDEO (anglicky): Masáž břicha proti nafukování a pro podporu pohyblivosti střev

Živočišné (aktivní) uhlí

živočišné uhlí jako pomoc proti nafouklému břichu
Živočišné uhlí je rychlá S.O.S. pomoc při nafouklém břichu

Aktivní uhlí nabízí velmi rychlou úlevu od nafouklého břicha. Seženete jej v každé lékárně nebo drogerii. Uhlí pomůže i proti průjmu a jiným trávícím potížím.

Je potřeba upozornit, abyste si na uhlí příliš nezvykali. Vnímejte jej jako S.O.S. pomoc při závažnějších stavech. Uhlí totiž může vázat některé živiny, které by vám tak při nadměrném dávkování mohly scházet. Zároveň může snižovat účinek některých léků. Pokud nějaké užíváte, na bezpečnost aktivního uhlí se zeptejte předepisujícího lékaře.

Co dělat proti nafouklému břichu?Co nedělat, aby se břicho nenafukovalo?
– jezte častěji, ale menší porce
– mějte vždy dostatečný pitný režim
– jezte potraviny s vysokým obsahem vlákniny
– hýbejte se aspoň 25 minut denně
– jídlo i žvýkačky žvýkejte se zavřenými ústy
– pokud vás nafukování trápí dlouhodobě, jděte ke gastroenterologovi nebo aspoň k praktickému lékaři
užívejte aspoň 2 týdny zelenou směs Blendea SUPERGREENS
– nejezte potraviny, na které jste alergičtí nebo máte intoleranci
– nejezte příliš tučné, slané, sladké ani uměle doslazované potraviny, to znamená žádné polotovary, hotovky a vysoce průmyslově zpracovaná jídla
– jezte méně nebo úplně vyřaďte zelí, květák, brokolici, cibuli, česnek, luštěniny a potraviny, které podporují plynatost
– nepijte perlivé nápoje ani sycené alkoholické nápoje
– nejezte těsně před spaním a večeřejte cca 4 hodiny před
Tabulka rychlých kroků, které vás ochrání před nafukováním břicha

Co je to vlastně nafouklé břicho?

Nafouklé břicho je v první řadě pocit tlaku, sevření, křečí, probublávání a plnosti v břiše. Břicho může ale i nemusí vypadat nadmuté. Pocity mohou být slabé a nezávažné až velmi nepříjemné a bolestivé.

Pocity se obvykle ztratí, ale kdykoliv se objeví znovu, zvlášť pokud postižený nezmění své stravovací a ostatní návyky. Často opakované nafukování břicha je obvykle důsledkem zažívacích problémů nebo hormonální nerovnováhy.

Lékaře doporučuji navštívit, pokud se vám břicho nafukuje až příliš často a omezuje vaše běžné denní fungování.

Proč se mi břicho nafukuje?

Úplně nejčastější příčinou nafukování, nadýmání, bolestí a křečí v břiše je nadbytek střevních plynů. Ty vznikají jako důsledek zažívacích potíží, ale také intolerance některých potravin či dokonce příliš rychlého jedení a přejídání. Břicha žen se nafukují často kvůli menstruaci a těhotenství. To je ale přirozené.

Zdravotní příčiny nafouklého břicha

Velmi nerad bych „házel“ veškerou vinu na případné chyby ve stravování. Váš jídelníček neznám 🙂

Co ale znám jsou zdravotní důvody, kvůli kterým se břicho nafukuje nejčastěji. Pokud máte na některý důvod podezření, zajděte ke gastroenterologovi (klikněte a vyhledejte specialistu ve svém okolí), a pokud žádného neznáte, nechte se k němu doporučit praktickým lékařem.

Nadměrná přítomnost plynů

Při trávení potravy vznikají plyny zcela přirozeně. Plyny produkují bakterie, které se krmí sacharidy ze stravy a tím podporují kvašení obsahu žaludku a střev. Pokud je plynů moc, trávení nefunguje správně. Obvykle to znamená, že jste toho snědli až moc a bakterie tak produkují až moc plynu. Důvodem může být i intolerance či alergie na některou potravinu.

Nechci zde jmenovat konkrétní nemoci zažívací soustavy. Ty na sobě stejně nepoznáte a správně je dovede diagnostikovat pouze lékař.

Konkrétní obsah trávící soustavy

V trávící soustavě se souběžně nachází pevné látky, tekutiny a plyny. Tento obsah se může v trávící soustavě hromadit v případě oslabení svalů, které trávícím traktem pohybují. Problém s pohybem obsahu může vyvolat i nějaká překážka (obstrukce) nebo zácpa. Tu by měl vždy zkontrolovat lékař.

Zelená směs Blendea SUPERGREENS pro úlevu od nafouklého břicha

SUPERGREENS účinkuje již po prvních 2 týdnech užívání. Klikněte na tlačítko a přidejte si SUPERGREENS do koŠíku. Případnou objednávku vám doručíme do 2 pracovních dnů. Ihned tak můžete začít cíleně bojovat proti nafouklému břichu.

Zelená směs SUPERGREENS je prvním výrobkem, se kterým Blendea vstoupila na trh. Prohledal jsem hodnocení a zkušenosti, a to právě z důvodu, že zákazníci hlásí pomoc s trávením a nafouklým břichem úplně nejčastěji ze všech prospěšných účinků.

Směs obsahuje zelené superpotraviny a to zelený ječmen, mladou pšenici, chlorellu, spirulinu a špetku máty na dochucení.

Několik zákaznických ohlasů proto umísťuji i do tohoto článku, protože vím, že si od nás necháte pomoct stejně rádi jako ostatní zákazníci. Jaké mají se směsí SUPERGREENS zkušenosti?

Ve stories na instagramu Blendea jsme se zákazníků ptali, komu směs SUPERGREENS pomohla zmírnit nafouklé břicho. Lidé hlásili 80 % úspěšnost, což je úplně skvělé 🙂

blendea supergreens proti nafouklému břichu, zkušenosti
7 hlasů bylo zřejmě od zákazníků, kteří směs užívají méně než 3 týdny. Věřím, že směs pomůže stejně i jim. Buďte trpěliví, vážení zákazníci 🙂
blendea supergreens pomohla s nafouklým břichem
Zákaznice je maximálně spokojená a nafouklého břicha se rychle zbavila
co na nafouklé břicho?
Kateřina se díky SUPERGREENS zbavila nafouklého břicha po přejedení
jak se zbavit problémů s trávením?
Davidovi se díky SUPERGREENS povedlo dokonce zlepšit veškeré problémy se žaludkem
co proti bolestem břicha?
Alexandra se zbavila bolavého břicha
jak zlepšit trávení?
Kristýna si pochvaluje celkové zlepšení trávení
zlepšení trávení
Zlepšení trávení hlásí i spokojená zákaznice Monika
problémy s vyprazdňováním
Odstranění problémů s vyprazdňováním si pochvaluje i Markéta

Všechny tyto pozitivní ohlasy si můžete prohlédnout na portálu Heuréka.cz nebo přímo na produktové stránce. Na obou stránkách SUPERGREENS hodnotí reální zákazníci, kteří si směs objednali a užívali aspoň 2 týdny.

Pokud si SUPERGREENS objednáte, do 2 dnů je u vás. Již za několik dnů se můžete zbavit nafouklého břicha a dalších problémů s trávením. Přeji vám co nejrychlejší úlevu 🙂

Co jsme zjistili o nafouklém břiše?

Lukáš Chládek, blog Blendea
Lukáš Chládek, autor článku a redaktor blogu Blendea

Zjistili jsme, že hlavní příčinou nafouklého břicha je nezdravý nebo nesprávný jídelníček. Nadýmání podporuje cukr a sůl, tuk a potraviny, na které jsou lidé alergičtí a nesnesou je.

Problém vyvolávají i různé poruchy trávení, které jsem ale podrobněji nejmenoval. Zdravotní problém by měl vždy posoudit nejdříve lékař a až on doporučí vhodné kroky.

Proti nafukování je důležitý i pohyb, který udrží správný pohyb střev. Samozřejmě také pitný režim o čisté vodě. Sycené slazené limonády ani alkohol vhodné nejsou.

Nejdůležitější je zjištění, že proti nafouklému břichu našim zákazníkům pomáhá zelená směs superpotravin Blendea SUPERGREENS, kterou vám touto cestou vřele doporučuji. A kdyby nedejbože nepomohla, můžete nám ji kdykoliv vrátit naproti vrácení celé částky na váš bankovní účet. A tak je to fér, vážení budoucí (i současní) zákazníci 🙂

Pokud máte jakýkoliv dotaz k nafouklému břichu, ptejte se v komentářích pod článkem. Stejně tak uvítám, pokud se nám pochlubíte, co přesně pomohlo proti nafukování břicha vám.

Ve jménu redakce i ostatních čtenářů vám předem děkuji 🙂

autor

Lukáš Chládek

Ve firmě eMarkest, s.r.o. jsem začal jako prodejce, a právě to mě dovedlo k podrobnému studiu našich výrobků, a hlavně jejich účinků. Jako redaktor blogu Blendea Vám podrobně představím naše produkty. V článcích vysvětlím všechny pozitivní účinky složek produktů Blendea. Podíváme se i na nejčastější zdravotní komplikace, které naše zákazníky trápí, jejich příčiny a projevy. Poradíme, jak se jich nejrychleji zbavit. Kdykoliv mi můžete napsat na chladek.emarkest@gmail.com. Odpovídám během pracovních dnů mezi 09:00 až 18:00. Děkuji, že čtete náš blog a nakupujete u nás. Přeji Vám krásný den a pevné zdraví :)

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Kdo hodně čte, hodně se dozví 🙂

Čtěte další užitečné články

Sleepy girl mocktail podpoří spánek, ale neohrozí linii 🍒😴

16.07.2024

Dnes se podíváme na nový tiktokový trend, kterým je sleepy girl mocktail a tedy moktejl ospalé dívky. Přiznám se, že TikTok nesleduji, nicméně jako značka Blendea trendy sledujeme a přizpůsobujeme jim svou nabídku. Jako zdravější alternativu přeslazených mocktailů, které zvlášť v létě neoceníte kvůli snaze udržet si štíhlou postavu do plavek a do svých tiktokových […]

Číst celý článek

Kyselina listová v těhotenství: Nebeská mana pro plod i kojence 👼🍀

05.06.2024

Kyselina listová se doporučuje každé těhotné ženě a také kojícím matkám. Pokud jste těhotná nebo otěhotnět teprve plánujete, váš lékař vám již kyselinu listovou pravděpodobně doporučil. Mimo zelených druhů zeleniny a dalších rostlinných potravin obsahují kyselinu listovou také doplňky stravy, ve kterých lze efektivněji dávkovat optimální denní množství v dobře vstřebatelné formě. V menším množství […]

Číst celý článek

Shilajit: Zdraví prospěšná pryskyřice? Jak se jí a co dělá? 🪨

14.05.2024

Shilajit je přírodní látka rostlinného původu s různými zdravotními účinky. Je to pryskyřice a tedy lepkavá, tmavá hmota podobná dehtu nebo syrové ropě, která se v přirozené formě vyskytuje různě po světě. Historicky nejvyšší oblibu si získala v tradiční ajurvédské a tedy původní indické medicíně. V článku jmenuji aktuálně dostupné důkazy o zdravotních účincích shilajitu, […]

Číst celý článek

Co je v doplňku lepší, extrakt nebo prášek ze sušené rostliny?

25.04.2024

Věčné téma a jeden z prvních požadavků na složení doplňků stravy: Užívat doplňky s extrakty z rostlin nebo sušené prášky či práškové směsi z celých surovin? Každá forma doplňků má své plusy i mínusy. Jelikož v Blendea vyrábíme několik doplňků v obou formách, vysvětleme si, pro koho je která vhodná a proč.

Číst celý článek

Bestseller SUPERGREENS hlásí nové svěží příchutě: lesní směs, mango, hruška, višeň a švestka 😍

17.04.2024

Co jste po nás chtěli, to jsme pro vás vyrobili! A pokud jste náhodou nechtěli nic, i tak budete příjemně překvapení. O co jde?

Číst celý článek

Rozmarýnový olej: Na vlasy jako stvořený 👩🏼

21.03.2024

Výraz Rozmarýnový olej na vlasy hledá na českém internetu přes 6000 lidí měsíčně (!!). Jelikož rozmarýnový olej nově přidáváme do vlasového séra pod značkou Blendea, opět jsem si sedl nad odborné zdroje a hledal v nich důkazy jak rozmarýnový olej působí na růst a kvalitu vlasů a jakou roli hraje v prevenci před jejich vypadáváním. […]

Číst celý článek

Atopický ekzém jako důsledek mikrobiální dysbiózy. Jak souvisejí a co jíst? 🤔

12.03.2024

O příčinách vzniku atopického ekzému a metodách, jak jej zklidnit svépomocí jsem již obsáhlý článek psal nedávno. Na svět ale přicházejí pořád nové vědecké studie, které míru závažnosti a úlevu od atopického ekzému spojují se zdravím střev a tím, co přesně jíme. Důležité je zde zdraví střevní mikrobioty a optimální stav toho, co vědci nazývají […]

Číst celý článek

Vaginální mykóza: Příčiny a protikvasinková dieta, která vás zbaví infekce 🍄

22.02.2024

Vaginální mykóza je bezesporu nepříjemný a rizikový intimní problém způsobený vaginální kvasinkovou infekcí. Příznaky jsou vesměs nepříjemné a postiženou omezují v denních návycích i hygieně. Mykóza se projevuje pálením, podrážděním, zarudnutím a svěděním kůže kolem pochvy, zároveň může měnit vlastnosti poševního výtoku. Kromě toho, že postižená zažívá značně nepříjemné pocity a nemá jistotu v tom, […]

Číst celý článek

Detoxikace organismu pohledem nutričního speciality: Je detox vůbec správný?

01.02.2024

S příchodem nového roku přichází i různá novoroční předsevzetí. Jedním z nejčastějších je „očista“ a detoxikace organismu, abychom vcházeli do nového roku s tzv. „čistým štítem“. Je to ale skutečně zapotřebí? Potřebuje naše tělo skutečně detoxikační programy? Na to se podíváme v článku, který pro Vás napsala nutriční specialistka Mgr. Kristýna Kubíková. 

Číst celý článek

Steatóza jater (ztučnění) nesouvisí pouze s alkoholem. Co dělat, aby játra „zhubla“?

04.01.2024

Steatóza jater označuje nežádoucí a rizikový stav, kdy se v játrech nahromadí nadbytečné množství tuku (nad 5 % hmotnosti jater). Hlavním rizikovým faktorem ztučnění jater jsou různé metabolické stavy a tedy procesy proměny, které se v játrech odehrávají. Steatózu může vyvolat i nadměrné pití alkoholu a, co si budem, v Česku je alkohol velmi častou […]

Číst celý článek