33 důvodů, proč pít mladou pšenici každý den

Mladá pšenice je intenzivním životabudičem a my Vám přinášíme 33 ověřených údajů, které to dokazují. Doktoři Brian a Anna Maria Clement působící na Hippocrates Health Institute jsou jedněmi z nejváženějších odborníků zabývajících se přírodními léčivy.Pokud hledáte skutečně účinný přírodní léčivý produkt, doporučujeme Vám najít si chvilku času a podívat se na to, čím se tito odborníci na Floridě zabývají.

Mladá pšenice je intenzivním životabudičem a my Vám přinášíme 33 ověřených údajů, které to dokazují. Doktoři Brian a Anna Maria Clement působící na Hippocrates Health Institute jsou jedněmi z nejváženějších odborníků zabývajících se přírodními léčivy.

Pokud hledáte skutečně účinný přírodní léčivý produkt, doporučujeme Vám najít si chvilku času a podívat se na to, čím se tito odborníci na Floridě zabývají.

 

33 chytrých důvodů, proč zařadit mladou pšenici do jídelníčku

Léčba mladou pšenicí je praktikou, kterou velmi doporučují. Věříme, že těchto 33 důvodů, proč ji pít, by mohly přesvědčit i ty největší odpůrce zelených potravin, aby ji vyzkoušeli.

  1. Šťáva z mladé pšenice je jedním z nejlepších dostupných zdrojů chlorofylu, obsahuje ho více než 70%. Aby však byl chlorofyl co nejúčinnější, musí být získaný výtažkem z živé rostliny.
  2. Mladá pšenice je účinným lékem, protože obsahuje všechny známé minerální látky a vitamíny A, komplex vitamínu B, C, E a K.
  3. Mladá pšenice je také extrémně bohatá na protein a obsahuje 17 aminokyselin, které jsou stavebním prvkem proteinu.
  4. Chlorofyl můžeme získat z mnoha rostlinných zdrojů, mladá pšenice je ale unikátní v tom, že obsahuje přes 100 pro člověka důležitých výživových elementů. Pokud je navíc pěstovaná v organické půdě, absorbuje z ní 92 z celkových 115 známých minerálních látek.
  5. Chlorofyl v tekuté formě je schopný dostat se rychle do tkáně a najít její poškozená místa.
  6. Mladá pšenice obsahuje surový chlorofyl, který může být užívaný orálně bez vedlejších účinků. Navíc vědci nikdy nezjistili toxické účinky mladé pšenice v jakémkoliv množství při podávání zvířatům ani lidem.
  7. Chlorofyl obsahuje enzymy a superoxid dismutázy – to je protein obsahující měď, který se nachází v červených krvinkách. Tento enzym rozkládá volné radikály v těle do snáze vstřebatelné formy, čímž zpomaluje proces stárnutí.
  8. Chlorofyl je základním prvkem fotosyntézy a obsahuje tak více energie než jakýkoliv jiný potravinový element.
  9. Chlorofyl je důležitý pro tvorbu krve, podporuje vznik hemoglobinu.
  10. Chlorofyl zamezuje růstu a vývoji nežádoucích bakterií.
  11. Masti s obsahem chlorofylu z mladé pšenice mají uklidňující účinky a jsou užitečné pro léčbu mnohých kožních problémů svrchní i spodní kůže. Mimo jiné např. mokvajících i suchých ekzémů, lupénky, svědění a pálení konečníku nebo problémů způsobených hmyzím kousnutím.
  12. Chlorofyl optimalizuje hladinu cukru v krvi.
  13. Chlorofyl neutralizuje toxické látky.
  14. Mladá pšenice odvádí z těla těžké kovy a zbytky drogových látek.
  15. Mladá pšenice napomáhá ke správnému zažívání a čistí střevní stěny. Díky vysokému obsahu hořčíku střeva uvolňuje a pomáhá tak při zácpě. Účinně čistí také játra.
  16. Doktor Benjamin Gruskin, M.D. v American Journal of Surgery (1940) doporučoval chlorofyl pro jeho antiseptické (protizánětlivé) účinky. Navrhoval jeho klinické využití pro zklidnění infekce streptokokem, k léčbě chronického zánětu dutin, hojení ran, léčbě křečových žil a bércových vředů, léčbě zánětu děložního čípku, zamezení parazitních vaginálních infekcí, zmírnění břišního tyfu a další.
  17. Birscher pojmenoval chlorofyl jako „koncentrovanou sluneční sílu“. Řekl, že chlorofyl zvyšuje funkci srdce, má pozitivní vliv na cévní systém, střeva, dělohu a plíce.
  18. Šťáva z mladé pšenice pomáhá při regeneraci plic poškozených dýcháním kyselých plynů, jako je oxid uhelnatý. Jeho vliv je minimalizován, protože chlorofyl podporuje vznik hemoglobinu.
  19. Mladá pšenice má díky chlorofylu také vysoký obsah kyslíku. To je pro tělo prospěšné, protože mozkové ale i všechny další tkáně v těle fungují optimálně v dobře okysličeném prostředí.
  20. Mladá pšenice je nutričně kompletní potravinou, která podporuje tělesný růst a vývoj.
  21. Vysoký obsah magnézia v chlorofylu vytváří enzymy, které podporují produkci pohlavních hormonů. Např. farmáři v Midwest pasou své krávy, které jsou neplodné, na mladé pšenici, aby jejich plodnost obnovili.
  22. Šťáva z mladé pšenice je skvělý prostředek pro čištění pleti, léčí akné, a pokud je užívána déle než půl roku, pomáhá dokonce redukovat jizvy. Samozřejmě však v kombinaci s vhodnou dietou.
  23. Mladá pšenice v těle působí doslova jako „čistící prostředek“ a může být používána jako deodorant pro neutralizaci pachů.
  24. Už malé množství mladé pšenice pomáhá jako prevence před zubním kazem. Šťáva držená v ústech po dobu 5 min navíc zmírňuje bolesti zubů.
  25. Kloktání šťávy pomáhá i při bolesti v krku.
  26. Šťáva z mladé pšenice pomáhá zamezit šedivění vlasů a eliminuje tvorbu lupů. Doporučuje se vmasírovat šťávu do pokožky hlavy, přikrýt koupací čepicí a nechat 15 minut působit.
  27. Mladá pšenice pomáhá při všelijakých srdečních problémech. Redukuje vysoký krevní tlak a posiluje kapiláry (jemné cévy).
  28. Mladou pšenici můžeme používat jako účinnou intimní koupel při mnohých ženských problémech.
  29. Mladá pšenice zmírňuje artritidu. Doporučuje se přiložit namočený kapesník na postižené místo a přikrýt plastovou taškou.
  30. Erap Thomas zjistil, že již okolo 30g mladé pšenice v 5l vody má při zevním používání zklidňující účinek. Zastavuje krvácení, zmírňuje svědění a pomáhá léčit různé kožní problémy. Později Dr. Tohomas také zjistil, že ovoce a zelenina kontaminované chemickými postřiky byly po umytí ve vodě s přidáním šťávy z mladé pšenice důkladně očištěné.
  31. Mladou pšenici si můžete dokonce vypěstovat sami doma, a to jen během pár týdnů.
  32. Mladá pšenice je bezlepková, protože se sklízí ještě před tím, než vyrostou její zrna.
  33. A nakonec – užíváním šťávy z mladé pšenice obnovíte Vaši vitalitu a budete se cítit zkrátka skvěle.

Aby Vaše mladá pšenice byla co nejúčinnější, musí být čistě přírodní, pěstovaná v přísných podmínkách bez použití chemických hnojiv a musí být sklizená včas. Jedině tak totiž její šťáva bude obsahovat ty nejvýživnější látky.

TIP: BIO mladou pšenici nejvyšší kvality, ale i další 3 silné zelené superpotraviny, obsahuje zelená směs Blendea SUPERGREENS.

Užívání blendea SUPERGREENS

 

VIDEO: Proč pít denně šťávu z mladé pšenice?

 

Zdroj: http://thechalkboardmag.com/50-reasons-to-drink-wheatgrass-everyday

 

autor

    Veronika Maleňáková

    O zdravý životní styl se zajímám již pěknou řadu let a moje domácí knihovna přetéká literaturou na toto téma. Díky tomu jsem se dostala k týmu Blendea. Zdravý životní styl je stále můj velký koníček, i když nyní se mu věnuji více prakticky :)

    Napsat komentář

    Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

    Kdo hodně čte, hodně se dozví 🙂

    Čtěte další užitečné články

    Maracuja – exotické ovoce pro podporu imunity, snížení zánětů s výbornými nutričními hodnotami

    16.09.2020

    Maracuja je slaďoučké exotické ovoce, které lze v sezoně koupit i u nás. Článek popíše všechny prospěšné benefity plodů marakuje na vaše zdraví. Čtěte dál, abyste zjistili, v čem přesně je maracuja pro tělo prospěšná a jaké má výživové hodnoty.

    Číst celý článek

    Eleuterokok ostnitý (Sibiřský ženšen) – pozitivní účinky na imunitu, výkon a kondici potvrzené vědci

    19.08.2020

    Eleuterok je velice zajímavá, “jedovatě” vypadající rostlina, která má ale znamenité účinky na imunitu kondici a výkon. Článek přečtete za 6 minut. Naučí vás Sibiřský ženšen správně užívat a upozorní na případná negativa. V článku budu používat oficiální název Eleuterokok ostnitý. Sibiřský ženšen je pouze přezdívka a lidové označení.

    Číst celý článek

    5 nejšílenějších superpotravin, které ale má smysl vyzkoušet (pokud vám nepřijde špatně :) )

    05.08.2020

    Superpotraviny jsou potraviny se zvýšeným obsahem živin. Některé dobře znáte a chutnají vám. Třeba lahodné borůvky, tradiční kysané zelí nebo pikantní zázvor. Některé prospěšné superpotraviny ale nevypadají právě jako lahůdky a možná si je ani nebudete chtít “vpustit do baráku” 🙂 Každopádně jejich výživové hodnoty a účinky na lidské zdraví jsou nepopíratelné. Zde je 5 […]

    Číst celý článek

    Silné potraviny pro přirozené posílení imunity. Pochutnáte si a dlouhodobě odoláte nemocem.

    05.08.2020

    Článek přečtete za 6 minut a doporučí vám konkrétní potraviny pro podporu imunity (obranyschopnosti organismu), které je vhodné do jídelníčku zařadit celoročně. Některé máte doma, další teprve poznáte.

    Číst celý článek

    NOVINKY Blendea: SUPERBOOST pro skálopevnou imunitu a SUPERBEAUTY pro krásné a pevné vlasy, nehty a pleť

    28.07.2020

    Hlásíme úspěšné rozšíření produktové řady Blendea o 2 nové přírůstky. SUPERBOOST posílí vaši obranyschopnost, aby vás letos nerozhodila žádná rýmička a aby jste byli připravení čelit virům, bakteriím, toxinům a škodlivinám. SUPERBEAUTY podporuje přirozenou krásu a vitalitu ukazatelů krásy, kterými jsou vlasy, nehty a pleť. Článek přečtete za 3 minuty a podrobně vysvětlí, jaký užitek […]

    Číst celý článek

    Proč produkty Blendea vyrábíme z celých rostlin a ne z extraktů a jaká je výhoda pro zákazníky?

    28.07.2020

    Všechny produkty Blendea vyrábíme z celých čerstvých plodů, prospěšných kořenů, medicinálních hub a koření. Nepoužíváme extrakty. Článek vám vysvětlí, proč jdeme cestou zpracování celých rostlin namísto extrahování jednotlivých složek.

    Číst celý článek

    Všechny produkty Blendea mají Clean Label. Jaká je výhoda pro vás, naše zákazníky?

    23.07.2020

    Clean Label je označení pro “čistou, srozumitelnou a upřímnou” etiketu jakýchkoliv výrobků. Nejde ale o prázdnou etiketu, která zákazníkovi nic neřekne a najdete na ní maximálně hezký obrázek či líbivý dizajn. Právě naopak. Co přesně je Clean Label a v čem vám jako zákazníkovi pomůže?

    Číst celý článek

    Protizánětlivé potraviny uleví organismu od zánětu a poslouží jako prevence před jeho vznikem

    22.07.2020

    Článek přečtete za 6 minut. Vysvětlí vám, jak a proč záněty v těle vznikají a které protizánětlivé potraviny je vhodné jíst pro jeho rychlé a přirozené zmírnění.

    Číst celý článek

    Arónie černá (Temnoplodec, Černý jeřáb) – studiemi podepřené pozitivní účinky na zdraví

    08.07.2020

    Arónie (Temnoplodnec, Černý jeřáb) je keř nebo malý strom s bobulovitými plody, které lze konzumovat. V článku se budu věnovat potvrzeným zdravotním účinkům a metodám zpracování. Zjistíte, jak přesně Arónie a její výživné látky působí na organismus, a také jak a v jakých formách jí můžete konzumovat nejchutněji. Pozor, plody Arónie jsou velice trpké, takže […]

    Číst celý článek

    Baobab – významné benefity plodů a prášku z nich na lidské zdraví podepřené vědeckými studiemi

    10.06.2020

    Baobab je robustní strom dosahující rekordních rozměrů. Ohromná síla a velkolepost stromu se odzrcadluje i v pozitivních účincích jeho plodů, šťávy a oleje na lidské zdraví. Baobab se zpracovává, konzumuje a užívá tisíce let a je to tradiční zdroj jídla i materiálu pro lidi. Článek přečtete za 6 minut. Přesně vám vysvětlí všechny prospěšné účinky […]

    Číst celý článek
    [value^="om-"]
    [value^="om-"]