33 důvodů, proč pít mladou pšenici každý den

Mladá pšenice je intenzivním životabudičem a my Vám přinášíme 33 ověřených údajů, které to dokazují. Doktoři Brian a Anna Maria Clement působící na Hippocrates Health Institute jsou jedněmi z nejváženějších odborníků zabývajících se přírodními léčivy.Pokud hledáte skutečně účinný přírodní léčivý produkt, doporučujeme Vám najít si chvilku času a podívat se na to, čím se tito odborníci na Floridě zabývají.

Mladá pšenice je intenzivním životabudičem a my Vám přinášíme 33 ověřených údajů, které to dokazují. Doktoři Brian a Anna Maria Clement působící na Hippocrates Health Institute jsou jedněmi z nejváženějších odborníků zabývajících se přírodními léčivy.

Pokud hledáte skutečně účinný přírodní léčivý produkt, doporučujeme Vám najít si chvilku času a podívat se na to, čím se tito odborníci na Floridě zabývají.

 

33 chytrých důvodů, proč zařadit mladou pšenici do jídelníčku

Léčba mladou pšenicí je praktikou, kterou velmi doporučují. Věříme, že těchto 33 důvodů, proč ji pít, by mohly přesvědčit i ty největší odpůrce zelených potravin, aby ji vyzkoušeli.

  1. Šťáva z mladé pšenice je jedním z nejlepších dostupných zdrojů chlorofylu, obsahuje ho více než 70%. Aby však byl chlorofyl co nejúčinnější, musí být získaný výtažkem z živé rostliny.
  2. Mladá pšenice je účinným lékem, protože obsahuje všechny známé minerální látky a vitamíny A, komplex vitamínu B, C, E a K.
  3. Mladá pšenice je také extrémně bohatá na protein a obsahuje 17 aminokyselin, které jsou stavebním prvkem proteinu.
  4. Chlorofyl můžeme získat z mnoha rostlinných zdrojů, mladá pšenice je ale unikátní v tom, že obsahuje přes 100 pro člověka důležitých výživových elementů. Pokud je navíc pěstovaná v organické půdě, absorbuje z ní 92 z celkových 115 známých minerálních látek.
  5. Chlorofyl v tekuté formě je schopný dostat se rychle do tkáně a najít její poškozená místa.
  6. Mladá pšenice obsahuje surový chlorofyl, který může být užívaný orálně bez vedlejších účinků. Navíc vědci nikdy nezjistili toxické účinky mladé pšenice v jakémkoliv množství při podávání zvířatům ani lidem.
  7. Chlorofyl obsahuje enzymy a superoxid dismutázy – to je protein obsahující měď, který se nachází v červených krvinkách. Tento enzym rozkládá volné radikály v těle do snáze vstřebatelné formy, čímž zpomaluje proces stárnutí.
  8. Chlorofyl je základním prvkem fotosyntézy a obsahuje tak více energie než jakýkoliv jiný potravinový element.
  9. Chlorofyl je důležitý pro tvorbu krve, podporuje vznik hemoglobinu.
  10. Chlorofyl zamezuje růstu a vývoji nežádoucích bakterií.
  11. Masti s obsahem chlorofylu z mladé pšenice mají uklidňující účinky a jsou užitečné pro léčbu mnohých kožních problémů svrchní i spodní kůže. Mimo jiné např. mokvajících i suchých ekzémů, lupénky, svědění a pálení konečníku nebo problémů způsobených hmyzím kousnutím.
  12. Chlorofyl optimalizuje hladinu cukru v krvi.
  13. Chlorofyl neutralizuje toxické látky.
  14. Mladá pšenice odvádí z těla těžké kovy a zbytky drogových látek.
  15. Mladá pšenice napomáhá ke správnému zažívání a čistí střevní stěny. Díky vysokému obsahu hořčíku střeva uvolňuje a pomáhá tak při zácpě. Účinně čistí také játra.
  16. Doktor Benjamin Gruskin, M.D. v American Journal of Surgery (1940) doporučoval chlorofyl pro jeho antiseptické (protizánětlivé) účinky. Navrhoval jeho klinické využití pro zklidnění infekce streptokokem, k léčbě chronického zánětu dutin, hojení ran, léčbě křečových žil a bércových vředů, léčbě zánětu děložního čípku, zamezení parazitních vaginálních infekcí, zmírnění břišního tyfu a další.
  17. Birscher pojmenoval chlorofyl jako „koncentrovanou sluneční sílu“. Řekl, že chlorofyl zvyšuje funkci srdce, má pozitivní vliv na cévní systém, střeva, dělohu a plíce.
  18. Šťáva z mladé pšenice pomáhá při regeneraci plic poškozených dýcháním kyselých plynů, jako je oxid uhelnatý. Jeho vliv je minimalizován, protože chlorofyl podporuje vznik hemoglobinu.
  19. Mladá pšenice má díky chlorofylu také vysoký obsah kyslíku. To je pro tělo prospěšné, protože mozkové ale i všechny další tkáně v těle fungují optimálně v dobře okysličeném prostředí.
  20. Mladá pšenice je nutričně kompletní potravinou, která podporuje tělesný růst a vývoj.
  21. Vysoký obsah magnézia v chlorofylu vytváří enzymy, které podporují produkci pohlavních hormonů. Např. farmáři v Midwest pasou své krávy, které jsou neplodné, na mladé pšenici, aby jejich plodnost obnovili.
  22. Šťáva z mladé pšenice je skvělý prostředek pro čištění pleti, léčí akné, a pokud je užívána déle než půl roku, pomáhá dokonce redukovat jizvy. Samozřejmě však v kombinaci s vhodnou dietou.
  23. Mladá pšenice v těle působí doslova jako „čistící prostředek“ a může být používána jako deodorant pro neutralizaci pachů.
  24. Už malé množství mladé pšenice pomáhá jako prevence před zubním kazem. Šťáva držená v ústech po dobu 5 min navíc zmírňuje bolesti zubů.
  25. Kloktání šťávy pomáhá i při bolesti v krku.
  26. Šťáva z mladé pšenice pomáhá zamezit šedivění vlasů a eliminuje tvorbu lupů. Doporučuje se vmasírovat šťávu do pokožky hlavy, přikrýt koupací čepicí a nechat 15 minut působit.
  27. Mladá pšenice pomáhá při všelijakých srdečních problémech. Redukuje vysoký krevní tlak a posiluje kapiláry (jemné cévy).
  28. Mladou pšenici můžeme používat jako účinnou intimní koupel při mnohých ženských problémech.
  29. Mladá pšenice zmírňuje artritidu. Doporučuje se přiložit namočený kapesník na postižené místo a přikrýt plastovou taškou.
  30. Erap Thomas zjistil, že již okolo 30g mladé pšenice v 5l vody má při zevním používání zklidňující účinek. Zastavuje krvácení, zmírňuje svědění a pomáhá léčit různé kožní problémy. Později Dr. Tohomas také zjistil, že ovoce a zelenina kontaminované chemickými postřiky byly po umytí ve vodě s přidáním šťávy z mladé pšenice důkladně očištěné.
  31. Mladou pšenici si můžete dokonce vypěstovat sami doma, a to jen během pár týdnů.
  32. Mladá pšenice je bezlepková, protože se sklízí ještě před tím, než vyrostou její zrna.
  33. A nakonec – užíváním šťávy z mladé pšenice obnovíte Vaši vitalitu a budete se cítit zkrátka skvěle.

Aby Vaše mladá pšenice byla co nejúčinnější, musí být čistě přírodní, pěstovaná v přísných podmínkách bez použití chemických hnojiv a musí být sklizená včas. Jedině tak totiž její šťáva bude obsahovat ty nejvýživnější látky.

TIP: BIO mladou pšenici nejvyšší kvality, ale i další 3 silné zelené superpotraviny, obsahuje zelená směs Blendea SUPERGREENS.

Užívání blendea SUPERGREENS

 

VIDEO: Proč pít denně šťávu z mladé pšenice?

 

Zdroj: http://thechalkboardmag.com/50-reasons-to-drink-wheatgrass-everyday

 

autor

    Veronika Maleňáková

    O zdravý životní styl se zajímám již pěknou řadu let a moje domácí knihovna přetéká literaturou na toto téma. Díky tomu jsem se dostala k týmu Blendea. Zdravý životní styl je stále můj velký koníček, i když nyní se mu věnuji více prakticky :)

    Napsat komentář

    Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Kdo hodně čte, hodně se dozví 🙂

    Čtěte další užitečné články

    Baobab – významné benefity plodů a prášku z nich na lidské zdraví podepřené vědeckými studiemi

    10.06.2020

    Baobab je robustní strom dosahující rekordních rozměrů. Ohromná síla a velkolepost stromu se odzrcadluje i v pozitivních účincích jeho plodů, šťávy a oleje na lidské zdraví. Baobab se zpracovává, konzumuje a užívá tisíce let a je to tradiční zdroj jídla i materiálu pro lidi. Článek přečtete za 6 minut. Přesně vám vysvětlí všechny prospěšné účinky […]

    Číst celej článek

    Moringa olejodárná – studiemi podepřené pozitivní účinky na zdraví a krásu pleti, vlasů a nehtů

    27.05.2020

    Moringa olejodárná (Moringa oleifera) je nenápadný stromek s řadou pozitivních účinků na lidské zdraví, ale také krásu a vitalitu pleti, vlasů a nehtů. Vysvětlím, jak lze moringu konzumovat a jak ji přesně používat pro vytěžení maxima prospěšných vlastností.

    Číst celej článek

    Antioxidanty a jejich pozitivní vliv na kvalitu a kondici pleti

    20.05.2020

    Antioxidanty jsou nevyhnutné pro správné fungování celého organismu. Mají mnohé ochranné funkce. Jejich nedostatek vede k nadbytku volných radikálů a projeví se i na kvalitě a kráse pleti. Zjistíte, jak přirozeně udržovat prospěšnou (a tedy dostatečnou a ne nadlimitní) hladinu antioxidantů, jakou stravu konzumovat a jak vám ke zkvalitnění pleti dopomůže směs zelených superpotravin Blendea […]

    Číst celej článek

    Kokosový cukr – zastavme konečně paniku a zjistěme, zda je bezpečný

    29.04.2020

    Kokosový cukr se aktuálně řadí mezi zdravé potraviny. Přisuzují se mu prospěšnější vlastnosti, než jiným druhům cukru. Proto se podívám na jeho výživové hodnoty, posoudím, zda je vhodný a bezpečný pro diabetiky, kolik má kalorií a nutričních hodnot, zda se po něm tloustne a jak jej vhodně používat.

    Číst celej článek

    Káva robusta – pozitivní účinky na vaše zdraví, nutriční hodnoty a doporučená dávka

    15.04.2020

    Jen málokterý keř si zaslouží takové pocty jako kávovník. Z jeho sušených a pražených zrn si již dlouhá staletí den co den člověk, tvor vybíravý, připravuje lahodný a voňavý nápoj jménem káva, o jehož kladném i záporném vlivu na lidské zdraví se vedou vášnivé a nikdy nekončící diskuse. Málokdo přitom ví, že ze stovek známých […]

    Číst celej článek

    Káva arabica – pozitivní účinky na vaše zdraví, nutriční hodnoty a doporučená dávka

    01.04.2020

    Kávovník je keř, z něhož sušením a pražením získáváme ony úžasné tmavě hnědé až černé “fazolky” určené pro přípravu lahodného a povzbuzujícího nápoje. Z více než stovky odrůd kávovníku rostoucích po celém světě jsou nejpoužívanější dvě z nich – arabica a robusta. V tomto článku se zaměříme hlavně na arabicu a její účinky na lidské […]

    Číst celej článek

    Na tento recept byl použit produkt - Blendea SUPERCOFFEE

    Pravá cejlonská skořice – zdravé koření s významnými benefity pro tělo

    18.03.2020

    Voňavá a sladká skořice se používá zejména v pekárenství při výrobě různých cukrovinek, cereálií a dalších spíše sladkých potravin. Populární je zejména v období Vánoc, ale lidé si skořici přidávají například do domácího jablečného štrůdlu či teplých nápojů. Díky jejím účinkům na zdraví je skořice součástí celé řady potravin a produktů v oblasti zdravé výživy.  […]

    Číst celej článek

    Na tento recept byl použit produkt - Blendea SUPERCOFFEE

    Oxidační stres oslabí tělo na buněčné úrovni. Jak vzniká a jak se bránit?

    11.03.2020

    V souvislosti se zdravým životním stylem a zdravím jako takovým se poměrně často hovoří o oxidačním či oxidativním stresu. Oxidační stres je vnímán jako něco velmi škodlivého, co ohrožuje zdraví a vyvolává celou řadu nemocí. Víte však, co to ten obávaný oxidační stres je, a co jej způsobuje?

    Číst celej článek

    Na tento recept byl použit produkt - Blendea SUPERGREENS

    Inulín – dostupné zdroje, správné dávkování a významné účinky na vaše zdraví

    26.02.2020

    Rozpustnou vlákninu inulin najdeme v kořenech a hlízách vybraných rostlin. O správnou denní dávku se v ideální případě postará pestrý a vyvážený jídelníček obsahující běžné dostupné rostlinné zdroje inulinu. V případě nedostatku lze zakoupit také doplněk stravy určený pro lepší trávení, podporu hubnutí a kontrolu hladiny cukru v krvi.

    Číst celej článek

    Chaga (Čaga sibiřská, Rezavec šikmý) – účinky na zdraví, dávkování a kompletní nutriční profil

    19.02.2020

    V podrobném profilu superpotraviny chaga sibiřská neboli Inonotus obliquus zjistíte: Jak přesně vám chaga sibiřská může zlepšit zdravotní stav a kondici. Jaký je vliv čagy na hubnutí, krásu a vitalitu. Jaký je kompletní výživový profil rezavce šikmého. Všechny nežádoucí účinky a kdo by chagu užívat neměl.

    Číst celej článek
    [value^="om-"]
    [value^="om-"]